O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SYNDROM UJÍŽDĚJÍCÍHO AUTOBUSU PDF Tisk E-mail
Středa, 01 únor 2017

Milá Danielo, od srpna žiji bez manžela. Byli jsme spolu 19 let a máme 18 letého syna. Důvodem našeho rozchodu byly časté hádky kvůli manželově nevěře. V lednu 2016 jsem totiž zjistila, že má poměr, který trvá už několik měsíců. On zapíral, nechtěl se s ní rozejít, ale pak si vybral mne a skončil to.

 

 

 

 

 

 

 

Jenže naše hádky neustaly, a tak jsme se rozešli. To, co říkal, bylo totiž úplně absurdní - že by nás nechtěl opustit, a kdybych to všechno zatím jen tiše přehlížela, přestal by nejspíš časem sám, ale žít v hádkách, ve stresu a obviňování, že prý nebude… A samozřejmě se k ní vrátil. Ona je to mladá holka, co hledá chlapa na založení rodiny. A tak jsem se odstěhovala… Manžel bydlí se synem blízko mě, já tam dost často chodím, a tak si nedovolí tam žádnou ženu přivést, já bych mu to ani nedovolila.

 

Až do konce roku se střídaly hádky a klid; když jsem začala s tím, jak to tedy vyřešíme, začal mě ponižovat, že za ním dolejzám, proč mám zájem o chlapa, který mě podvádí, a že se nedokážu o sebe sama postarat, že chci jeho peníze… atd. Moc mě bolelo, proč nechápe, že se mi stýská po něm i po synovi, o kterého jsem se starala celý roky jen já, protože manžel je pracovně velmi vytížený. Od Nového roku se to trochu uklidnilo; napsala jsem mu, že nemám zájem o chlapa, co mě uráží a zvyšuje jsi svoje ego milenkami.

 

Teď je na mě milý, všechno mi zaplatí, nechává mi u něj doma oběd, a když jsem si chtěla od nich něco odnést - nábytek atd., tak řekl, že mi to koupí a jestli se vrátím, tak si to pak vezmu s sebou. Trochu mu to tak vyhovuje - má rád klid, ale moc času nemá, je celý den v práci a stará se o dům, syna, vaří, pere a má 3 x do týdne koníčky. Tak pak nemá čas tak přemýšlet jako já.

 

Nevím, co mám dělat, jestli ho mám ještě nechat, nebo se snažit všechno nějak řešit já. Moc mě bolí ta nejistota, trpím tím, zdá se mi to už dlouho - půl roku. Nevím, jestli je ještě možný návrat, nebo to je už rozchod. On pořád nic neřeší a já chci už vědět, na čem jsem, bojím se totiž, že se vrátíme zase na začátek, kdy já začnu něco řešit a zase vím, že nemá rád, když za ním dolejzám. Samozřejmě chci tohle všechno zpátky, ale také chci, aby to tak cítil on.

 

Asi před týdnem jsem se ho zase ptala, proč chce zničit tak dlouhodobý vztah, který sice nebyl perfektní, občas jsme se hádali, neboť jsme oba paličáci a málo jsme komunikovali, nic moc neřešili. Myslím, že proto ta nevěra. Ale že jsem přesvědčená, že se stále moc milujem, i po těch letech, měli jsme sice občas těžký, také jsem si 15 let léčila gynekologické problémy, takže moc častý sex nebyl, ale když byl, tak skvělý. Jinak si moc rozumíme, máme stejné zájmy, jídlo, cestování, nápady, co koupit.

 

Taky jsme toho hodně spolu vybudovali, měli jsme nejprve jen pronajatý byt a dnes máme baráček a máme se finančně moc dobře. Jak říkám, psala jsem mu, jestli tohle všechno chce zničit, i naši lásku - a on že neví, co na to napsat. Naposled jsem mu i říkala, že když tedy neví, jak se má v téhle situaci zachovat, tak by potřeboval rady psychologa. On odpověděl, ať ho tedy někam objednám. Já už k jednomu chodím od března...

 

A tak se ptám: myslíte, že bych mu měla říct, že o mě mají zájem chlapi, abych ho upoutala, a začal o mě bojovat? A je to i pravda. Protože ve svých 43 letech vypadám dobře, starám se o sebe, ráda se oblékám, jsem milá, komunikativní, dokážu se o všechno postarat. Když jsme byli spolu, tak jsem sice měla fyzicky náročnou práci, ale zvládla jsem se postarat o dům, syna, práci, koníčky a on to dobře ví, vždycky byl pyšný a všude se se mnou chlubil. A teď to nechce?

