O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HÁDANKA AŽ Z YUKONU PDF Tisk E-mail
Pondělí, 01 červen 2020
Tuhle níže zobrazenou obrázkovou hádanku nám poslala yukonská Alenka. Polárka - vzpomínáte? Hodně dlouho psala na pokračování zážitky svého velkého cestování z domova, přes několik dalších států, až do kanadského Yukonu - jmenovalo se to "Za romantikou na Yukon". Zrovna si říkám, že by to stálo za to zopakovat... Noví návštěvníci to neznají a ti, co to tenkrát sledovali, by si to jistě rádi přečetli znovu...

 

 

 

Jinak Alenka na tom v současné době není zdravotně moc dobře. Loni v létě měla ošklivou bouračku. Vběhl ji do cesty obrovský los a když se mu snažila vyhnout, vyletěla ze silnice ...  porazila pár statných smrků ... auto totálka ...  a Alenka byla přes měsíc v nemocnici.

Špatně se to všechno hojí, stále není v pořádku, má bolesti a je extrémně unavená, takže ani u počítače moc nevydrží.

Je mi jí - a věřím, že i všem jejím zdejším kamarádkám - velice líto, a přála bych jí, aby to bolení už co nejdříve přestalo a zahojilo se.

 

 

 

HÁDANKA - kterou nám poslala, má toto zadání:

 

Na obrázku je skryto 11 tváří. Zkuste je najít!

Většina lidí najde tak čtyři – pět, a pokud jich najdete osm a více, jste fakt dobří.

Ovšem, komu z vás se povede nalézt všech jedenáct – tak to jste opravdu dobří!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře (22)add feed
... : NČ
9
červen 02, 2020 10:59
... : kyttka
11
červen 02, 2020 14:40
... : Milene
Tváří v kamenech a zeleni jsem našla 8. A ještě jedno oko, u kterého se mi nedaří doplnit tvář. smilies/sad.gif smilies/sad.gif A k tomu by se dala připočítat tvář jezdce a 2 koně?
červen 02, 2020 14:59
... : kyttka
Už jsem si konečně vzpomněla, co mi ty ksichtíky v tý zeleni připomínají, Mount Rushmore. Akorát ten počet nesedí.
červen 02, 2020 18:10
... : d@niela
Zítra vám sem dám obrázek, kde budou všechny ty ksichtíky označené.
Já já se pak ze zoufalství jen podívala do zrcadla...
smilies/grin.gif
červen 02, 2020 19:36
... : Josef Kouba
11 za 10 vteřin a ještě v rohu kde začíná potok je tvář kočky. Na obrázek se dívám očima rozostřenýma. S Alenou se osobně znám, v Dawsonu jsem byl celkem 3x a navštívil jsem i jejich srub. V roce 2003 sjelo řeku Yukon za 10 dní s 3 přestávkami a společným ohněm, 180 trempů. Největší skupina v historii. S poslední společné zastávky jsme s kamarádem odjeli o den dříve a Alena nám udělala krásnou prohlídku zajímavostí i s perfektním výkladem. Pozvali jsme jí na večeři do nobl restaurace. My se cpali biftekem a Alena si objednala italskou pastu. Když ten obrovský talíř s pastou přinesli, s kamarádem jsme po sobě koukli a beze slova jsme se shodli že takovou porci nemůže sníst ani zlatokop co byl někde týden bez jídla. Naše talíře odnesené, popíjeli jsme již pivo. Alena k nevíře pomalu ale jistě, celou porci snědla. Již v roce 2003 byla dost nepohyblivá. Do auta měla potíž nasednout.
červen 02, 2020 22:29
... : doktor
Hurá 11 !
červen 03, 2020 13:45
... : polárka
Josefe, sice si to nepamatuju, byla jsem v te dobe dost nemocna a jiz tehdy po urazu (zlomena pater) takze ano, uz tehdy jsem mela bolesti, mam je dodneska a je to jen horsi kvuli dalsi havarce, alee v soucasne dobe vazim 7o kilo a to nemyslim, ze je tak moc. Take jsem tehdy jeste byla na steroidech protoze mam autoimunni problem. Ale je to tak....kdyz se clovek snazi byt k lidem hodny a pomahat, vrati se mu to tahle.. Takze jak rikaji na valasku, host do domu, hul do ruky!!!!
dekuji za tvuj komentar! Hodne mi ukazal.
červen 03, 2020 14:56
... : kyttka
Jo, není nad to, když jsou k sobě lidé milí a taktní... chjo.
červen 03, 2020 15:28
... : andrea
Jo, taky jsem si říkala, že to byla vzpomínka "hodná gentlemouna" smilies/grin.gif

