O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEZLETILÝ TATÍNEK PDF Tisk E-mail
Neděle, 31 leden 2016
Milá paní Danielo, máme problém. Syn se intimně stýkal s jednou dívkou a ta pak prohlásila, že je v jiném stavu. Syn teď navštěvuje 9. třídu ZŠ a ona otěhotněla prý v době, kdy synovi bylo již 2 měsíce 15 let. Ale ta dívka pochází z rozvrácené rodiny, její matka je už třikrát rozvedená, hodně znalá v soudech a sociálkách a sama čeká páté dítě.

 

 

 

 

     Dokonce zároveň se touhle svou nejstarší dcerou. Původně jsme se domnívali, že rodina je dostatečně finančně zajištěna, neboť syn tvrdil, že ta její matka podniká se svým přítelem. Zatím si ale taky nejsme jisti, že je to opravdu synovo, tedy do té doby, dokud neproběhne test otcovství, ale je tu vždycky šance, že to není syna.

 

     Oni chodili spolu a dívka od něj dítě prý chtěla, takže je otázka, proč když pije tvrdý alkohol a kouří. Ale naděje umírá poslední, třeba se ukáže, že to opravdu jeho není. Taky mne tudíž zajímá, když syn navštěvuje 9. třídu a nemá výdělek, kdo a co bude dívce povinen platit, když v době porodu jí bude už18 let a se synem žít nebude.

 

     A jaký povinnosti budeme mít jako prarodiče. Protože shodou okolností její matka porodí stejně jako ta dcera, takže sama nebude mít peníze. Tak to budou výbava, výživné a alimenty přecházet pouze na rodiče otce dítěte?

 

Děkuji, IVANA

 

 

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milá Ivano,

 

    všechno je podle Zákona o rodině, který stanoví, že oba rodiče přispívají na výživu svých dětí podle svých schopností, možností a majetkových poměrů. Pokud tedy otec dítěte ještě studuje, bydlí u rodičů a nemá žádný majetek, není z čeho platit výživné.

 

      Dle § 88 odst. 2 zákona o rodině je proto postupuje tak, že pokud potomci nemohou své vyživovací povinnosti dostát, přechází tato povinnost na předky. Tedy na vás, jeho rodiče...  Příbuzní vzdálenější mají vyživovací povinnost, jen nemohou-li tuto povinnost plnit příbuzní bližší. Ve Vašem případě to znamená, že ona či její rodiče budou výživné požadovat po vás, jako po rodičích nezletilého otce. A to i soudní cestou formou žaloby pokud se spolu nedohodnete.

 

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (7)add feed
Jak : Lenka1
píše Daniela, jestli je to synovo, tak budete platit vy. Já vím, že už je pozdě, ale mám za to, že jste podcenili včasnou sexuální výchovu?
leden 31, 2016 21:36
"všechno je podle Zákona o rodině" : jednababi
NE A NE A NE!!!
Všechno je podle novýho občanskýho zákoníku, kterej nabyl účinnosti 1. ledna 2014.
Takže Zákon č. 89/2012 Sb., § 910 a násl.

Ale jinak obě normy o výživným říkají skoro(!) totéž smilies/smiley.gif
únor 01, 2016 06:18
... : mamča
Paní Ivana píše, že se její 15ti letý syn intimně stýkal s jednou dívkou a ta pak prohlásila, že je v jiném stavu. Syn teď navštěvuje 9. třídu ZŠ a ona otěhotněla. Ale ta dívka pochází z rozvrácené rodiny, její matka je už třikrát rozvedená….
a jak za to může ta 18ti letá dcera ?

Původně jsme se domnívali, že rodina je dostatečně finančně zajištěna, neboť syn tvrdil, že ta její matka podniká se svým přítelem.
Takže původně jste proti vztahu svého syna, 15ti letého žáka ZŠ, nic nenamítali.

No, a tumáš čerte kropáč ! Holka je těhotná, synáčkovi je 15 a půl a teď babo raď, co s tím.
Nikde ani zmínka o tom, že se má narodit pravděpodobně Ivanino první vnouče, kde bude nastávající matka s dítětem bydlet, když je teda z té rozvrácené rodiny. Jenom dotaz, kdo a nejspíš u soudu i kolik budou prarodiče platit za svého nezvedeného synka.
Takže můj názor : Ať už se otcovství syna potvrdí nebo ne, chlapečka bych zapřáhla jak koně, protože v 15ti těžko sežene nějakou brigádu, (pokud by jí ovšem hledal). Protože s tímto ochranitelským postojem může takovéto překvapení uspořádat rodičům klidně třikrát do roka. Na Ivanině místě bych se případnému vnoučeti snažila být dobrou babičkou, aby z něj nevyrůstalo další dítě z rozvrácené rodiny. To nenarozené dítě nemůže za to, že je jeho táta nezodpovědný trouba a rodiče ho zapomněli upozornit, že sex byl prvoplánově určen k plození potomstva, nikoli jako příjemná hra.
Tady „Game over“ nefunguje.

únor 01, 2016 11:30
mamčo, skvělý : toulavej
:-)
únor 01, 2016 17:43
... : Sandra.
Slečna- nastávající matka- musí chtít výživné v první řadě po otci dítěte. Pokud se ukáže, že v těch 15 není schopen platit, přechází vyživovací povinnost na prarodiče. Ovšem na všechny prarodiče, takže to není tak, že budou muset platit jen rodiče otce dítěte, ale i její vlastní rodiče, každý podle svých možností.

Jinak je vyznění dopisu skutečně extrémně nesympatické. Synáček se intimně stýká se slečnou, která od něj dítě chce, ale není schopen se chránit. Dítě přijde do celkově neutěšených poměrů a jedinou starostí je, kdo zaplatí za kočárek.... ach jo.
únor 01, 2016 18:48
Aspoň zase trocha srandy. : NČ
Dost dobrý.
únor 02, 2016 13:31
... : Karlos...
Taky se muze stat, ze soud bude extremne shovivavej a tomu klukovi napari vyzivny padesat nebo sto korun mesicne smilies/grin.gif Takovejch rozsudku jsem uz videl.
únor 04, 2016 08:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]