O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PROBLÉMOVÝ TATÍNEK A BATOLE PDF Tisk E-mail
Neděle, 20 červenec 2014
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém ohledně mého dítěte. S bývalým přítelem máme rok a půl starého syna. V dubnu tohoto roku jsme se rozešli, kdy se i odstěhoval. Důvod rozchodu byl ten, že se o syna nestaral, nepracoval, kradl, nebyl ani hlášen na žádném úřadě, bral drogy.  Nikdy jsem mu nezakázala chodit za synem, naopak jsem mu navrhla, že může chodit jednou za týden, s tím, že u toho budu i já.

 

 

 


 

 

      Ale i přesto se o syna nestará a nepřispívá mi. Tak bych se chtěla zeptat, zda je možnost, že by mi soud svěřil syna do péče. A zařídit to tak, že by si bývalý přítel nemohl syna brát k sobě, protože on nemá žádné bydlení, takže ani nemá kam si ho vzít. A hlavně o něj nemá zájem.

 

      Předem děkuji za odpověď,

BARBARA

 

 

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

 

Ahoj Barborko,

 

     je u tebe tvůj bývalý partner hlášený? Bydlíš ve svém? A - jestli se nepletu - ty asi nemáš soudně určené výživné, co?

 

     Nejspíš jste to do dubna "tak nějak" zvládali, ale od té doby nic, že. Pochopitelně, že nejrozumnější, co můžeš udělat, je podat návrh na svěření chlapečka do své péče, nechat si na něj vyměřit výživné. Mj. máš nárok na výživné i zpětně, ale dost pochybuju, že při jeho stylu života bys měla vůbec nějakou naději, že něco pošle. Ovšem, pokud není schopen výživné hradit on, je možné, aby to za něj hradili jeho rodiče, tedy prarodiče vašeho dítěte.

 

     Ovšem, to, že za této situace nechceš, aby si dítě bral, je rozumné, a je potřeba, abys to i do svého návrhu také uvedla!

 

 

  • Pokud se nesezdaní rodiče rozejdou a zruší společnou domácnost, pak je to důvod, aby soud upravil výkon rodičovské zodpovědnosti k dítěti a to na základě návrhu.  Může si ho podat i rodič sám na soud podle trvalého místa pobytu dítěte. 

 

     Vzory na sepsání návrhu jsou k mání na internetu, když bys si nevěděla rady, tak ještě napiš.

 

 

d@niela
 
 

 

Komentáře (8)add feed
Podej k soudu žádost o svěření dítěte do péče a o stanovení výživného. Výživné můžeš žádat i pro sebe. A můžeš si to klidně napsat sama, není to nic složitého. : Myška
Ale pochybuju, že ti nějaké výživné někdy otec tvého dítěte zaplatí, když nepracuje, nic nemá,... Do žádosti o svěření dítěte do péče napiš všechno to, co sem nám - že se otec o dítě nezajímá, nemá kde bydlet, nepracuje, bere drogy. Napiš i to, že jsi mu umožnila dítě vídat, ale že toho nevyužil. Soud ti dítě bez problémů svěří, nemusíš mít strach. Ale s prachama to bude horší, připrav se, že od něj opravdu neuvidíš ani korunu a neexistuje nic, co by ho donutilo platit.
červenec 20, 2014 21:13
vím že je to OT : šídlo
..ale nemůžu si pomoct, probůh proč sis s něčím takovým pořídila dítě? Protože to asi nebylo tak, že byl zaměstnanej, poctivej, a jen cos otěhotněla bác ho sekl s prací a z radosti začal fetovat, že?
červenec 20, 2014 23:48
Śídlo... : Karlos...
Ti to povím hned, protože je úplně klasicky blbá... V práci se s takovejma potkávám dnes a denně, co si udělaj dítě s idiotem. Darmo mluvit.
červenec 21, 2014 10:50
Šídlo a Karlos : mamča
To je přesně to, co pisatelka chtěla slyšet. Že je blbá, a že si "s něčím takovým" neměla pořizovat dítě.
To jí fakt pomůže.
Že udělala blbost, to už teď taky ví, ale chce se starat o dítě, které z toho nepovedeného vztahu vzniklo, tak si myslím, že Daniela a Myška radí dobře.
I "tohle" dítě má šanci na normální život, když teď jeho matce pár dobrých lidí pomůže nebo aspoň ukáže cestu.
červenec 21, 2014 11:43
mamčo : šídlo
ano chápu, že jí to nepomůže, taky píšu, že je to OT. Jsem prostě zvědavá, jak to funguje, jaký je její vzorec uvažování. Protože sama tohle pochopit nedokážu. A proč jsem zvědavá? Tak nějak z osobního založení, moje analytické ego zaregistrovalo problém k řešení a cítí potřebu to rozpitvat a pochopit. Ony se kolikrát tyhle vědomosti hodí - vždyť dost často tu řeší rodiče problém se zaláskovanými dětmi. A když člověk chápe, jak ten mechanismus funguje, spíš může najít způsob, jak ho ovlivnit.
červenec 21, 2014 12:11
Hehe, : Krakonoš
A když člověk chápe, jak ten mechanismus funguje, spíš může najít způsob, jak ho ovlivnit.

Vovlivnit (u zamilovaný do idiota) můžeš leda tak velký kulový. S přehazovačkou. Respektive vovlivníš to - tím, že vytvoříš dostatečnej protitlak a pocit vohrožení krásný mladý lásky nechápajícím zabedněným rodičem, sebereš zamilovanýmu dítěti poslední možnost včas přijít na to, že miluje kreténa.
červenec 21, 2014 12:58
no, : teta Ethel
tak této slečně tu možnost, že miluje kreténa, možná nikdo nebral a vyšlo to nastejno. Nebo že by bral a právě toto je výsledek? smilies/cry.gif
červenec 21, 2014 19:10
teta Ethel : mamča
"Kreténi" mají dobré mimikry, kterými svůj kretenismus mazaně maskují. Přes růžové brýle zamilovanosti se dá ledacos přehlédnout, zvlášť, když "kretén" vězí v pohledné schránce.
Jak jinak si vysvětlit, že jejich genofond nám zůstává zachován ?
smilies/wink.gif
červenec 21, 2014 21:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]