Milá Alenko, nic si z toho nedělej, sice jsem sem tehdy nechodila, Kudlanku zas tak dlouho neznám, ale pokud by znovu vycházely tvé romantické vzpomínky, bylo by to moc bezva a už se těším smilies/smiley.gif
červen 03, 2020 17:57
... : polárka
holky dekuju moc! Dostaly jste mne z depky, ktera me prepadla po responsi txv.kamarada Josefa. ktereho si sice napamatuju, ale ted uz budu. Tomu bych jenom chtela rict,, ze Klondike Kate rozhodne neni exlusivni restaurace, ale prumerna a ze bych je nikdy nevzala do drahe restaurace protoze kdyz mne nekdo pozve tak to nedelam abych se z toho snazila neco vytriskat, Navic jsem si vybrala jedno z nejlevnejsich jidel co meli v menu. Jak sam podotkl oni meli stejky a spoustu piv. Navic moje vaha mu mohla byt naprosto ukradena!!!Nebyl muj partner ani manzel.Jeste jednou dik vam devcata!!!!! smilies/cheesy.gif
červen 04, 2020 19:05
... : Josef Kouba
To co jsem polárko napsal, není a nebylo míněno jako posmívání, to v žádném případě. Prostě to byl obdiv a asi jsem to napsal blbě. Omlouvám se. Protože zde byla zmínka o tvém současném zdraví, tak jsem jen připomněl, že již před 17 lety jsi měla pohybové potíže a mě i Ivanovi K. jsi vysvětlila proč. Takže opět špatně pochopeno, vy ženy jste holt háklivé na svou figuru, já ale o tělesní schránce nepsal, zmínil jsem se jen o tvých pohybových potížích.
červen 04, 2020 21:08
... : polárka
sorry Josefe, omluva se neprijima! nebylo to moje spatne pochopeni. Brala jsem vas jako kamaarady a zklamal jsi mne.Prosim te kdybys jeste jel nekdy do Dawsonu, vyhni se nasemu srubu! Tentokrat uz nebyl vitan! Dekuju
Myvala
červen 04, 2020 22:24
... : kyttka
A pak že se dneska neumí ti mladí chovat...No náš mladej dostal několik otázek, mimo jiné:
Otázka: Kolik je mamince let?
Odpověď: Na věk ženy se neptá.
Otázka: Je tlustá nebo hubená?
Odpověděď: Řeknu jen to, co chce slyšet.

Jako sorry, ale v podstatě před cizími lidmi o mně říct, že žeru jako malá kráva a ještě "pozvali jsme..." no pochopitelně, že pozvali, co taky jinýho, když mi někdo udělá prohlídku s výkladem. A mluvit o něčích zdravotních problémech před lety? Daniela si to může dovolit, protože jak vím, tak to, co sem od nás a o nás dává, s námi pokaždé konzultuje a jsme to my, pisálisti, kdo má poslední slovo, že je text ok.

A pokud by tu povídání Polárky vycházelo znovu, budu ráda. Určitě jsem ho kdysi četla, ale už si to bohužel nedokážu vybavit a najít to nemůžu.