 

Poraďte mi, jak ho upoutat, dokázat mu, že náš návrat má smysl.

 

Děkuji Vám, LENKA

 

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milá Lenko,

 

     Je to zlé, chápu, že se hodně trápíš. A asi ti ani ten psycholog moc nepomáhá, když jak píšeš, je to stále všechno stejné. Víš, oni ti naši drazí mužové jsou opravdu dost odlišní od nás – my jsme většinou takové ochránkyně domácího krbu, kdežto oni, co naplat, jsou především „rozsévači“.    A hlavně – mají rádi změnu, nemusí mít stálý stereotyp, což zase nevadí nám. My jsme spokojené, když jsou děti v pořádku, v práci nám to funguje, když jsme zdravé my i ten náš milovanej, když vše šlape, tak jak má.

 

     Ty jsi nejspíš polevila. To nemyslím nějak zle, ale dost možná ses tomu svému kohoutkovi nevěnovala tak, jako dřív. A on se pak zákonitě začal dívat kolem. Víš, s tím se jednoduše v delším manželství musí počítat. Nechci ti nic vyčítat, taky mám přeci jen málo informací, ale nejspíš sis nevšimla nějakých těch prvotních příznaků. To je jako u nějaké nemoci. Když to podchytneš v začátcích, máš větší šanci na rychlé uzdravení, že?

 

     Ale nebudu ti nic vyčítat „dozadu“. Spíš se budu snažit ti poradit na teď. Každopádně, holka, přestaň ho stále nutit do nějakého „řešení“, přestaň ho s tím uhánět, přestaň – a to hlavně!!! vyčítat. Cokoliv. Nikdy to nemělo úspěch, vždycky to naopak dopadá špatně.

 

      Když už tedy do vašeho domečku chodíš, nechoď tam pokud možno v době, kdy tam je on, alespoň nějakou dobu. A pokud už, tak s ním na tohle téma rozhodně nediskutuj! Pochop, tím vším si řežeš větev; on se k tobě sice teď chová slušně, ale to je především z pocitu provinění, bohužel, teď, když se zakoukal jinde, tak to není už ta láska, co to bývala…

 

       A pokud bys mu teď naznačovala, že je o tebe taky zájem, tak by to dost možná i uvítal, protože by se už necítil tak mizerně, když ty bys měla taky někoho :-))). Takže – tudy opravdu cesta nevede. Zkus se nějakou dobu chovat spíš jako prima kamarádka. Být milá. K oběma – synovi i manželovi. Věř mi, že se minimálně změní jeho odtažité jednání.

 

      Dále – netlač na pilu, nechtěj, aby si vybral. Ty jsi odešla, ruply ti nervy, a teď je asi návrat horší. Ale pokud bys to psychicky zvládla, a pokud to je nějak možné, tak bych se asi vrátila. Neříkám, že bys měla dělat tichou-hodnou-tolerující, to rozhodně ne. Bylo by však fajn, kdybys nějakou dobu, dejme tomu dva tři měsíce, se snažila o to už zmíněné kamarádské soužití. Uvědom si, že pokud budeš milá, nehádavá, pokud si budete dejme tomu občas povídat o docela normálních věcech. A to už je takový první stupínek…

 

      Mj. protože pokud ho budeš nutit, může se stát, že si už s kategorickou platností nevybere tebe. 

 

 

       Napiš mi  ještě, jak pokračuješ.

d@niela

 

 

 

 

 

 

Komentáře (6)add feed
hm, nevím nevím.. : bb2
zpátky ho takhle možná přitáhne, to nedokážu posoudit, když ho neznám, ale dejme tomu, že to něj bude platit - ta milá, přátelská, nevyčítající kamarádka.
Ale bude to dobré pro ni? Tancovat kolem něj valčíček, aby měl pánešek klid a mohl si v klídečku vybrat, jestli teda chce Lenku nebo Milenku..?

