O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÍCEČETNÝ VZTAH - DOBRÉ, NEBO ŠPATNÉ? PDF Tisk E-mail
Úterý, 16 září 2014
Dobrý večer, paní Danielo, snad mi poradíte v mém problému. Mám 24 letou dceru, která se před necelými dvěma léty rozešla se svým snoubencem. Měli před svatbou. Ale přišla mu na nějaké ty nepravosti, jak vůči ní, tak vůči firmě. Ale o tom se víc rozepisovat nebudu, to není to hlavní. Když se dcera z rozchodu vzpamatovala, seznámila se pak na školení s jiným, docela zajímavým mužem. Byla jsem ráda, že zase je v pořádku a má zase chuť do života.

 

 

 

 

     Jenže pak jsem čirou náhodou při naší debatě přišla na to, že má ještě jednoho přítele! Totiž, dcera bydlí v našem rodinném domku, má oddělené bydlení, takže zas až tak moc o sobě nevíme. Napřed jsem myslela, že je to nějaký můj omyl, ale ona mi to potvrdila. A říkala, že se nehodlá v nejbližší době nějak vázat a takhle jí to nejvíc vyhovuje. Že ani jeden není stoprocentní a proč by nemohla mít stálé partnery dva...

 

     Nakonec jsme se pohádaly a já jsem jí řekla, že s tímhle nesouhlasím a že si to nepřeju, aby se to odehrávalo pod naší střechou. Podotýkám, že ona studuje, její otec jí platí alimenty. Tady si platí jen energie a vodu, živí a šatí se sama, dělá překlady. U nás bydlí zcela zadarmo. Takhle jsme doposud vycházely v dobrém. Chtěla bych od vás poradit, jestli a jak můžu proti jejímu stylu života nějak zakročit, nyní je to tak, že jsem jí řekla, že buď s tím skončí, nebo se postěhuje. 

 

BOŽENA

 

 

 

O D P O V Ě Ď : 

 

 

Milá Boženko,

 

     čtyřiadvacetiletá holka už je delší dobu dospělá.  A pokud se nechová nepřístojně na veřejnosti, studuje a uzavírá bezproblémově ročníky, dokonce se sama stará o nějaký ten přísun peněz, tak byste jí neměla současný "stav věcí" rozmlouvat. Jednak se většina dcer, když maminka je absolutně proti,přímo zabejčí a just dělá to, co se rodičům zrovna nezamlouvá.

 

     Myslím, že to nejspíš všechno vyplývá z toho jejího předchozího vztahu. Nakonec byste měla být ráda, že si ho, pokud za moc nestál, nevzala. Měla se ve dvaadvaceti vdávat... třeba by dnes už byla rozvedená. To není zrovna nejlepší způsob začátku dospěláckého života. Tak je z chlapů otrávená, no... A dost možná že ne, že to je opravdu tak, jak to řekla. Že jí nyní vyhovují ti dva, se kterými se stýká.

 

     Uvědomte si, že ve triumvirátu žije hodně lidí - například On + manželka + milenka... A pokud to nikdo neví, pokud to ničí srdce neničí, tak co? (Čímž ovšem nikterak nechci napsat, že bych nevěru schvalovala! Aby mi to někdo nepodsouval...)

 

     Nejspíš si řekla, že po dobu studia nic dalšího hledat nebude, je teď spokojená a - co vy víte, třeba si jednoho vybere, nebo ani jednoho a pak se na obzoru objeví někdo nový, ten pan "Božský". 

 

     Tak, tohle bylo jako "máma mámě", ale musím Vám ještě napsat, že pokud byste ji chtěla vyhodit z domu, tak by to nebylo dobré a asi by to ani právně neprošlo. Je-li tam řádně hlášená, platí si energie, v podstatě žije ve "své režii" a od Vás bere jen to bydlení, pokud byste na ni opravdu neměla nějaké závažné prohřešky, tak by se ji vystěhovat nepovedlo. Věřím, že k tomu nedojde, už jen z toho, že jste sem napsala, je vidět, že ji máte ráda - takže byste to neudělala. Nemám pravdu?

