O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ÚŽASNÉ HÁDANKY PRO ÚŽASNÉ HOLKY A KLUKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 19 červenec 2020
Dusno, déšť... a navíc neustálé koronavirové strašáky, které máme všude kolem. Takže z toho pomalu blbnem... No, tak to potřebuje nějako vzpruhu, co? Dobře, tak vám tu nabízím pár hádanic, jednu lepší než druhou. Jednu nejspíš neuhodnete - pokud si ji ovšem nevygooglíte - ale ty zbývající dvě zas jsou o to lehčejší. Tak přestaňte myslet na vážné věci a věnujte se chvilku ptákovinkám:

 


 

Já vím, asi to bude hodně z vás znát, protože jde o starší hádanku, kterou jste mohli už někde vidět - ale přeci jen, třeba se najdou i tací, co to ještě neznají:

 

Před sebou máte seřazených přesně 6 sklenic, jak můžete vidět na obrázku níže.

První tři zleva obsahují tekutinu, další tři jsou prázdné.

Jak docílíte, aby se střídal plný pohár s prázdným, pokud však můžete pohnout pouze jedním z nich?

 

 

 

Dokážete řešit tyto logické hádanky, aniž by vám praskly nervy?

 

 

 - x - x - x - x -

 

 

 

Tak jo, já vím, je to lehké - tak ještě další: Takovou trošku "ujetou":

Představte si izolovaný ostrov s přísně střeženým vězením.

 

 

 

Nachází se zde přesně 100 vězňů, kteří však nemohou mezi sebou JAKKOLIV komunikovat, a na ostrově se nenachází jediná odrazová plocha - tím myslím nic, v čem by se něco mohlo zobrazit - zrcadlo atd.

 

A teď: všech 100 vězňů má zelené oči. Ovšem každý jeden může vidět pouze  těch zbývajících 99 zelenookých, ale netuší, zda i on patří mezi lidi se zelenými duhovkami.

Nemůže se nikdo nikoho zeptat, nemůžou nic.

 

 

Jedinou možností, jak se dostat ven, je přijít v noci za strážným a poprosit ho, jestli se neslituje. Strážný vyhoví - ale má to jeden morbidní háček:  pustí jen toho, kdo má zelené oči.

Pokud za ním přijde někdo s jiným odstínem, okamžitě ho zabije...

 

Takže jediná možnost, jak vězně vysvobodit je ve vás, drahá čtenářko, drahý čtenáři - protože jste dobrý člověk a máte možnost navštívit ostrov, zajdete za ředitelem věznice. Ten vám dovolí promluvit na vězně, avšak pod dvěma podmínkami:

 

1) Můžete vyslovit maximálně jedno tvrzení.

2) Toto tvrzení nemůže být žádná nová informace.

 

(Pro zajímavost: toto zadání se považuje za jednu z vůbec nejtěžších logických hádanek a nemá nic společného s chytákem.

 Hádanka je relativně těžká na pochopení, avšak logicky neprůstřelná.)

 

 

  - x - x - x - x -



Závěrem hádanečku třetí, tentokrát fakt nesmírně lehkou:

Máme dvě nádoby o objemu 3 a 5 litrů a neomezený přístup k vodě. Jak pomocí těchto nádob víceméně přesně změříte 4 litry?

 

Dokážete řešit tyto logické hádanky, aniž by vám praskly nervy?

 

 

 

 

 

 

Kliďánko to pište do komentářů, schválně - kdo se trefí?


