O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ SE NIC NEDAŘÍ - 3. PDF Tisk E-mail
Středa, 15 srpen 2018
No, dnes bych tomu nadpisu mohla trochu oponovat, protože jsem fakt blažená... Bojím se to zakřiknout, ale najednou to vypadá, že se snad, snad, na tom našem malém kudlančím plácku, přeci jen nějak dohodneme, že i když to každý vidí trošku (nebo i víc) jinak, tak to neznamená, že si musíme vydrápat navzájem oči. Protože stejně bychom tím ublížili jen jeden druhému... A nakonec, jak se mi tak malinko zdá, se třeba i dohodneme, že není všechno zlato, co se třpytí, a naopak, že i v kusu šutru může být skryt diamant. Jen ho najít, vybrousit...
 

 

 

Asi za pár dnů vám sem předhodím jeden případ. Zatím nebudu konkrétní, ale stejně vám něco naznačím. Čirou náhodou jsem se dostala ke zprávě, že jeden pan zastupitel jedné části Prahy a navíc Předseda nejrůznějších výborů, přišel jednoho dne za jejich panem starostou, že zná nějaké lidi, kteří jsou migranti z Afriky, a jestli by tedy jim nemohl pomoci... A dopadlo to tak, že byl oněm migrantům ihned věnován zdarma a na rok cca 80 m2 byt. Je to otec s dcerou, křesťanská dvojice, která prý uprchla ze své země před místními konflikty představujícími i přímé ohrožení života, a mají zatím povolení k pobytu v naší zemi do 19. září 2018.

 

Nevím proč, nikde nic víc nebylo vysvětleno, jen na webu této městské části je fotka všech příslušných "činitelů v této záležitosti". A mne by opravu zajímalo, z jakého důvodu ti dva dostali tento byt (zadarmo) a jistě ne jen byt, protože podle fotky to opravdu nebyl žádný vzdělanec, který by okamžitě mohl někde pracovat a vydělávat jim na živobytí... A ta dcera je na vozíku.

Věřím, že by to zajímalo víc lidí!

 

Takže jsem jednomu z těch činitelů napsala před čtrnácti dny dotaz, s přáním, zda by nemohl sdělit o těchto lidech něco bližšího. Z jakého důvodu právě oni? Co naší republice přinesli? Zatím žádná odpověď.

 

Mj. ten pan zastupitel, který je přivedl, je velmi činný ve všech možných různých oborech. Jen jaksi nebyl v ničem úspěšný. Tedy - mimo to, že cestuje po celém světě, vidíte ho každou chvilku s nějakou fakt politickou celebritou. A na webu té městské části je mj. napsáno, že za dobu jednoho roku a své nečinnosti spotřeboval cca 1,5 milionu... 

 

No, takže - řekla jsem si, že do toho trochu zašťourám, přeci máme (zatím) právo na informace, ne? Snad se mi tedy tohle podaří. Zkusím se zeptat dalších a dalších, snad někdo odpoví...

(A já přežiju) :-)))

 

Jo, a protože je to v rubrice poradna - tak vás prosím - poraďte mi - co dál?

 

o - o - o - o - o

 

Mj. jsem moc ráda, že se sem tam už ozývají i staří přátelé, které s nesmírným potěšením tady vítám a zdravím. Nejsem ještě schopná vám všem napsat osobní dopisy, protože fakt nezvládám - tohle píšu v noci, kdy mi jede už 5 hodin klimatizace... Tady doma mám neuvěřitelně příjemných pětadvacet stupňů a žádnou saunu. Ta je ovšem za zavřenými okny, a až ráno, až půjdu se svým milovaným chlupatým kámošem, tak vlezeme zase do těch šestatřiceti. Jenže - narozdíl od Čech, tu je ještě ta prádelna.... 