Lenko, to prohlášení, že bys mu nedovolila žádnou jinou přivést k vám do domu a přitom jsi z domu odešla, to jen dokládá, že to byl demonstrativní odchod, že ho zpátky chceš a snažíš se - vyčítáš, vydíráš. Co bys dělala, kdyby si tam milenku přivedl s tím, že tys odešla, ty ses rozešla. Co bys dělala? Hysterickou scénu a oháněla by ses synem?
Jinak, když tak čtu co o něm píšeš, já bych o takového vrtáka nestála.
únor 01, 2017 22:03
dodatek, aby bylo jasno : bb2
když píšu, že to dokládá, že ho zpátky chceš - tak to nepíšu pro tebe jako novinku, ty to víš, ale že to ví i on, a pokud proto nedělá nic konkrétního, nepodniknul pár jednoduchých rázných kroků - a to nepodniknul, jinak bys už byla doma a nepsala bys sem - tak je zbytečné se ptát "a on to nechce?". Kdyby chtěl, už je to jinak. Jeho komentáře, že dolejzáš, jsou taky dostatečně vypovídající. Jsi ta propadající, má tě v hrsti. On je doma a tys odešla a chceš zpátky. Takže se ponižuješ, ale nechceš se ponižovat.
Chápu, že se chceš vrátit k synovi. I to, že chceš zpátky do svého domu, nechceš vzít syna a odstěhovat se někam do podnájmu. Ale proč chceš zpátky do takového vztahu, to nevím.
únor 01, 2017 22:09
teď jsem si všimla, že synovi je 18, : bb2
předtím jsem četla 8.. No tak to ani nějaké stěhování z domu s maminkou do podnájmu asi nepadá do úvahy.
únor 01, 2017 22:15
... : mia I
dělala jsem několik let jako jediná žena ve výhradně mužském kolektivu a vždycky mi zabliká varovné světýlko, když takovéhle řádky čtu. Mužské a ženské uvažování je hoooodně odlišné a ženy mají tendenci si myslet, že tak, jak uvažují ony, uvažuje i chlap. To je velký omyl.

Zrovna tak mi vstávají vlasy na hlavě, když slyším nebo čtu , jak tady - ..ale že jsem přesvědčená, že se stále milujeme".. Proč proboha píšeš v množném čísle, proč mluvíš za něho???? Jestli ho stále miluješ, napiš mu to, ale jak můžeš hovořit za něho? Kdyby Tě pořád miloval, tak nevypustí z pusy to, co vypustil, kromě jiného, že dolejzáš. I když ve vzteku se řekne spousta věcí, je to silná káva.

Domnívám se, že Váš vztah nebyl v pořádku. Do vztahu, který je v pořádku se nemá šanci nikdo další vloudit, si myslím tedy já. Mnoho žen řekne - "proč i hledal jinou, vždyť u nás všechno klapalo?". Jenže to je subjektivní pocit, objektivně v tom vztahu vázla např. komunikace , což je i Váš případ, sama nedostatek komunikace uvádíš. Pak je možné, že jeden z partnerů v sobě leccos dusí a hledá ventil jinde.

Z toho co píšeš mi vychází, že Tvůj muž o Tebe nestojí, možná se někdy přemůže a je milý, opravdový zájem, cit z toho necítím. Spíš se mu tlačením na pilu ještě víc zprotivíš než abys jej získala zpět.

Ale ber to co píši s rezervou, kdo pouze čte Tvůj příběh a nezná reálie, těžko dá radu ušitou na tělo. Jde spíše o dojem z Tvého dopisu.
únor 01, 2017 23:07
... : mia I
a ještě něco. Píšeš, že jste oba paličáci. Ta mladá holka může být Tvůj opak, submisivní, tím, že je mladá, může být ještě tvárná a to může být pro Tvého muže lákavé. Navíc ona může ke staršímu zajištěnému muži vzhlížet a to sakra lechtá mužské ego.
únor 01, 2017 23:16
Milá Lenko, : magdalenka
jistotu člověk nemá nikdy. Natož u chlapa, který má mladou milenku. Která chce navíc dítě. Takže ho můžeš upoutávat, ale nikdy ho nespoutáš. Spíš přemýšlej, jak vybudovat svoji nezávislost. Teprve až se skutečné odpoutáš ty sama, se vším všudy, je malá naděje, že se váš vztah nějak jinak obnoví.
Všimni si, v kolika slovech je kořen pouta. To je právě to, co chlapi nesnášejí...
únor 03, 2017 15:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]