O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JEDNÁNÍ SOCIÁLNÍ PRACOVNICE PDF Tisk E-mail
Středa, 04 prosinec 2013

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda si sociální pracovnice může dovolit "nečekané" návštěvy. Stalo se mi, že jsem byla předvolána do kanceláře sociální pracovnice, jelikož u mne byla na "přepadovce" kvůli tomu, že se dozvěděli, že jsem s miminkem sama. Akorát mne doma nezastihla.

    

 

 

 

 

 

      Následný den jsem se dozvěděla od sousedů, že na ně klepala a ptala se jich, jestli neví kde jsem. Což mi přijde přitažené za vlasy. A následně jsem byla nařčena, že se před nimi skrývám a nechávám se zapírat, což je hloupost. Přestože na mne telefon má, tak obtěžuje sousedy a okolí mého bytu. Vůbec nekomunikuje se mnou, ale s okolím.

 

      Svým chováním mi dělá problémy se sousedy i s majitelem bytu . Rada bych se proto zeptala zda, se mohu nějak bránit proti takovému jednání?

 

SOŇA

 

 

Milá Soňo,

 

     já vím, že ti to bylo nepříjemné, když ti to lidé vyřizovali a ptali se proč a nač... Ale uvědom si, že oni to mají "v popisu práce". Co by to bylo za kontrolu, kdyby předem dali lidem vědět? Pochopitelně, že ti, co jsou v pořádku, jsou naštvaní, ale zase musíš myslet na to, že ta paní, když přijde nečekaně, tak má možnost vidět, jak to v té domácnosti skutečně vypadá. Kdyby to dávala vědět, tak bude uklizeno, navařeno, napečeno, dětičky učesaný, umytý... Prostě by to bylo falešné.

 

     Nevím, z jakého důvodu ta kontrola za tebou přišla. A také nevím, v kolik to bylo hodin... Nebylo to večer? Hele, oni museli mít k tomu nějaký podnět, nějaký důvod... Takže se nezlob na nařízení a zákony, ale snaž se jim to v dobrém a v klidu vysvětlit. I to by vypadalo špatně, kdybys se s nimi hádala... Když jim vše objasníš, zdůvodníš, tak se k tobě určitě budou chovat líp.

 

     Držím ti palce, aby všechno dobře dopadlo,

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (12)add feed
Já to vnímám takhle : opas
V zákoně je napsáno, že mají právo na kontrolu, ale už tam není, že kdykoli nebo bez ohlášení. V praxi je rozdíl v tom, jestli pobíráš nějaké sociální dávky. Pokud ano, můžou ti pak s nima dělat problémy.
No a pokud ne, ať ti vlezou na záda a budou si s tebou muset předem domluvit pevný termín.
prosinec 04, 2013 20:41
Danielo, : Petronila
"Takže se nezlob na nařízení a zákony, ale snaž se jim to v dobrém a v klidu vysvětlit. I to by vypadalo špatně, kdybys se s nimi hádala... Když jim vše objasníš, zdůvodníš, tak se k tobě určitě budou chovat líp."

To je jen jedna z možností. Druhá je, že když na ně bude HODNĚ nepříjemná, tak si na ni pak tolik nedovolí.

V Británii se tyto "sociální služby" dopouštějí nesmírných zvěrstev - nedávno běžel v TV pořad s českými a slovenskými matkami, kterým odebrali děti a dali je k adopci, aniž by k tomu měli závažný důvod, těm matkám dokonce zakazovali (!) o tom mluvit , prostě totalitní hnus. A vrcholem bylo, když nějaké Italce, co v Británii byla na školení, udělali bez jejího souhlasu císařský řez a mimino jí sebrali a dali k adopci, protože údajně prý trpěla depresemi (!!!)

Takto daleko u nás snad naštěstí nejsme, ale tyto služby by se měly chovat SLUŠNĚ a my jako občané máme právo to po nich vyžadovat. Neměli bychom se sami stavět do role "sprostých podezřelých" a nechat si líbit jednání popisované v článku a ještě přitom omluvně šoupat nohama.

Mimochodem, kdyby k nám teď někdo přišel bez ohlášení a koukal, jak máme uklizeno a navařeno, tak nás asi dá do děcáku všechny smilies/grin.gif
prosinec 04, 2013 22:28
Nojo, hele, já jsem taky byla vždycky vyznavačem přísloví : d@niela
"bordel v bytě - šťastné dítě", ale nikdy žádná sociálka neměla důvod k nám chodit. A to je to, oč tu běží...

