O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRÁPENÍ S DCERKOU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 16 leden 2014

Dobrý den, byla bych ráda, kdybyste mi mohli poradit. Jsme zoufalí z naší dcery. Je jí devatenáct. Bohužel, už od třinácti let má poruchu příjmu potravy, která se průběžně zhoršuje i po třech pobytech na psychiatrii. Ze začátku zvládala ještě i školu a další aktivity, nyní ale, za poslední rok,  je velké zhoršení.

 

 

 

 

 

 

     Opakuje už podruhé třetí ročník gymnázia. Také proto si zařídila individuální plán ve škole; tudíž tam nechodí pravidelně, jen na konzultace. Ale bohužel, stejně to nezvládá a bude mít v pololetí posunutou  klasifikaci. Chodí k psychiatrovi, ale jen kvůli práškům, ne z přesvědčení, že by něco chtěla změnit. Léčit se totiž nechce.

 

     Několikrát bydlela i jinde, ale vždy to dopadlo katastrofou. Peníze od nás nemá žádné, musí tedy chodit na brigády. Pochopitelně, že doma má vše co potřebuje, jídlo, vlastní pokoj, atd. Ale musíme mít vše zamčené v trezorech, jinak nám krade, její sestra si při odchodu z domu zamyká pokoj.

 

     Nastavili jsme pravidla, která ale pravidelně nedodržuje. Zřejmě v posledních třech měsících začala i šňupat pervitin. Nevíme si už vůbec rady  co s ní, psychiatr nám radí ať ji vyhodíme. Pak ovšem nevíme, jak by to pak bylo s placením výživného atd. Pochopitelně, že je jasné, kde by skončilo...  

 

     Před lety jsme se přestěhovali a jí jsme radši nechali trvalé bydliště na minulé adrese. Jsme opravdu krok od toho, že ji vyhodíme, ale jsme rodiče, a jsme si vědomi, že spadne ještě hlouběji, protože se přestěhuje za partou, která bere drogy.

 

     A tak vás všechny prosím o vaše konstruktivní rady, zvláště právní.  Ale prosím,  nepište mi podobný věci, jako že jak si to uděláte, tak to máte, a co jste to za rodinu...

 

     Potřebujeme poradit. Celých šest let jsme ji podporovali v boji s nemocí, pravidelně, jak nám psychologové řekli, jezdili s ní na konzultace a snažili se, co to šlo. Jsme opravdu naprosto normální rodina, která své děti podporuje, ale bohužel se nám to s jednou nedaří.

 

MARI

 

 

Komentáře (6)add feed
Naprosto souhlasím s jejím psychiatrem. : Sinix
Vyhodit. Pokud droguje, krade vám v domácnosti a odmítá na sobě pracovat, nedá se nic jiného dělat.

O výživné se neboj. I pokud by byla tak drzá, že by vás dala k soudu, myslím, že by jí soud po zjištění jejího životního stylu nic nepřiznal. Protože byste s největší pravděpodobností živili pouze její závislost na pervitinu.
leden 17, 2014 07:24
Tak tak. : Karlos...
Vyhodit je to nejlepší možné řešení, byť tvrdé. Je to těžký, ne každej rodič to dokáže, ale pak holka dostane možnost se odrazit od samýho dna, pokud na něj dopadne. Navíc je to odzkoušený. Držim palce.
leden 17, 2014 10:11
... : Sinix
pak holka dostane možnost se odrazit od samýho dna


Přesně. Jedno čínské přísloví říká: "Chceš-li opravdu něco udělat pro své dítě, dej mu poznat zimu a hlad."
leden 17, 2014 12:25
... : Giota
Taky mám jednu nezdárnou dceru (dvě další děti jsou v pohodě).Je fakt, že každá máma chce pro dítě udělat to nejlepší, ale i já se snažila zbytečně. Moje rada doplňuje předchozí rady - nejezděte s dcerou po doktorech, spíš něco udělejte pro sebe a zbytek rodiny. Když jsme konečně oba, manžel i já,přestali dceru "řešit" a starat se (i když v našem případě výživné platime), podařilo se nám zachránit a stmelit zbytek rodiny. Stále to bolí a mrzí, ale už si tím nekazíme život a vztah s ostatními dětmi. Něco jiného je, když rodinu stmeluje péče třeba o postiženého člena, který pomoc opravdu potřebuje a přijímá a něco jiného rozkladný prvek typu té vaší. Pokud dceru nevyženete, neuteče časem druhá dcera někam, kde si nebude muset zamykat pokoj a kde se bude cítit v bezpečí?
leden 17, 2014 14:59
Je to pro rodiče : Ester71
těžké rozhodnutí, ale vyhození na ulici je to nejlepší, co pro svou dceru i zbytek rodiny můžete udělat. Moje sestra také řešila tento problém. Zpočátku se snažila jezdit s dcerou na různá sezení, do poraden, přes celou republiku k "odborníkům", prostě brala to jako nemoc.
Udělala pro ní první poslední, ve všem podporovala, ale nebylo to nic platné. Co to je za život, bát se, že vlastní dítě ukradne na fet veškeré peníze, pobere doma vše, co má nějakou hodnotu, aby to vyměnilo za pár okamžiků rozkoše...
Holku si k sobě vzala babička (naše mamka), a strašně ji litovala, odsuzovala sestru, co je to za matku, že vyhodí vlastní dítě, atd atd..
Nakonec to dopadlo tak, že vnučka obrala i babičku, která se jí ujala, vybrala jí konto, ukradla vše, co se ukrást povedlo.
Takže na té ulici nakonec opravdu skončila, jen to trvalo trochu déle a stihla zklamat o pár lidí více..
I měkkosrdcatá babička uznala, že takového člověka doma mít nelze.
Přeju hodně sil a pevné nervy..
leden 17, 2014 16:10
Mary, : magdalenka
tvá dcera je plnoletá, tudíž vás nemusí informovat ani vy nemáte možnost jí dát sami na léčení, dokud by nebyla zbavena svéprávnosti nebo pokud to nepřikáže soid, coý zatím není váš případ.
Pokud můžete, zařiďte ji jakékoli ubytování, které ji zpočátku i předplatíte na tři měsíce za protislužbu. Dohodněte se, že změní své bydliště na úřadě a odveze si své věci a NEBUDE VÁS NAVŠTÉVOVAT VE VAŠEM BYDLIŠTI. Setkávejte se jinde. Netrap se, že jí vyhodí ze školy, naopak má brigádu - sláva, může se zabezpečit i nadále, je zaopatřená, plnoletá, výdělečně činná.
Nemyslím se, že by ji teď gympl v něčem pomohl. Vyhlídky jsou dost zlé. Úspěch bude, pokud s sebou do tmy nestáhne celou rodinu...
leden 17, 2014 18:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]