O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZKUSTE SI ANGLIČTINU - :- ))) PDF Tisk E-mail
Úterý, 09 listopad 2021
Jak víte, tak díky učení se cizímu jazyku si zároveň zlepšujeme své vyjadřování v mateřském jazyce, protože při používání gramatiky a slovní zásoby cizího jazyka si totiž musíme mnohem víc uvědomovat, jakým způsobem je "sestavena" naše rodná řeč a jak ji používáme. Samozřejmě, že každý má na jazyky jiný talent. Někomu stačí jet na měsíční brigádu do zahraničí a jen poslechem se naučí víc, než jiný za několik let.

 

 

 

 

Kdysi dávno, pradávno, zazvonila u našich dveří jedna paní. Moje maminka šla otevřít - a na ni velmi lámanou češtinou promluvila nová sousedka. Byla to - jak jsme se později dozvěděli, Skotka, která se tu na určitou dobu "usadila". Pracovala totiž v diplomatických službách jako chůva.

 

A byla přidělena k rodině, která se do našeho domu právě přistěhovala - zaměstnanci portugalského vyslanectví, kteří měli stejně starou holčičku, jako jsem byla já - taky pětiletou...

 

Takže moji rodiče byli oficiálně požádáni, zda bych mohla být společnicí, kamarádkou pro jejich dceru. K tomu pochopitelně patřila tato chůva, která s námi mluvila výhradně anglicky. A já pak, za ten rok a půl, co jsem měla tu nádhernou možnost báječného přátelství s malou Luísou, jsem mluvila anglicky téměř stejně, jak česky. 

Jenže - oni pak odjeli, tady angličtinu nikdo neučil, ve škole později začala ruština.

A já pak už jen zapomínala...

 

 

No nic – zkuste si alespoň přečíst následující

anglické „ozlomkrky“:

 

 

Witch Bitch by LamiaBlight on DeviantArt

Angličtina pro začátečníky

 

  • Tři čarodějnice si prohlížejí tři Swatch hodinky. Která čarodějnice si prohlíží které Swatch hodinky?

Three witches watch three swatch watches. Which witch watch which swatch watch?

 

 

Angličtina pro pokročilé

 

  • Tři pohlavně pozměněné čarodějnice si prohlížejí tři knoflíky ze Swatch hodinek. Která pohlavně pozměněná čarodějnice si prohlíží který knoflík na Swatch hodinkách?

Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched witch watch which Swatch watch switch?

 

 

Angličtina pro profíky

 

  • Tři švýcarské pokurvené čarodějnice, které si přejí si být pohlavně pozměněny, prohlížejí knoflíky ze Swatch hodinek. Která švýcarská pokurvená čarodějnice, která si přeje být pohlavně pozměněna, se na jaké knoflíky ze Swatch hodinek dívá?

Three swiss witch-bitches, which wished to be switched swiss witch- bitches, wish to watch three swiss Swatch watch switches. Which swiss witch-bitch which wishes to be a switched swiss witch-bitch, wishes to watch which swiss Swatch watch switch?

 

 

Ok, není to tak úplně slušné,

 tak prosím o prominutí...

d@niela

 

 


Komentáře (1)add feed
... : mamča
"...při používání gramatiky a slovní zásoby cizího jazyka si totiž musíme mnohem víc uvědomovat, jakým způsobem je "sestavena" naše rodná řeč..."
Když moje neteř začínala mluvit celými větami, zřejmě jí rodná řeč nic neříkala. Zásadně měla obrácený slovosled. Např. "Pincezna jsem já jako" (překlad : Já jsem jako princezna).
Dneska mluví několika jazyky, a snad má ten slovosled správný. Člověk by řekl, že se děti učí odposlechem dospělých... smilies/cheesy.gif
listopad 10, 2021 07:03
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]