O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TROCHA EKOLOGIE NIKOHO NEZABIJE PDF Tisk E-mail
Pátek, 18 říjen 2019
U pokladny v supermarketu si starší dáma vyndavá z kabelky igelitovou tašku, aby si do ní uložila nákup. Mladá pokladní jí vyčítá, že si u nich raději nekoupila "ekologickou" látkovou nákupní tašku: "Podívejte se paní, není divu, že je naše budoucnost tak špatná, když vaše generace neuznává současné ekologické hnutí. My, mladí lidé, teď budeme muset platit za vaši generaci, která plýtvá prostředky!" Dáma si ukládá nakoupené zboží, zatvářila se trochu zahanbeně, a tak se pokladní současně omlouvá: "Milá slečno, věřte mi, že mi líto, za našich mladých let jsme ochranu životního prostředí neměli…

 

 

 


 

"Pokladní se tím víc rozhořčí: "Lidé jako vy zničili všechny přírodní zdroje. Na náš účet půjdou náklady na jejich obnovu. Vaše generace neudělala vůbec nic na ochranu životního prostředí!"

 

To ovšem přehnala a ta starší dáma se dožrala: "Milá děvenko, za mých časů jsme vraceli láhve od mléka do obchodu, obchod je poslal zpátky do továrny, tam je sterilizovali a znovu naplnili - jedna láhev se tak použila mnohokrát a opakovaně. V té době se láhve opravdu recyklovaly, ale ano, máte plnou pravdu - neznali jsme ekologické hnutí.

 

 

 

 

Za mých časů jsme taky všichni chodili do schodů pěšky. Nebyly žádné pohyblivé schody ve všech obchodech, kancelářích a supermarketech. Chodili jsme pěšky do obchodu za rohem a nejezdili jsme - jako tahle vaše úžasná generace - autem o dvě ulice dál. Ale je pravda, že jsme neznali ekologické hnutí. Jednorázové papírové plínky jsme neznali, protože tenkrát - a zase to není tak dávno - každá matka prala a vyvářela látkové. Prádlo jsme sušili na šňůře za domem a nepoužívali jsme elektrickou sušičku, která spotřebuje 3000 wattů za hodinu. Systematicky jsme recyklovali oblečení z bratra nebo sestry dalšímu mladšímu sourozenci, dokud drželo pohromadě. Jo, slečno, máte pravdu, neznali jsme ekologické hnutí. A ještě něco vám řeknu: Měli jsme doma jednu televizi a jedno rádio, ne jako teď, kdy je televizor a rádio v každé místnosti.  V kuchyni každý připravoval potraviny ručně - neměli jsme všechny možné speciální elektrické přístroje na přípravu bez námahy, které spotřebují hafo elektřiny.  A které pak dáváte do myčky, kde se "samo" myje a pak suší...

 

Když bylo potřeba zabalit křehké předměty a poslat je poštou, použili jsme jako výplň staré noviny nebo vatu a balili jsme je do krabic, které už dříve sloužily - nepoužívali jsme žádné bubliny z polystyrénu nebo plastu.

Plno věcí a činností jsme dělali sami - třeba takový trávník jsme kosili ručně – neměli jsme žádné elektrické nebo benzínové sekačky. Pracovali jsme hodně fyzicky, takže nebylo proto potřeba chodit do posiloven a tam běhat na pásech, které běží na elektřinu.

Jak říkám - samozřejmě, máte pravdu, my jsme tenkrát nevěděli nic o ekologickém hnutí.

 

Na obrázku může být: 1 osoba

 

A ještě - když jsme u toho - když jsme měli žízeň, napili jsme se z kohoutku - nepoužívali jsme plastové kelímky ani láhve, které se zahazují po jednom použití. Měli jsme plnicí pera a plnili jsme je z kalamářem místo nákupu vždy nového jednorázového pera. Při holení si naši mužové vždy měnili jen žiletky, namísto vyhazování jednorázového holítka po každém holení. Je plno činností, které jsme v pohodě dělali sami... Ale máte pravdu, neznali jsme žádné ekologické hnutí...

