O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZÁHADNÁ EXEKUCE A KAM S DÍTĚTEM? PDF Tisk E-mail
Úterý, 04 leden 2011

Dobrý den, potřebuji se zeptat, jak mám postupovat v mé situaci. Mám dva problémy... Nejprve ten první: Asi čtyři dny před Vánocemi zazvonila na dveře mých rodičů exekutorka. Ovšem z tohoto bydliště jsem již odhlášena asi tak 10let. Poté jsem byla hlášena na jiné adrese, u babičky, ale ta mne pak odhlásila a já automaticky „spadla na úřad".

Takže tam mám trvalý pobyt od roku 8.10.2007 až dosud. Moje mamka samozřejmě řekla exkutorce adresu, kde jsme s manželem v pronájmu (s našimi třemi dětmi).

 

 

 

 

      Ale já bohužel, vůbec nevím, o co muže jít - a jsem z toho dost otřesena. Z dřívější doby (to je tak pět let nazpátek) jsem měla resty s dopravními podniky - protože jsem jednou nezaplatila pokutu a pak to naskákalo. Ale -  a to vše jsem už dávno dala do pořádku!

 

 A pak bych se chtěla ještě zeptat, jak mám postupovat, když vlastní bydlení s manželem nemáme a máme hlášeno v občanském průkazu Prahu 3. Ovšem v pronájmu jsme na Praze 8 (ptám se kvůli synkovi, kterého chceme dát za rok do školky). Tak nevím, jak se v tomto případě postupuje, když děti berou do školky podle trvalého bydliště?

 

Máme stará dítka - 3 roky, 2 roky a 6 měsíců. Musím napsat, že jsem zoufalá z toho, že všechna naše dítka jsou hlášená na uřadě, předtím mne taková věc ani nenapadla...

 

Do této nepříjemné situace jsem se dostala jako slepý k houslím, protože babička mne odhlásila a já automaticky spadla na Úřad a už to tak zůstalo. Pak jsem poznala manžela, vdala jsem se, dva roky jsme bydleli u rodičů manžela, po dvou letech jsme se vzali, našli si pronájem, do kterého se nám narodil syn. Po další době jsme se museli stěhovat do většího, protože jsme čekali dalšího syna - což se zopakovalo poté, když jsme čekali třetí dítě - naši holčičku. Jsme tedy stále v pronájmu. Máme tedy s manželem co dělat a do toho všeho tyhle další problémy...

 

 

Děkuji za Vaši odpověď,

Daniela

 

O D P O V Ě Ď :

 

Má milá jmenovkyně,

 

     tak nejprvé s tou exekucí: pořádně se vyptej rodičů, co vše jim ta exekutorka řekla, co chtěla - atd. Je potřeba totiž urychleně zjistit, o co jde. Jde možná o nějaký omyl (což bych ti velmi přála), ale může to být i nějaký ten dloužek, na který jsi zapomněla. Každopádně je potřeba co nejdříve začít jednat - spojit se s tím věřitelem (tedy tím, kdo to vymáhání exekutorovi zadal) a snažit se to nějak řešit. Pokud půjde opravdu o nějaký dluh, je potřeba co nejdříve to všechno buď zaplatit, nebo alespoň sjednat nějaký splátkový kalendář, cokoliv, co by případné exekuci zabránilo. V žádném případě nejde jen doufat, že "ono se to nějak samo...".

 

      Ohledně té školky - máte, doufám, s tím člověkem, co vám byt pronajal, platnou smlouvu... A jistě i nějaké ty doklady o tom, že platíte pronájem, ne? Takže v tom případě by bylo vhodné si už předem s těmito doklady dojít do té vámi vybrané školky, za ředitelkou, a situaci s ní projednat... Případně bych - pokud na tomto místě hodláte bydlet i nějakou delší dobu, tak bych uvažovala o tom, dojít si na Úřad v místě vašeho dnešního pobytu a požádat, aby vás všechny přehlásili tam.

 

      Z toho, že jste všichni "občankově" hlášeni na Úřadě, si nic moc nedělej... nejste sami a dnes tak žije plno lidí... Bohužel, už dávno je pryč doba, kdy se lidé mohli hlásit i tam, kde dočasně bydleli, tedy měli "přechodné" bydliště. Tak - pokud bys ještě s něčím potřebovala poradit, ozvi se...

 

 

d@niela

 

 

Komentáře (3)add feed
... : Sandra.
Přehlásit na úřad na Phu 8 (Zenklova ul., zast. Stejskalova) jinak ti dítě do školky nevezmou. Trvalý pobyt na Praze 8 je první a nejdůležitější z kritérií, neberou ani děti z Chaber a okolních vesnic, míst ve školkách je málo a tak berou jenom ty děti, na které dostává městská část peníze (za trvale hlášené osoby) Kontrolují to opravdu přísně a ředitelka je v tomhle malý pán, ona jen vybere přihlášky a pošle dál.... Nebo zkusit ukecat majitele bytu, kde jste v pronájmu, jestli by ses alespoň ty s dětmi nemohla přihlásit k němu...
leden 04, 2011 21:37
... : rádkyně
pokud ti zatím nebyl doručen exekuční příkaz do ruky, oběhni všechny soudy v místech, kde jsi se kdy zdržovala. tam si zjisti, jestli je na tvou osobu vystaven platební příkaz či podobné rozhodnutí. Pokud ano, podívej se do složky, kdo je protistranou, jakou částkou tě žalovali a ihned tuto částku uhraď.

Někdy dopravní podniky nechtějí přijmout peníze, pokud je to už u exekutora, tak si zjisti číslo účtu apod. Prostě to nějakým způsobem uhraď včetně penále, soudních výloh apod.poškozenému (ne exekutorovi) Každopádně, pokud je to již u exekutora, nikdo ti již splátkový kalendář nedá. Nic nikomu nepodepisuj, žádné splátkové kalendáře, apod. Až si tě exekutor najde, ukážeš mu doklad o zaplacení a on již po tobě nemůže požadovat žádné další poplatky.

Toto platí POUZE pokud ti zatím nebyl ex.příkaz doručen! (ale exekuce již leží několik měsíců na soudě. - exekuci ti ale na soudě nesdělí - každopádně ti k tomu stačí ty platební příkazy) Existuje na toto výrok ústavního soudu.

Částku musíš zaplatit celou, kdyby tě exekutor dohnal a tys měla splaceno jen část, bylo by ti to prd platný a stejně bys platila výlohy exekutora. Ty činí cca 8-12tis. za pohledávku (pokud je v řádu stokorun). Jinak DP exekucí už i vymáhaly dluh 10Kč, náklady na exekutora byly 12tis. smilies/smiley.gif
leden 04, 2011 22:20
Na úřad P8 se nemůže přehlásit, : Krakonoš
nejni možný se jen tak přihlásit k TP na žádnej úřad. TP na úřadě vznikne zánikem TP na předchozí adrese v obvodu právě toho úřadu, čili tam se člověk nehlásí, ale "spadne", jak správně píše pisatelka. A místo "spadnutí" si tímpádem nijak vybrat nemůžeš, ani ho pozdějc změnit. Musela by jít cestou domluvy s majitelem pronájmu - že ji přihlásí, za čas zruší a vona "spadne" na tu P8. To by jí ale musel sakra věřit.
leden 05, 2011 00:41
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]