 

Boženko, 

 

     užijte si kamarádství se svou dcerou; až odejde definitivně do svého života, bude to jiné...

 

hodně štěstí a klidu v duši,

d@niela

 

 

 

 

 

 

Komentáře (13)add feed
A tak vona se jen zatim snaží zjistit, : Krakonoš
kterej z nich chrápe a kterej ne, aby nevybrala špatně. No a než to zjistí, docházej voba - Kolben i Daněk. smilies/grin.gif smilies/wink.gif
(těšim se na následujících 198 příspěvků) smilies/cheesy.gif
září 17, 2014 00:35
Jezkovy voci : Alena P-H
vyhazovat dceru z baraku protoze ma dva amanty najednou? Jen ji nech, ma 24, neni vdana - at se uci a objevuje co je pro ni to prave makove.
Ja si ted, kdyz uz je na vsechny zivotni prohresky ci primo hrichy pozde, vycitam, ze jsem nespachala aspon velkou cast z nich. Je v zivote doba, kdy mame byt seriozni a zodpovedni - ale je taky doba, kdy na tom zase az tak lpet menusime. Dcera si v 24 plati vodu a energie, zivi a sati se, studuje a dela preklady - vzdyt ona je primo vzorove dite. Je zodpovedna az dost. Podle napsaneho se mi zda, ze je to sikovna mlada zena. Jestli ji nechces ja ji klidne adoptuju. Mozna se ma starsi dcera od ni necemu nauci. smilies/smiley.gif
září 17, 2014 04:21
Boženo, Boženo! : Myška
Máš zdravou dospělou dceru, která studuje, pracuje, nefetuje... Co by za to někteří rodiče dali!
I když bydlí u vás, u rodičů, tak už je to dospělá žena, a je jen její věc, jaké vztahy a s kým udržuje. Buď tolerantní, a i když máš výhrady, překousni je. Respektuj její rozhodnutí. Važ si toho, že spolu máte dosud dobrý vztah, a nenaruš ho zbytečnými ultimáty. Jak se totiž jednou váš vztah pokazí, těžko ho budete lepit, a možná se to ani nepodaří. A to za to přece nestojí.
září 17, 2014 06:41
Když si vzpomenu, : jednababi
s čím jsem nesouhlasila a co jsem si nepřála...smilies/grin.gif
Ale že bych se o tom s dospělejma(!) dětma hádala, přikazovala jim a dokonce vyhrožovala - to mi jednak přijde zbytečný, jednak pod úroveň moji i jejich.
Boženo, uvědom si, že na dceru žádný páky nemáš, krom toho vystěhování, který by tě nakonec mohlo časem mrzet víc, než ji. (A to zcela pomíjím výživný, co bys ji velmi pravděpodobně platila do ukončení studia.) I to nejhodnější dítě se totiž může "kousnout" - a když odejde z domova s pocitem "máma mě vyhodila", může to skončit i tak, že nenajde důvod se k tobě jakkoli vracet... a to ji třeba časem čeká promoce, svatba, mimino - vesměs záležitosti, od kterejch by tě mohla odstavit.
Proti tomu jsou dva chlapi naprostá prkotina - aspoň podle mýho názoru.
září 17, 2014 06:45
V podstatě nic nevíme, jak to dcera má... : Giota
... může mít jednoho partnera na sportovní aktivity a druhého na kulturní, prostě nepotkala ideálního partnera a tak to má podělené...
Otázkou je, zda ti dva o sobě ví? Zvládnout 2 vztahy najednou může být fuška. O tom by chlapi s milenkami mohli vyprávět...
Rozhodně souhlasím s názorem, že dcera za toto vyhazov nezaslouží. Jiná situace by byla, kdyby si oba najednou trvale nastěhovala do svého bydlení, a sousedi poté propírali veřejně ten "hambinec" ve vašem baráku, tak by bylo na místě požádat tento "spolek" o odstěhování.
září 17, 2014 09:37
Tak já ti Boženo rozumím, na co si stěžuješ. : toulavej
Tvá dcera se nechová morálně správně, podvádí dva chlapy najednou. Ale, bojuješ proti větrným mlýnům, když dospělej člověk morálku v sobě nemá, žádnej zákaz ani zákon to nezmění. A dnešní doba a společnost nepovažuje morálku za něco zásadního, co by mělo někoho omezovat. Ale je to tak v celém Západním světě, jenom někde víc a někde míň. Když podváděl americký prezident Clinton, byla snaha ho sesadit ne proto, že podvádí svou ženu, ale, že lhal, že ji nepodvádí. Když podváděli své ženy Paroubek, Topolánek nebo Nečas, společnost to jenom zajímalo, ale neodsuzovala to. Doktor Rath jako ministr žil a pořád žije současně veřejně s manželkou i milenkou a lidem to nevadilo. V zahraničí je to stejné – Berlusconi v Itálii, prezident Holland ve Francii atd. O umělcích nemluvě.