V té době našeho mládí jezdili lidé autobusem a vlakem, děti do školy šly pěšky nebo jely na kole; každá rodina neměla auto a každá matka neměla službu jako taxi 24 hodin. V té době děti měly stejné aktovky na několik let, pastelky, gumy, ořezávátka a další příslušenství se používalo tak dlouho, jak to bylo možné, ne nové tužky a gumy s novým sloganem každý rok.

 

Ale pravdu máte,

my neznali žádné ekologické hnutí..."



Tim Haynes



 

Komentáře (33)add feed
... : Krakonoš
Fajn, jsem taky pro návrat ke kalamářům, břitvám a koním místo debilních aut. A věřím, že tak to má zcela drtivá většina lidstva, všichni se přeci nad ekošílenstvím pohoršujou. Takže teď už to máme ve svejch packách - jenom ty blbostě přestaneme kupovat, vobchodové zkrachujou, ropnej průmysl se stane minulostí (a tím skončej voškliví arabáši, pomřou hlady), vypěstujem dostatek koňstva, z autoškol naděláme koňoškoly a bude tu konečně krásně. Doufám, že se nikdo nevopováží nesouhlasit.
Jo a mimochodem, pití vody z petlahve či plastovýho kelímku je dnes povinný? Tak to se vobávám, že se dopouštím nějakýho zásadního porušování povinností vobčana. Tak snad mě někdo neudá...
říjen 18, 2019 11:41
... : NČ
Nesouhlas s titulkem! Mě už i trocha ekologie zabije. Už ty KECY o ekologii nemůžu ani cejtit! Stejně jako šilhavou Grétu a její zámořskou veslici, stejně jako potlesk ve stoje celýho OSN.
Lidí je prostě moc a nejvíc je těch, kteří si doposud "nelízli" a chtějí si taky líznout. Lékaři bez hranic oživujou to, co příroda odsoudila, průmysl tam valí satelitní televize na kliku, aby se pokochali reklamama. Ani se tomu nedivím, že to chce taky. A nejděsivější je to, že to dostane. A pak přijde nějaká mentálně nedostatečná "panna Maria" a začne s napsanejma kecama.
Takže - když návrat k přírodě, tak se vším!!!! Tedy i beze všeho. Bez peniscilínu, bez léků na AIDS, bez propagace "západního" stylu života v končinách, kde tvorové podobní lidem ještě vůbec nepochopili, že jen poskakováním kolem ohně, bez práce, to nejde .... Atd.
říjen 18, 2019 12:05
... : doktor
Time výborně ! Moc dobře napsané.Snad to těm "ekologickým fanatikům " otevře oči nebo zavře klapačky.
říjen 18, 2019 12:25
... : *deeres*
Trocha ekologie nikoho nezabije. Ale některá slabomylná řešení nás nakonec zabít mohou.
Budeme podporovat elektroautomobily,tak hodíme příšernou daň na nové automobily se spalovacím motorem. Výsledek? Jedna polovina obyvatelstva bude jezdit se starýma šunkama, která zamořují ovzduší, druhá, co má prachy,si koupí elektromobily,co budou pro nedostatek proudu stát v garáži a jako bonus si položíme automobilový průmysl a jeho export do zahraničí. Norsko už si to prakticky vyzkoušelo.

https://www.autoforum.cz/zajimavosti/smutne-konce-norske-elektricke-pohadky-vecer-na-ulicich-pres-kabely-neni-k-hnuti/

