O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZPLNOLETNĚNÍ TĚHOTNÉ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 01 červenec 2013

Dobry den chtela sem se zeptat estli ide dyz mám ustavní peči nařízenou a sem tehotna cekam miminko a pritel by si me chtel vzit estli to ide nejak zplnoletnit je mi 17 dekuji za radu, ERIKA 

  

 

 

 

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milá Eriko,

 

      je mi líto tvé situace, a asi to nebude ani v budoucnu jednoduché - tady ti zkopíruji "paragrafy", které se tvé situace týkají (jedná se o vyhlášku ze dne 30. srpna 2006,kterou se upravují podrobnosti výkonu ústavní výchovy a ochranné výchovy ve školských zařízeních):
 

 

§ 8

 

Nezletilé těhotné dívky a nezletilé matky a jejich děti


      (1)  Nezletilé těhotné dívky se zpravidla od dvanáctého týdne těhotenství umísťují nebo přemísťují do zařízení, která jsou schopna zajistit příslušnou zdravotnickou a pedagogickou péči.

      (2)  Nezletilým těhotným dívkám nebo matkám ředitel zařízení zajišťuje lékařskou a poradenskou péči prostřednictvím zdravotnických zařízení.

      (3)  Ředitel zařízení je povinen informovat nezletilou těhotnou dívku o možnostech péče o dítě po porodu v rámci výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy v zařízeních. Pokud nezletilá těhotná dívka informuje ředitele zařízení o svém úmyslu podstoupit umělé přerušení těhotenství a požádá ředitele zařízení o součinnost při projednání této věci se svým zákonným zástupcem, popřípadě jinou osobou odpovědnou za výchovu, je ředitel zařízení povinen takovou součinnost poskytnout.


      (4)  Nezletilé těhotné dívky nebo matky plní povinnou školní docházku nebo se připravují na budoucí povolání v příslušné škole, nebrání-li tomu jejich zdravotní stav. Jejich děti jsou po dobu výuky v péči pracovníka s odbornou způsobilostí k výkonu zdravotnického povolání7) všeobecné sestry nebo ošetřovatele, nebo pedagogického pracovníka, popřípadě v jeslích nebo v zařízeních pečujících o dítě do 3 let věku v denním režimu nebo v mateřské škole.

 

 

--------------------

Jinak - uvedla jsi strašně málo informací,

když tak mi napiš na adresu daniela zavináč kudlanka.cz, ano? 

 

d@niela

 

 

Komentáře (3)add feed
Proboha,dneska jsou ty nové příspěvky výživné! : Myška
Eriko, zůstaň v ústavu, tam tě aspoň naučí, jak se o dítě správně postarat. A třeba se ještě doučíš češtinu a další předměty, a tu základku nakonec zvládneš.
červenec 02, 2013 06:41
splnoletit : Pepa
Mou první ženu 17,5 let stáří, soudruzi splnomocnili. Konala se svadba. Nestačila se divit, vlastně i já, že legrace a šťastné mládí je tak rychle pryč. Mně bylo 21 let. Za dva roky jsme se rozvedli. Dej tomu čas. Já se po 8 letech oženil znovu. Po 35 letech mně to zatím nepřestalo bavit. Má první žena se podruhé vdala ve 20 letech a dodnes jí to v manželství klape.
Krutá rada: Jsi příliž mladá? Máš sílu dát dítě k adopci? I to je řešení.
červenec 02, 2013 09:46
Myško, : xxx
výstižně jsi to napsala - k tomu není co dodat....
červenec 03, 2013 02:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]