červen 06, 2020 08:28
... : Marie
Já si Polárčino vyprávění dobře pamatuji.Bylo moc zajímavé, ale unikl mi závěr,jak se z Tunisu dostala do Kanady. Moc ráda si ho znovu přečtu.
Ale i další vyprávění,třeba o krysaříkovi.Jeto takový kudlančí literární fond.
červen 06, 2020 21:05
... : alka..
Já jsem taky četla od Polárky všechno,ale mám dojem,že na Kanadu nedošlo.Že jsem na to čekala.
červen 07, 2020 13:11
... : polárka
bohuzel. pokracovani serialu az do Kanady nemohu poskytnout. Vyslo totiz v moji knize "Trvale bydliste Kondike, aneb kde medvedi davaji dobrou noc. v nakladatelstvi Outdooring a obavam se, ze je vyprodana. Ja teda mam doma..tedy v cesku jeste asi dvacet vytisku,ale tam se ted nedostanu. Zhruba: s tuniskym manzelem Hamadim jsem se v Torontu po trech letech rozvedla a se svym milovanym kocourem prestehovala do Vanxouveru, kde jsem se na potlachu setkala se svym dalsim manzelem Kennedymn. No a jsme spolu dodnes. po nsrozeni deti jsem velice oneemocnela. pak k tomu pridala par urazu a s tim vsim bojuju dodnes. Jinak se snazim ted ten prvni dil, tedy co jsem tu psala upravit do knizni podoby, protoze psani na etapy je neco uplne jineho. Clovek se musi snazit za kazdou cenu, tedy i trochu vymysleni drzet ctenare v napeti, aby se nemohli dockat daldiho tydne a dalsiho dilu.. Takze trocha omacky pridana, ale jinak zaklad pravdivy a postavy take. To jen pro vysvetleni. V podstate by to nakonec mela byt trilogie. Zivot po odchodu z ceska, dil prvni, pak zivot na Yukonu bez deti a dil treti, zivot na Yukonu s detmi. Muj nakladatel si ale pral ten Yukon tedy dil druhy, tak jsem vyhovela a napsala ho na objednavku. Tak a ted doufam, ze si tohle vubec nekdo jeste prectesmilies/smiley.gif
červen 07, 2020 17:34
... : alka..
Co bych měla udělat,abych se k těm knihám dostala?
červen 08, 2020 08:58
... : polárka
alko, zkus tady
Trvalé bydliště Klondike aneb kde medvědi dávají dobrou noc
Trvalé bydliště Klondike aneb kde medvědi dávají dobrou noc

Životní příběh českých emigrantů, kteří žijí ve srubu na Yukonu uprostřed krásné, ale drsné kanadské přírody. Důležitou součástí jejich obživy je lov. Ať už rybaření coby živnost, lov zvěře pro upotřebení v kuchyni i odstřel medvědů nejen kvůli jídlu, ale také kvůli bezpečnosti, patří do každodenního života Kennedyho i Aleny, již trampové znají pod přezdívkou „Mývala“. Život bez elektřiny, tekoucí vody i dalších výdobytků „moderní“ civilizace je nejen výzvou k přežití v drsnějších podmínkách, ale také klidným žitím, ve kterém není místo pro hektičnost a spěch. Podrobnosti o knize zde. Kniha A5 vázaná, 245 stran, fotky. (běžná cena v obchodech 359Kč) Dodací doba 2-3 dny.

červen 08, 2020 17:43
... : polárka
K ceně knih bude přičteno poštovné (139Kč dobírka nebo 79Kč platba předem).

Knihy můžete také objednat po telefonu: 547 356 440 (po-pá 9-17 hodin)
Nebo si je vyzvedněte po předchozí domluvě osobně v Brně-Bystrci(Teyschlova ul.) jelikoz majitele se odstwhovali do Rakouska nevim jak je to s osobnim vyzvednuim, ale asi tam maji porad sklad.
červen 08, 2020 17:49
... : Josef Kouba
červen 09, 2020 08:32
... : polárka
pekne video, skoda ze uz ho nikdo neuvidi
červen 09, 2020 21:57
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]