Hlavní je bezmyšlenkovitě poslouchat ekologické spasitele a podlehnout globálnímu kreténisku.
Jen pitomec si může myslet, že slunce svítí 24 hodin denně a vítr vane stále bez přestání. Protože tomu tak není, tyto zdroje elektřiny mívají obrovské výpadky.
říjen 18, 2019 12:49
... : Mikin4
Jako rozhovor pokladni se zakaznikem je to znacne nepravdepodobne. Fanatici na obou stranach necht jdou k sipku a autor je jednim z nich.
Tohle pouzivani jednorazovych plastikovych tasek a dalsich veci je cesta do pekel a je dobre, ze se to vraci o krok zpatky. Kdyz se za tasky plati, lidi si zacnou dobrovolne nosit vlastni atd...
Prehanet to a delat z toho nejaky generacni boj je nesmysl. Na obou stranach.
říjen 18, 2019 12:53
... : Kikinos
Jyrko, opět hrubě a anonymně, pod přezdívkou ´kiinffb´, nadáváš na Nezvědavci. Popleteně motáš rudý a hnědý, tedy odrůdy socialismu, který je ti tak drahý. Jasně, futrovat kamení do dumperu jednoho intelektualně nepřipraví pro život. S tebou je to jako s mrtvým. Ten neví, že je mrtvý a bolí to ty okolo. Stejné je to s blbcem.
Znovu Jyříku, nenadávej, nebuď hrubý. Snaž sám sebe vyléčit skrz kanadskou socialní péči, podpory jsi vyčerpal více než eskymáci, však víš.
Jasně, krmíš se trolováním a dokud ti to je tolerováno, opakuješ své mantry do zblbnutí. Férově, nejen ty. Takže Havel, Madla, Gréta, Trump, Putin, klima, vědci souhlasí, ledy tají, atd.
V podstatě, snaž se chovat alespoň trochu slušně.
říjen 18, 2019 15:56
... : andrea
Kikinosi, proč si to tedy s Mikinem4 nevyřídíš na tom Nezvědavci?
Hele, a určitě si myslíš, že nás tohle zajímá?
říjen 18, 2019 17:03
... : Kikinos
Andreo, vy jste více než jeden?
říjen 18, 2019 17:05
... : Petr Sysala
Běžte oba do Brusele!
říjen 18, 2019 17:14
... : Kikinos
Kdo s proč?
říjen 18, 2019 17:20
... : Iris
Kikonosi,ano, jsme více než jeden