Soňa uvedla děsně málo informací. Nevíme proč tam ta "baba sociální" šla, a taky v kolik hodin... Ani kolik je tomu dítěti. Ale píše miminko, takže pokud třebas v deset večer nebyl nikdo doma, asi není divu, že se poptávala, jestli někdo neví, kde je.
Ale to jsou všechno jen dohady, jak říkám...
prosinec 04, 2013 23:00
Danielo, : Petronila
jenže

- jak víš, že zrovna k Soně měli důvod jít?
- i kdyby ho stokrát měli (udání, podezření) - tak opravdu si myslíš, že jen na základě toho jsou oprávněni se chovat sprostě a Soňa si to musí nechat líbit?
- fakt Ti přijde normální, aby k někomu chodila sociálka v 10 hodin VEČER? Vpustila bys jako samotná ženská do bytu někoho, kdo přijde takhle pozdě a tvrdí, že je ze sociálky?
- jakým právem bys vyžadovala, aby rodič malého miminka byl v 10 hodin doma? Může být u rodičů/kamarádky/přítele... to je přece čistě jeho věc!

Sociálka by tu přece měla být proto, aby lidem pomáhala, nikoli aby je šikanovala (viz soudružka Zubatá).
prosinec 04, 2013 23:15
no, to je právě to, : d@niela
co jsem myslela tím, že máme málo informací...
Přeci jen mi dost lidí ohledně toho už napsalo, takže vím, proč a za jakým účelem se většinou sociálka do rodin vypravuje.

Určitě to není tak, že by za někým jen tak "mýrnyx-dýrnyx" chodili. Vzhledem k tomu, že o tom musí být pak sepsán zápis, tak musí být i zdůvodnění... Ten příklad s návštěvou v deset večer jsem uváděla, protože něco podobného jsem zažila u nás v domě.

Rodinka, dvě malé děti, a rodiče běžně večer (i v noci) v tahu. Děti samy doma... Dozvěděla jsem se to další den od sousedky, u které právě ta sociálbaba také zazvonila.
Pak není divu, že se tam jdou přesvědčit.

V tom případě s tímhle:
jakým právem bys vyžadovala, aby rodič malého miminka byl v 10 hodin doma? Může být u rodičů /kamarádky/ přítele... to je přece čistě jeho věc! Sociálka by tu přece měla být proto, aby lidem pomáhala, nikoli aby je šikanovala (viz soudružka Zubatá).

vyloženě nesouhlasím!

prosinec 05, 2013 00:53
Dahielo, : Petronila
fakt je, že já to beru ze svého pohledu člověka, který je "nevinný" - o své děti se staráme a návštěvu sociálního pracovníka bych brala jako zbytečnou buzeraci.

To s tím rodičem v těch 10 hodin jsem samozřejmě nemyslela tak, že by bylo OK tam to dítě nechat bez dozoru a jít na frej! Jen jsem si představila, že mi někdo dělá potíže kvůli tomu, že nejsem doma třeba proto, že jsem se rozhodla s dítětem přespat u kamarádky.
prosinec 05, 2013 01:33
svědomitá úřednice : altea
V Brně týrali rodiče malého chlapečka. Několik let trvalo než se dočkal pomoci.
Zachytit jedno dítě, které pomoc potřebuje, vyžaduje kontrolu mnoha rodin, kde je vše v pořádku.
Když mne na silnici vyzvou policisté ke kontrole, tak to také není šikana.
prosinec 05, 2013 03:37
Uvědomte si, : Sinix
že sociálka chrání (resp. měla by chránit) děti. Je jasné, že je to nepříjemné, nepohodlné, ale občas bohužel nutné.

Na takové kontroly chodí sociálka hlavně na udání, někdo musel Soňu "nahlásit". Přesně jak píše altea: Je lepší, když se řeší planý poplach, než když se zanedbá skutečné týrání. Bránit se proti tomu nemůžeš. Pokud na tebe např. nějaký soused, se kterým sis nesedla, opakovaně posílá sociálku, můžeš se maximálně odstěhovat, nebo ty kontroly vydržet. Ona ta pracovnice, až tam půjde pojedenácté a uvidí, že pokaždé je všechno v pořádku, už to taky tak vážně brát nebude.