Čili, velké většině dospělých lidí nevadí, že se veřejně známí lidé, kteří je zastupují navenek, chovají nemorálně podle křesťanských tradic této společnosti, je jim jedno, že tím dávají špatný příklad dětem, které kopírují jednání dospělých. A tak se stejně chovají i oni. A tenhle pohled se pak projevuje v přístupu ve všem – např. komunisté, jejichž předchůdci tu zdevastovali zem a znásilnili za ostnatým drátem celý národ, se mohou volit a volí, lidé s komunistickou minulostí se dosazují do Nejvyššího soudu, do Ústavního soudu, lidé, kteří v sobě nemají žádné morální principy ani zábrany jsou voleni lidmi, kteří před morálkou dávají přednost prospěchu. A tak se objevují různí Teličkové, Dimunové, Tvrdíkové, ale i Charouzové, Kožení nebo Smetkové a nebo Babišové.

Podle toho, jak se lidé chovají, takový svět kolem sebe pak mají. Je jenom na nich, jestli chtějí žít mezi podvodníky nebo slušnými lidmi.

Boženo, rozumím tvému rozčilení, ale morálku lidí nezměníš. Kdyby tvá dcera volila komunisty, taky by to bylo nepochopitelné, ale byla by to její volba, její názor, životní postoj. A taky by ses s ní kvůli tomu nepřestala stýkat. Nedělej to ani kvůli dvěma chlapům, které si pěstuje, je to JEJÍ věc. Ještě je mladá, třeba časem změní názor . . . a nebo ho změní ti dva :-)
září 17, 2014 10:38
Taky : H.
Taky si myslím, že soudíš příliš přísně... trochu mi to připadá jako: musíš žít jak si přeji Já, jinak už nejsi moje dítě. Trochu ostrý, ne?
září 17, 2014 10:39
buďte : Lenka1
ráda, Boženo, že Vaše dcera nepije, nefetuje, nemá exekuce a na krku dvě malé děti, které si v záchvatu milostného opojení upletla s debilem, který se pak na ni i na děti vykašlal.

Podle všeho je to rozumná holka, která je teď jenom trochu zklamaná z chlapů. To přejde, ale musí si k tomu dojít sama. Hádky a ultimáta k tomu rozhodně nepomůžou.