říjen 18, 2019 18:53
... : andrea
Hele, já osobně si myslím, že kudlanka je nesmírně vstřícná a lidi jsou tu pohodoví, a tak je hloupé si tu vyřizovat nějaké soukromé spory. Klidně piš cokoliv, když to bude zajímavé, nebudeš na nikoho útočit a nebudeš se jen prvoplánově hádat.
říjen 18, 2019 19:54
... : d@niela
Ahoj Petře, jé, to jsem ráda, že tě vidím /stejně jako všechny ostatní, i vás, milé moje dámy .-)))
říjen 18, 2019 19:56
... : Kikinos
Milá Andreo, Iris a všichni, co jste více než jeden. Rád bych uvěřil, že jste nestranní a pohodoví lidé, měřící stejným metrem. Urážek vůči mně tu již bylo přemnoho, mikin mi již přiřknul jméno konkrétního člověka. To vše zůstává od vás, co jste více než jeden, bez odezvy. Jak k tomu přijde pan V., kterýho jirka vyčmuchal a určil autorem. Ale tohle vám nevadí. Mikinovy nadávky a sprostota jsou tedy vaším vzorem chování. Jste si jistí, že chcete být spojováni s člověkem, který, pokud zjistí vaši identitu, vás napráská v zaměstnání, úřadech, kdekoliv může. Proto se tak pídí po tom kdo je kdo. Zeptejte se Polárky, jaké ji udělal ze života peklo.
Ale hlavně, že vadím já. Pochybuji, že zareagujete věcně a slušně, ale doufám, že vy, pohodoví lidé, to o sobě nebudete jen psát, ale budete se tak i chovat.
říjen 18, 2019 20:34
... : Mikin4
Jedine co se s podrazackymi trolly da delat je - nekrmit. smilies/wink.gif
říjen 19, 2019 00:17
... : Kikinos
To jsou paradoxy, pane Vaněk. Troll, zabanovanej a mazanej snad na všech stránkách, nazývá ostatní trolly. Šlapej opatrně,
říjen 19, 2019 04:36
... : *deeres*
Aby bylo jasno, určitě je jich tu víc než jeden, co milují Mikina, protože ani zbla netuší, co je zač. Ale víc jak prstů na rukách jich tu nebude, dokonce mám dojem, že by stačila ruka jedna.
říjen 19, 2019 11:03
... : mamča
říjen 19, 2019 11:47
... : Mikin4
Jak uz jsem deeres psal, diskutuji zasadne pod svym vlastnim jmenem, nebo pod prezdivkou, kterou jsem ziskal na skautskem tabore v roce 1970 a pod kterou me znaji vzichni znami, kamaradi i spolupracovnici.
Takze kdyz me zacne nejaky anonym pomlouvat, udela ze sebe jeste vetsiho vola ci kravu. smilies/wink.gif
říjen 21, 2019 06:27
... : Míša šíša
Kikinosi, ti, co jsou na Kudlance dlouho, moc dobře vědí, co je Mikin zač. Pár svých kousků tady předvedl. To ale neznamená, že jsou tu všichni ochotni sledovat vaše spory a strkanice. Už jsme si toho tady v souvislosti s Mikinem zažili dost.
říjen 21, 2019 07:11
... : Iris
Pár kousků tu předvedlo víc lidí a jede se dál. Co je Mikin zač jsem nikdy hloubkově nestudovala, zrovna tak jako osudy a životní peripetie ostatních zde - jsme tu v debatách na určitá témata, máme na sebe nějaké názory za ta léta na základě zdejšího působení - soukromí, pokud vím, si neověřujeme, nekádrujeme se a nemluvíme o něm, pokud není předmětem debaty. Ale pokud v diskusi ten či onen něco slušně a bez urážení a sprostoty napíše, má to hlavu i patu a je to názor se kterým buď souhlasím nebo ne, pak odpovím nebo neodpovím, ale nepátrám, co, kdy a kde dotyčný napsal v jiné debatě na sociálních sítích. Souhlasím s Míšou, že soukromé strkanice mezi Kikinosem a Mikinem tu obtěžují a řekla bych, že Kikinos s tím tady nedávné soustředěně začal.
Deeres - nejde o lásku k Mikinovi, jak ses vyjádřila, v jeho případě mě zajímá názor odlišný od nedávné dlouhodobě pevně semknuté většiny a řekla bych, že s návratem Mikina se tu debata malinko rozproudila.
říjen 21, 2019 09:14
... : mila1
Já jen nechápu, proč se tady někdo baví s nickem Kikinos, jehož jedinou prací je urážet Mikina. Jiný přínos nevidím.
říjen 21, 2019 10:05
... : Iris
Milo, jen proto, že obtěžuje a myslela jsem, že toho nechá, když se mu naznačí, že nám to vadí.
říjen 21, 2019 10:08
... : Pepa K.
Já se jmenuji Josef Kouba a Kikinose znám osobně. Férová chlap. S Mikinem byli dříve kamarádi. Jak došlo k neporozumění nevím. Sledují dost internetových period a Mikin je téměř všude. Je to posedlost. Pokud bude pisatel pomlouvat politika "Tondu", Mikin se bleskově vrhne na jeho obranu a pisatele článku pošle do Ruska. Pokud je to opačně je to to samé. Ze slova Rus má osipky. Jeden můj kamarád je to samé. Při debatě u ohně má vždy opačný názor, asi tim chce na sebe jen více upozornit.
Jmenujte mi článek, který zde byl prezentován jež by Mikin pochválil. Pokud nějaký, asi jsem chyběl. S Mikinem se také znám osobně ale jen ahoj a nazdar v trempském kempu.
říjen 22, 2019 08:52
... : Míša šíša
Ano, Pepo Koubo, máš pravdu. Osobně mi to dost vadí, obzvláště když Mikinův komentář najdu pod každým aktuálním článkem. Obvykle mě to znechutí tak, že se ani nechci zapojovat do diskuze. Ale s tím se nedá nic dělat, holt to je o toleranci a člověk se musi leckdy kousnout. Tak si prostě jen myslím svoje.
říjen 22, 2019 14:24
... : Míša šíša
Jo, taky mi vadí, když nepochopí nadsázku, ironii či fikcí. Což je zrovna tento případ. Ale s tím naděláme už vůbec nic. Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí.
říjen 22, 2019 14:28
... : Kikinos
Mně primárně nejde o to se hádat. Mikin ale nyní řádí na těchto stránkách a proto ho oslovuji tady. Na ostatních používá přezdívky, jak přiznal i tady v předchozím článku. Blbě si naběhl.
Proto, když jako ´skaut´ tvrdí, že nelže, je to urážející. Lže, když prohlašuje, že jiné přezdívky nepoužívá.
Na ostatních stránkách jen napíše své sprosté urážky, diskuze je nemožná, byl nesčíslněkrát požádán o rozumný dialog.
Tady byl nyní přichycen při lži, která je zdokumentovaná. Odkazy a linky můžu poskytnout, ale o to tu nejde.
Zaneřádí to tu, jako všude jinde. To je vše, co k němu mám, fakta máte k dispozici.
říjen 22, 2019 15:17
... : Míša šíša
Kikinosi, nám skalním kudlankářům to nemusíš vysvětlovat - my už ho známe. Tady řádil uz několik let zpátky a víme, co dokáže. Story s Polarkou taky znám.
říjen 22, 2019 16:09
... : Kikinos
Dík. To chápu. Čemu nerozumím je, že ´diskutuje zásadně pod svým jménem nebo přezdívkou Mikin ´. To je lež. Každej můžeme mít různý názory, ale takhle přímo lhát.....

