O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
:-)))

JAK SE KDE VEDE HOSPODAŘENÍ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 07 březen 2024
Když se tak zamyslím - kdy jste viděli na vlastní voka pást se na louce kravku? Jen si to představte - modré nebeské moře moře nad hlavou, semotamo bílý obláček, ticho vůkol jen zdůrazňuje bzučení pracujících včel, slunce hřeje... po jedné straně les, před vámi pohled po údolí... A jen kousek od vás se zvolna prochází krásná kravička, v doprovodu malého pasáčka. Zdá se to? Je to jen sen? Nejspíš ano, teď už je všechno úplně jinak...
 
STAČÍ NA TO VAŠE HLAVA? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 04 březen 2024
Už jsme tu dlouho neměli žádné hádanky. Tohle, co jsem našla, je vlastně pro děti, je to to nejlehčí... Některé školy jsou dnes poměrně lehké, tedy jejich učivo, jiné si zas drží vysokou laťku. A páni kantoři tam vymýšlejí všemožné hlavolamy, aby dětem jejich rostoucí vzdělání co nejvíce procvičili... Sebekriticky se přiznám, že ač jsem si oči skoro vykoukala, ne všechno jsem uhodla. Ale spoléhám na své neuvěřitelně moudré čtenářstvo, kterému toto přijde zajisté jen jako malý zákusek. A které se bude těšit na podstatně větší porci příště....
 
VĚRNOST? NENÍ TO UŽ PŘEŽITEK? PDF Tisk E-mail
Neděle, 28 leden 2024

Pan Novák si přivedl domů milenku, protože manželka odjela na školení. Ale co čert nechtěl, zrovna když byli v nejlepším, ozval se zvonek. „Koho to sem čerti nesou,“ zahlaholil pan Novák, „počkej, jdu se podívat.“ „Teď nemůžeš přestat,“ zaúpěla vzrušená žena, „mě by pak strašně bolela hlava!“ „Dobře,“ zamumlal hostitel a pokračoval hlava nehlava. Další a další zvonění ho ovšem tak znervóznilo, že byl nucen přestat. Došmátral se ke dveřím, nahlédl do kukátka a zděsil se. Běžel zpátky do obýváku a vzrušeně šeptal: „Vrátila se stará, řeknu, že jsem spal, ty se rychle oblékni a vyskočíš z okna.“  „Já už jsem skoro oblečená, ale z okna vyskočit nemůžu.“ „Musíš!“ „Ale miláčku, vždyť je to třinácté patro,“ kňourala milenka.  „Nebuď pověrčivá a skákej!“

 
NAŠE ČEŠTINA JE TAK BAREVNÁ ... PDF Tisk E-mail
Neděle, 14 leden 2024
Po delší době mám pro vás zase nějaké malé úkoly, tedy spíš se pokusím vykutat něco z těch úžasných rezerv, které v sobě skrýváte, moji drazí… Tentokrát se bude jednat o další „hádanku“ z našeho jazyka. Jednat se bude o slova polysémická, česky řečeno – mnohoznačná. Ano, o slova, která mají víc než jedno možné významové rozlišení. Mnohoznačnost může být způsobena rozdílným významem slova v různých kontextech či jazykových skupinách.
 
HÁDANKY - ZAJÍMAVÍ LIDÉ - 3. PDF Tisk E-mail
Středa, 03 leden 2024
Dáma, jejíž jméno byste měli dnes uhodnout, měla prý jedny z nejkrásnějších nohou na světě, a dokonce si je nechala pojistit na několik milionů liber. Měla si spíš nechat pojistit nos, protože její neřád manžel jí ho několikrát rozbil. Ano, jeho alkoholová a drogová závislost i agresivní a brutální chování bylo opravdu hrozné, tolikrát ji udeřil do nosu, že měla poničenou nosní dutinu a musela podstoupit plastickou operaci.
 
HÁDANKY - ZAJÍMAVÍ LIDÉ - 1. PDF Tisk E-mail
Neděle, 10 prosinec 2023
Nabrušte si mozkové závitky – dnes bude hádat jméno jedné velmi – velmi slavné dámy… V listopadu 1914, před sto devíti léty, se ve Vídni, tehdy v Rakousko-Uhersku, narodila nesmírně krásná herečka, budoucí hollywoodská hvězda. Její otec byl ředitelem banky, matka pocházela z aristokratické rodiny. Dívce se dostalo skvělého vzdělání, mj. studovala jazyky, chodila na balet, hrála na klavír. Studovala na několika známých školách.

 

 
HRÁTKY S ČEŠTINOU - 2. PDF Tisk E-mail
Neděle, 03 prosinec 2023

Tak se budu znovu snažit vám poplést hlavu češtinou. Uvidíme, jakou máte slovní zásobu, mí drazí, kudlanky a kudlánci... Někde jsem četla, že stačí umět v dané řeči pět set slov, abyste se jakž takž dorozuměli. Oproti tomu ( jak si možná ze školy pamatujete), fenomenální pan Karel Čapek, nejvýznamnější spisovatel české literatury, měl obdivuhodně rozsáhlou slovní zásobu – ve všech svých dílech užil 25 000 slov. - - - Dnes se zaměřím na slova, která mají – ač vypadají absolutně stejně – naprosto odlišný význam. Mají svůj odborný název – říká se jim homonyma. Obvykle mají tato slova také rozdílný původ a hlavně: nenajdeme mezi nimi žádnou souvislost.

 
NECHME PRŮŠVIHY MIMO - TOHLE JE LEPŠÍ PDF Tisk E-mail
Úterý, 28 listopad 2023

Image result for loversŠestnáctiletá dívka se vrátí domů a smutně oznámí rodičům, že je těhotná. Otec, rozzuřený, nabije pistoli a chce vědět, co je to za bastarda, že ho zabije. Dcera nato, že je to slušný chlapík a postaví se k tomu určitě zodpovědně. Vtom zastaví před domem špičkové auto a vystoupí distingovaný mladý muž. Pozdraví rodinu, posadí se před rodiče dívky, podívá se jim do očí a povídá: "Měl jsem poměr s vaší dcerou, ale bohužel moje rodina mi nedovolí si ji  vzít. A protože jsem vážený člověk, chci nést následky za vzniklou situaci. Nechci nechat ji ani naše dítě v nedostatku, proto navrhuji následovné:    


 
URČITĚ JSTE VŠICHNI GENIÁLNÍ ... PDF Tisk E-mail
Neděle, 26 listopad 2023
Jednoho dne mi přistál ve schránce zajímavý e-mail s přílohou. Šlo  v něm o test, který vypracoval psycholog Allan Gintel, mj. pedagog, zabývající se zážitkovou pedagogikou, spisovatel, manažer a nakladatel. Tenhle test může ukázat vaši schopnost vyvodit správné řešení, které vyplývá z určitých výroků. A zároveň by měl prověřit rychlost čtenářova uvažování. Takže, přátelé, máte-li pět minut času a chuť zjistit, zda jste v logickém myšlení géniové, nebo naprostí tydýtové, pojďte na to.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 13 - 25 z 832
[CNW:Counter]