O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KONEČNĚ VYSVĚTLENÍ, CO JE TO COVID!!! PDF Tisk E-mail
Úterý, 18 srpen 2020
Česká poštaPůvodcem a vynálezcem koronaviru COVID-19 je Jára Cimrman. V letech 1915 - 1919 se věnoval výzkumu virů, bakterií a epidemií, protože chtěl s jejich pomocí zastavit První světovou válku. Počítal, že po nakažení všech bojujících stran všichni vyhlásí kapitulaci a po podepsání míru dostanou od Járy vakcínu na uzdravení. První vytvořený virus poslal Jára v roce 1917 do Španělska na testy. Ovšem v laboratoři jim utekly myši. Ty pak roznesly virus mezi lidi (na tzv. Španělskou chřipku zemřelo asi 50 milionů lidí).

 

 

 


 

odhalení pamětní desky Jára Cimrman ve Staré Huti Jára pak do konce války vyvinul nový virus a aby se vyhnul opakování chyby s neposlušnými přenašeči v podobě myší, vyzval dobrovolníky z řad odvedenců, aby po infikaci virus rozšířili přímo na bojišti, a tím tak zastavili Velkou válku. Ovšem nemohl najít dobrovolníky na testování.

 

Nechápal, proč se všem dobrovolníkům zdála  devadesáti procentní pravděpodobnost úmrtí jako příliš velké riziko.

 

Cimrman nakonec virus otestoval na sobě. Infikace byla úspěšná, vakcína proti viru selhala a tak ho ohrožoval těžký zápal plic. Nakonec pomohla slivovice od strýčka z Valašska v podobě 50litrového demižonu. Virus souboj se slivovicí prohrál.

 

Když se Cimrman vyléčil a vystřízlivěl vedle prázdného demižonu, uviděl na radnici novou československou vlajku - kterou kdysi sám navrhl a vyrobil ze dvou kusů roztrhaných kalhot bílé a červené barvy, a ozdobil modrými kalhotkami Boženy Němcové, které mu darovala v mládí po nevinné procházce po Petříně.

 

Bylo po válce, jaro 1919. Jára spočítal podle složitého statistického vzorce, že další světová válka bude za sto let (to ale nevěděl, že za měsíc v Německu jistý desátník Hitler dostane průjem. Při útěku na záchod zakopne, upadne na hlavu a vyvolá válku již za 20 let).

 

Jára chtěl virus svěřit nejmoudřejší armádě, což byla ve své době dle něj ta čínská, neboť z Číny pocházeli v minulosti největší mudrci. Zakonzervoval virus, nazval ho COVID-19 (Cimrmanův Odzkoušený Virový Destruktor, vzor 1919).

 

Čínské armádě pak přišel balíček s příkazem "COVID-19, otevřít za sto let."

Armáda balíček uložila v laboratoři ve Wu-Chanu a v prosinci 2019 ho otevřela.

 

Zbytek příběhu už znáte....  

 

Z pamětí slovutného JÁRY CIMRMANA

Vám k informaci zasílá

SLÁVEK

 

 

Komentáře (13)add feed
... : NČ
Cimrman byl beze sporu největší postavou Českýho národa. Škoda, že mi ho v poslední době Svěrák svou pravdoláskou a mentorováním zcela zvošklivil.
srpen 19, 2020 08:38
... : *deeres*
Nejsi sám, pamatuji doby, kdy se do divadla na Žižkově vůbec nedaly sehnat lístky a v hovoru jsme používali cimrmanovské hlášky.
Svěrák se mně tak zhnusil, že bych tam dneska nešla a stejně tak vynechávám Léto s Cimrmanem, které teď běží úterý a čtvrky na ČT2.
srpen 19, 2020 13:20
... : Josef Kouba
Cimrman zapoměl dodat: Česko nakročeno k testu, který vedle koronaviru dokáže odhalit i vir chřipky všech hlavních typů. Takže se dočkáme někdy v prosinci, možná lednu, až nastoupí chřipka, takovéto zprávy: Kovidem se dnes nakazilo podle testů 255 osob, virem chřipky A (pokud bude sezona příznivá pro tento typ chřipkového viru) se nakazilo 5501 osob, celkový počet infikovaných kovidem přesáhl 50 000 osob, u chřipky 250 000 osob. Přesně k tomu totiž zprávy v médiích směřují.
srpen 19, 2020 22:44
... : Krakonoš
Svěrák je frajer. Jsem rád, že si můžu užívat Cimrmana zcela nezhnusen. Ale soucítím s trpícíma - pro mě je dnes podobným utrpením hrát a zpívat krásný písničky Nohavicovy. Ten se zase zhnusil mně - z barda patolízalem.... smilies/smiley.gif
srpen 20, 2020 07:49
... : doktor
Jára nemá v Českých,co v Českých zemích, v celém vesmíru.Jsem rád,že se našel někdo kdo Svěráka a jeho humor nesnáší.Bezva odpoledne.
srpen 20, 2020 12:04
... : doktor
.. omluva - nemá sobě podobného.Děkuji.
srpen 20, 2020 12:05
... : kyttka
Krakonoši, zcela chápu. Málem jsem si při učení Darmoděje prsty zlámala, tu písničku jsem milovala a teď mám prostě blok ji zahrát, když si ji někdo přeje.
srpen 21, 2020 09:36
... : mila1
Nechápu, jak někomu může vadit osobnost jako je pan Svěrák. Jeho laskavost, humor, nadhled..

srpen 21, 2020 14:31
... : kyttka
Milo jedničko, je to jednoduchý. Jsme vlastně hodně pitomci, protože tvorbu zaměňujeme s žitotním nebo politickým postojem. Jenže ono je tak strašně těžký, respektovat někoho, kdo káže vodu a pije víno. A myslím, že naprosto ten samý pocit mají i lidé z opačného tábora.
srpen 21, 2020 19:13
... : NČ
Tak si Kytko zazpívej "nemít prachy - nevadí". U těch tří akordů si prsty nezlámeš a navíc je text narvanej vší moudrostí celýho vesmíru.
Proč se tou moudrostí neřídil autor textu při podpisování Anticharty a dal přednost prachům, tím už netřeba si lámat hlavu. Ten podpis mu nevyčítám, prachy chce každej, a kdo říká, že nechce, je hlupáček nebo pokrytec. Ale to následný autorovo opovrhování "čecháčkama", a poučování jich o tom, co je čest a charakter, to mi s tím podpisem, a nejen s ním, nějak neštýmuje.
srpen 23, 2020 17:16
... : kyttka
Njn,vědět, že se to dá zahrát na tři akordy, tak to mastím dávno. Já doteď myslela, že tříakordovky má jen Ortel.
srpen 24, 2020 04:03
... : NČ
Hm, pravdu máš. Bude jich tam víc, s moll asi 5 nebo 6, nevim přesně, musel bych to slyšet.
Coby znalkyni Ortela tě obdivuju, já jsem od něj neslyšel ještě nikdy nic.
srpen 24, 2020 07:00
... : kyttka
Já bohužel ano, protože naši nácíčkové v hospodě si ho občas pustí. A já bohužel nejsem hluchá.
srpen 24, 2020 12:59
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]