říjen 22, 2019 17:42
... : Bara
Miso siso (14:24) citim to stejne!!!
říjen 22, 2019 19:10
... : mila1
Koukám, že když je tady přesila těch "správných" kudlančích názorů, tak se připojí i přitakávači smilies/grin.gif
Co se týče Mikina, nevšimla jsem si, že by sem na Kudlanku psal nějaké sprosté urážky, na to jsou tady jiní. Jeho příspěvky mají hlavu a patu a dá se s ním diskutovat.
Je mi jasné, že vám vadí, že jsou tu prezentovány i jiné názory, než ty vaše, ale od toho je ta tolerance, že? smilies/cheesy.gif
říjen 22, 2019 19:52
... : Krakonoš
Já teda asi taky řádím, protože jsem si nevšiml, že by tu Mikin dělal něco strašnějšího než vyjadřoval svůj názor. Žádný zaneřádění Mikinem tu nepozoruju, zato tady už nějakej ten den pozoruju podivnýho stalkera Kikinose, kterej tu nikdy před tím nebyl (pokud to teda není třeba Polárka nebo nějakej další tramp z kempu :-) ) a najednou je ho tu plno - a samej offtopic. Ale je možný, že jen nerozumim trampský duši, voni mi dycky trampi přišli tak nějak zvláštní a vobtížně uchopitelný smilies/wink.gif.
No ale to je jedno, Kikinos napsal, že už k Mikinovi řekl vše, tak snad už bude pokoj. smilies/cheesy.gif
říjen 23, 2019 00:03
... : Mikin4
Smutne, ze pouhe vyjadreni vlastniho nazoru muze u nekterych jedincu privodit (slovy Pepy Kouby) "osipky".
Kdyz uz jsme u Pepy - poslouchej Koubo Pepiku: na jakejch webech krome iDnes, Lidovkach a Kudlance pacham pod ruznymi jmeny ty strasne hrichy? Povidej, prehanej, nestyd se...
A pokud se opravdu osobne znas s tajemnym demonem internetu a stalkerem "Kikonosem", mohl bys mu prosim te vzkazat, at prestane trollovat a drzi se tema diskuse? Dik! smilies/wink.gif
P.S. Krakonosi, vetsina trampu jsou fajn lidi. Ale tohle hnuti nebylo nikdy organizovano a tak se nam tam ledaskdo nasomroval. Pokud se ti chce, napis me nekdy na FB, pokecame.
říjen 23, 2019 06:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]