září 17, 2014 16:54
Morálka : Dorota
nebudu opakovat to, co už bylo napsáno v předchozích komentářích. Jenom dodám, že by bylo dobré začít soudit u sebe.
"Podotýkám, že ona studuje, její otec jí platí alimenty. Tady si platí jen energie a vodu, živí a šatí se sama, dělá překlady. U nás bydlí zcela zadarmo."
Zvláště ta poslední věta je něco. To bys chtěla, aby ti platila ještě nájem? Vždyť ještě studuje. Kolik jí dáváš alimentů, že si ještě necháš platit za energie a vodu?
Tady je každá rada zbytečná.
září 17, 2014 20:22
rozhodne bych ji nevyhazovala : Dara
asi vas vztah nebude az tak moc kamaradsky a to je skoda,ted kdyz jsi ji neco rekla, uz ti nerekne holka vubec nic, protoze bude mit strach, ze ji zase budes soudit podle sveho. Kdybych byla na tvem miste, rekla bych ji v nejblizssi dobe to, ze jsem to tak nemyslela s tim stehovanim, ze me to jen proste zaskocilo, ze ma dva muze najednou a ze bych byla rada kdyby si davala maximalne pozor, aby neco nechytla a aby trochu respektovala to, ze byste nebyla rada, kdyby zacaly byt nejake konflikty, ke kterym proste ve vztahu v tzv.trojuhelniku proste dojde driv nebo pozdeji.Aby ti mohla duverovat, potrebuje citit tvoje pochopeni, ze si proste nemusi hned brat toho prvniho ktery si ji nabrnkne a aby vedela ze mas o ni strach a ne ze ji chces diktovat co ma delat a jak se ma chovat. V dnesni dobe je vsechno jinak a v jejim veku uz sama dobre vi co a jak a pripadne nasledky si nese taky predevsim sama.Pokud se nechce vazat, je to tak dobre na jednu stranu, hlavne at je opatrna a az ten pravy dojde, sama to pozna a pokud s ni budes mit dobry vztah i ty, budes o tom vedet mezi prvnima.
září 19, 2014 23:12
a ti její dva vědí o tom, že jsou dva, a jsou nezadaní? : bb2.
To se mi zdá asi nejdůležitější. Jestli ano a ano, tak budiž. Parta mladých lidí bez závazků se baví, užívá si. U dcery to může být reakce na to, co prožila v minulém vztahu, do kterého vložila důvěru, lásku, energii, a dopadlo to špatně.

Pokud ti dva o sobě nevědí, tak se dcerka chová podle mých měřítek jako coura, ale pořád bych brala v úvahu to, co se stalo předtím, kdy se jako coura rozhodně nechovala. Určitě bych se s ní nehádala, s prosazováním své vůle tímhle způsobem bych u dcery rozhodně neuspěla, má svou hlavou a já můžu jen důvěřovat její osobnosti a tomu, co jsme do ní vložili. Nejspíš bych to nějakou dobu sledovala, jak se to vyvíjí, s tím, že bych jí, jak se znám, určitě řekla - heleď, k těm dvěma, víš, že se vlastně chováš tak trošku promiskuitně?:-) tak trošku coura?:-) Chápu, že se nějak potřebuješ přenést přes to minulé zklamání, ale prosím tě, nerozměňuj se v drobných moc dlouho, byla by to škoda, ty taková nejsi a akorát bys od sebe odehnala slušného chlapa.

Pokud jde o peníze - dcera si vydělává na svoje potřeby a platí energie a vodu. Je to tedy v jádru slušný a pracovitý člověk. Od otce dostává výživné.
Proč by ti měla platit nájem? To je tvá část "výživného", kterou jí poskytuješ.

A pokud jde o peníze
září 20, 2014 14:36
"a pokud jde o peníze" : bb2.
je ocásek, co zbyl po vepsání textu do již napsaného a co tam samozřejmě neměl zůstat.

...tyto znaky opište: sopti
září 20, 2014 14:38
pokud platí za b), tedy že o tom ti dva nevědí, pak samozřejmě souhlas i s Toulavým, : bb2.
že je to podvod vůči těm dvěma.

Umím si docela představit reakce, kdyby šlo o chlapa, co tak nějak randí se dvěma holkama..
září 20, 2014 14:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]