 

Komentáře (9)add feed
... : NČ
Nojo. První a třetí jsou tak na druhou třídu ZDŠ.
Druhá je moc dlouhá, tak třeba pozdějc. Bude to asi podobný, jako se třema princema se zelenejma nebo červenejma turbanama na palicích, kdy musej uhádnout, kterej turban mají sami na hlavě. Ale nevim, nejdřív musim přečíst zadání.
Bude zase krásnej den. Pohodu přeju všem.
červenec 20, 2020 08:10
... : doktor
Díky za tvé oddychovky.Bezva pondělní odpoledne.
červenec 20, 2020 12:18
... : NČ
Se musim kajícně vomluvit za ranní podcenění třetího příběhu. Teď jsme si na to sedli se čtyřma kozlama v palici a vono to zase není tak průzračný, jak to na první pohled vypadalo. Teprve po asi deseti minutách, a až s pátym kozlem, to máme.
Na googla nekoukáme, to bysme se museli hanbou propadnout. Já i kozli. Takže to s těma pěti máme a čeká na nás další studenej v lednici.
Brejden všem.
červenec 20, 2020 15:17
... : Milene
První a poslední asi ano. Ale ta druhá je nějak mimo mé chápání. smilies/wink.gif smilies/wink.gif
červenec 20, 2020 18:41
... : NČ
Tak jsme se konečně s devíti kozlama na chvíli dokopali z pavlače k noubuku.
Hele, Danííí: Vim i tu prostřední, zelenookou, skoro na 99,9999 procent ji vím. Jinak to bejt ani nemůže! Ale sorry jako, podle mě je to zadání blbý.
Néže bych to vyčítal tobě, to by mi strach nedovolil, ale odněkud´s to volízla a podle mě to tam mají nejasně, neúplně, nejednoznačně.
Nechci to tady víc rozebírat, tím prozrazovat, kdyby někdo ještě chtěl koumat. Tak třeba pozdějc, i s mejma výhradama k zadání.
Brounoc.
červenec 20, 2020 19:06
... : Krakonoš
No, mně hlavně připadá, že zadání "logicky neprůstřelný" hádanky je tak brutálně nelogický (všechny ty okrajový podmínky a nesmyslnej předpoklad propouštění z vězení na základě barvy očí nočním psychopatem), že bych v souvislosti s tím slovo logika asi nikdy nedokázal použít. Nicméně nějakej nápad mám, jsem zvědavej, jestli jsem to trefil. Jednička a trojka by bejt problémem neměly. smilies/cheesy.gif
červenec 20, 2020 21:48
... : NČ
Sice to je neuvěřitelný, ale vobčas s tebou i souhlasím.
A nejen k hádance. Taky, stejně jako ty, jsem včera chvíli zašpekuloval, proč vlastně propouštět kriminálníky, když nevím, čeho se dopustili. Chápal bych to podle barvy pletě, u toho je to jasný "Black Lives Matter", ale podle vočí kurnik....?
červenec 21, 2020 12:08
... : *deeres*
Jednička je na první pohled jasná. Trojku jsem už kdysi viděla a řešila, ale chvíli mně to trvalo. Nejjednodušš řešení je totiž ro správné. Vúbec bych se nemzala s dvouma nevhodnýma nádobama a rovnou vzala odměrku a čtyři litry odměřila. Nějak mně to totiž připomnělo historlku asi z "Hlavy XXII" od Hellera. Tam četa vojáků dostala k rozluštění rébus, dva masivní železné kruhy, jeden prostrčený skrz druhý a úkolem bylo, je od sebe oddělit. Povedlo se to jenom jednomu, který z nich byl největší blbec. Když se ho ptali, jak to dokázal, tak jim předvedl, že je to docela jodnoduchý. Prostě ten kruh roztáhl, ten druhý vyndal a první zase zcvaknul dohromady. Mozek neměl, měl svaly.
Já to s tím mozkem mám taky nějak vachrlatý. Do mailu jsem dostala hádanku":
https://gatta-bianka.livejournal.com/568342.html
Nenašla jsem vůb
červenec 21, 2020 13:41
... : *deeres*
Nenašla jsem nic a zamrznul mně počítač. PC i já máme asi už špatné spojení mezi neurony. PC se ale dal zresetovat.
A jsme u třetí hádanky. I tu jsem kdysi viděla a i když už jsem znala řešení, tak mně dalo práci to řešení pochopit.
červenec 21, 2020 14:04
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]