Ale myslím, že nejlepší by bylo na tu sociálku zajít osobně a zjistit, co se děje.
prosinec 05, 2013 08:10
Chování sociální pracovnice : Espi1
Myslím, že pisatelce jde s píš o to, že sociální pracovnice oslovuje její okolí a vytváří tak kolem ní nepříjemnou auru.
I kdyby měla domácnost a děti v naprostém pořádku, může se stát, že jí majitel bytu neprodlouží bydlení s námitkou - "Nezlobte se, ale ptá se tu po vás sociálka a my jsme slušnej barák ... "
prosinec 05, 2013 09:15
alteo, ale v Brně ta sociální pracovnice zanedbala své povinnosti, a byla za to snad (doufám) odsouzená. : Myška
Sociální pracovnice jsou kapitola sama pro sebe. Jedna taková jedubaba dělala problémy synově přítelkyni, která má z předchozího vztahu dítě. Buzerovala ji a zřejmě si léčila své mindráky.
prosinec 05, 2013 10:10
Asi taky... / Petronila : Giota
" Mimochodem, kdyby k nám teď někdo přišel bez ohlášení a koukal, jak máme uklizeno a navařeno, tak nás asi dá do děcáku všechny"

Jo, mám pocit, že s dětma mít doma uklizeno se podaří jedině na Štědrý den... Ale předpokládám, že sociální pracovnice dokáže odlišit denní nepořádek od nepořádku nikdy neuklizeného
prosinec 05, 2013 13:18
Soused mě Šikanuje : Ronnie
Dobrý den, mam neustálej problem se svým sousedem, který mi neustále otravuje život. Vše začalo, když jsme si koupili psa a je mu se to extrémě nelíbilo jen, protože to bylo štěně které štěkalo. Aniž by to s námi řešil, tak vzal zákon do svých rukou a to tak, že začal sbírat psí výkaly, které nepatřili našemu psu a začal nám je házet na okna a parapet. Potíž je v tom, že je to psychopat, který už nám vyhrožoval fyzickou likvidací, ale mi mu to bohužel nemohli dokázat, protože je veliký kamarád tady s tamní policií. Toto je jeden problém z několika, který zde uvedu. Tak jsme se rozhodli ne dobrovolně pejska prodat, protože proč po psích výkalech to pokračovalo jedem na krysy nejdřív před vchodem do bytu v činžovním domě a potom před vchodem na trávníku. Proč jsme pejska hlavně prodali bylo to, aby se neotrávil on a naše dvouletá dcera. Tohle vše jsme hlásili policii, která sice přijela sepsala odjela a následně případ odložila a takhle to chodilo pořád. Když už pejsek doma nebyl tak mu jeho msta nestačila a pokračovalo to sabotážema našeho kočárku, kterej moje žena i já potřebujem na převoz naší dcery. Co se přesně stalo je to, že jsme měli každý týden propíchaný kolečka u kočárku to jsme nafotili a následně přivolali policii, která s tím nechtěla nic mít. Další problém v pořadí jeho msty je to, že nám začal vyhazovat pojistky na hlavním jističi jen proto, že já mám el. kytaru a příslušný aparát. Když jsme se to snažili normální přátelskou formou řešit tak mě varoval, že si nepřeje abych tady v baráku hrál, že ho to otravuje a k tomu aby se mu vše povedlo stáhl jednu sousedku, která mu vše jako cvičená opička vše dosvědčí a já se nemám jak bránit. Přitom jeho syn hrával a hraje doma na bicí, které mu on sám koupil. Mé ženě vykradl kočárek, kde měla splátkový kalendář, který nám neodvážil ani vrátit a dále je to vykrádání příloh (obrázky zvířátek, tel. program a nebo kompletně celé noviny) a v poslední míře co udělal si dovolil nám tavící pistolí zatavit schránku aby jsme se do ní nemohli dostat. I tohle jsme nafotili a následně zavolali policii, které jsme poskytli fotky a i svědectví o tom že jsme ho u toho viděli. Policie si to sepsala jeho vyslechla a jeho kamarádku sousedku též zrovna tu která je s ním spolčená. Aby nevypadalo že jen já s ní mám problémy, v tomto bytě, ve kterém bydlím bydleli přede mnou tři majitelé, které též takhle šikanoval a donutil odstěhovat. Prosím poraďte co s tím máme dělat, když policie nehodlá tohle řešit. Děkuji Tax
červen 21, 2014 09:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]