 

kdybyste mi někdo chtěl zavolat,

tak přes skype, nebo WhatsApp

kudlanka2610

 

 

New layer..
Komentáře (6)add feed
... : *deeres*
I ty optimistko. Nikdy nechval den, před večerem.
srpen 15, 2018 07:49
... : Moira
Tohle je dost osemetna zalezitost. Přes tyhle porady tady byla nejlepší bb2, ale je ji konec. Ja osobne nevim kam by ses mela presne obrátit. Třeba na media?
srpen 15, 2018 07:59
... : mia I
no u nás v české kotlině Dani hlavní problém SUCHO. Nepamatuji za svůj život takhle dlouhá horka a sucha. Extrémní teploty byly v roce 1976, tehdy jsem jako studentka byla na brigádě se třídou ve Lhenicích na sběru jahod a ovoce. Musely jsme vstávat ráno v půl 4 a už v 6 být na poli, v 11 dopoledne už nešlo na poli vydržet. Pak pamatuji rok 1983, to byl taky mazec. V roce 2015 bylo také víc než teplo. Ale takhle dlouhou dobu beze srážek a vysoké teploty nepamatuji.

Bohužel zemědělci nebudou mít dost krmení pro zvířata, není dost píce. Bude to letos všelijaké, budou muset hovězí dobytek vybíjet a než se obnoví u hovězího stav to trvá nějaký čas. To není jako u vepřového .Hlavně, že je všude hodně řepky. Už jsem to tu psala včera. Když si vzpomenu na svoje dětství ,jaké bývaly krásné vlnící lány obilí. Je mi z toho smutno. Řepku navíc pořád stříkají herbicidem Roundupem , vždyť ta půda už je otrávená. Jetel už na polích ani nevidím. A co ho bývalo. Teď pšenice, občas triticale, trošičku ječmene, žita. Zemědělská půda ubývá, tím se taky narušuje koloběh vody v přírodě. Pak se divme, že je sucho.


srpen 15, 2018 08:03
... : mila1
Daní, nechci Ti kazit náladu, taky jsem si myslela, že to tady nějak půjde, ale mrkni se na reakce Sidona v minulém dílu Když se nic nedaří.. Je mi z toho smutno
srpen 15, 2018 08:11
... : *deeres*
Danielo, jestlipak pravidelně sleduješ úřední desku? Ne každý na to má sílu. S byty v majetku Prahy 4 se to má takto:
K Vaší žádosti o nájem bytu z majetku městské části Praha 4, sděluji, že evidence žádostí o byt byla zrušena v roce 1996 a od tohoto roku má městská část Praha 4 v platnosti Závazný postup při pronajímání bytů v domech ve vlastnictví (spoluvlastnictví) hl.m.Prahy svěřených městské části Praha 4”, který stanovuje možnosti pronájmu.
Dle tohoto „Závazného postupu“, jsou uvolněné byty pronajímány formou zveřejněného záměru, a to většinou bez podmínky trvalého bydliště na území MČ Praha 4. Oznámení o uvolněných obecních bytech, určených k pronájmu, je vždy po dobu cca 20-ti dnů zveřejněno na úřední desce v budově Úřadu městské části Praha 4, Antala Staška 2059/80b, včetně požadovaného minimálního nájemného za 1m2/měsíc, kde jsou také zveřejňovány výsledky řízení, týkající se pronájmu bytů. Zmíněné informace je možné získat též na Internetu, adresa: www.praha4.cz . O pronájmu rozhoduje Rada městské části Praha 4, podle způsobu vyhlášení záměru, zveřejněného na úřední desce, a to s přihlédnutím k výši nabídky nájemného za 1m2/měsíc.
Odboru obecního majetku ÚMČ Praha 4
vedoucí oddělení hospodaření s byty Bronislava Prokopová
ÚMČ Praha 4

Takže pronájem na základě zveřejnění a o bálková metoda, nejvyšší nabídka bere. Jestli šlo něco mimo, tak to bylo nejspíš proti "Závaznému postupu", pokud není něco vyčleněno pro imigranty?????
Za Prahu 4 máte v Senátu prof.Mudr.Evu Sykovou DrSc., která vás zastupuje v sociálních věcech, vědě a výzkumu, školství, zdravotnictví a rovných příležitostech.
http://www.evasykova.cz/KONTAKT
srpen 15, 2018 11:54
... : doktor
Danielko,asi zde není možná žádná kloudná rada.Právo máme na vše možné,ale politici si myslí,že toho není zapotřebí a tak mlží,zatloukají,v lepším jen mlčí.Ahojky,snad se to v lepší obrátí.
srpen 15, 2018 12:39
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]