O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEVOBOČEK JE II. KATEGORIE? PDF Tisk E-mail
Úterý, 10 srpen 2010

Dobrý den, již dlouho se zaobírám problémem mého kamaráda a ráda bych slyšela názor nezúčastněného. Jedná se o to, že kamarád se po dvacetiletém manželství rozvedl. Rozvod proběhl relativně v klidu, třem svým dětem pomohl zajistit budoucnost a s manželkou se vyrovnal. Dosud fungují dobře a bez problémů. Nechtěl se potom nikde vázat, nehledal vážný vztah a už vůbec ne novou rodinu. 

 

 

 

     Přesto došlo k tomu, že se sblížil s o 15 let mladší ženou a začali se stýkat. Ona věděla, že vztah s ním je bez budoucnosti a že další rodinu zakládat nechce. Měla možnost se rozhodnout pro pokračování nebo ukončení vztahu - za těchto podmínek - a tak i učinila. Tvrdila, že ukončit vztah nechce. Ale vysadila antikoncepci a otěhotněla. Kamarád ale odmítal žít pod nátlakem a po čase se dohodli, že na dítě sice bude platit, ale že se k otcovství nepřizná. Jeho přítelkyně přesto argumentovala tím, že dítě chce a že se o něho postará sama a od něho přiznání otcovství nevyžaduje. A - rozešli se.

 

     Uplynula nějaká doba - zhruba 6 let; kamarád platil 4.000,- měsíčně a matka dítěte ho pak požádala, aby přeci jen uznal otcovství a byl zapsán do rodného listu jako otec. Jako důvod uvádí, že chce, aby dítě bylo do budoucna zajištěné.  Vyhrožovala soudem a tak kamarád souhlasil, ale od té doby má problémy s tím, že to cítí jako podvod na svoji osobu a také s tím, že to bude muset oznámit svým třem dětem, svojí současné přítelkyni a není si jist, jak to budou všichni chápat.

 

      Tak a teď se ptám, je možné se nějak bránit tomuto né přiliš jednoznačnému případu?

 

Díky za názory,

Ava

 

ODPOVĚĎ:

 

Milá Avo,

 

     takže, jestli se nepletu: tvůj kamarád má z prvního manželství tři děti, které zaopatřil. Poté se "začal stýkat" s onou "podvodnicí" a z tohoto vztahu se narodilo jím nechtěné dítě. OK, v tomto případě je fakt nepříjemné, že matka dítěte si v podstatě "udělala dítě proti jeho vůli", ale když už je na světě, měl se od samého počátku zachovat jako chlap. Ono ostatně, i kdyby se "nepřiznal" a dítě za své neuznal, je tu už dávno možnost ověření otcovství podle DNA, že?

 

     Nechápu ovšem, proč má tvůj kamarád strach z toho, že by se o jeho čtvrtém dítěti dozvěděly jeho děti předchozí? Nejspíš jsou už dost velké a tak nehrozí, že by jim to šestileté bralo jejich bábovičky. Že by to byl z dalšího regulérního dědice? Jo, na to se dá bohužel říci jen jedno - v případě, že opravdu nechtěl riskovat při sbližování možnost otěhotnění, měl se chránit. To jednoznačně.... Nyní, kdy je tedy tento regulérní potomek na světě, se sice může cítit jakkoliv, ale své řádné otcovské povinnosti vůči dítěti popírat nemůže. Podle všeho se s ním ani nestýká, že?

 

      Na tvůj dotaz, jak se má bránit, mám snad jen jednu odpověď - má-li nyní další přítelkyni a pokud i nyní "nechce vážný vztah a už vůbec ne novou rodinu", měl by v tomto případě urychleně pomýšlet na používání řádné pánské ochrany. To minimálně... Nebo jsi čekala, že ti poradím, jak dítěti a jeho mamince namíchat nějaký utrejch? Aby nemusel platit ani ty čtyři tisícovky?

 

      Měj se hezky a přeju ti, abys podobné problémy nikdy neměla :-))).

d@niela

 

 

 

Komentáře (47)add feed
No jo... : Karlos
Ta ženská je svině, který bych hned po oznámení, že tejně přestala brát antikoncepci a otěhotněla, rozbil hubu, abych se uklidnil. To je ale tak asi vše, co se dá udělat... Jinak ten chlapík z příběhu je zase důvěřivej vocas, když uvěřil slibům ženský a navíc svině, která ho podrazila už jednou. Kdyby nebyl vůl, moh to klidně nechat dojít k soudu a třeba by ani neplatil tolik (nevím, kolik bere), ale hlavně ta svině by na něj nemohla. Zřejmě je to takovej ten dobrák, ze kterýho to svině vycejtěj a zneužijou toho...
srpen 11, 2010 07:07
No, : Krakonoš
vona je možná to zvíře se zakrouceným vocáskem a von vocas, ale hlavně idiot. A jak napsala Daniela - bránit se "případu" může chlápek, kterej rozhodně nechce další dítě, buď tím igeliťákem na "kolegovi", nebo - což by v jeho případě bejvalo ještě lepší - zákrokem zvaným Vasectomie. Za blbost se platí, tak ať platí. V životě bych nesexoval bez vochrany s někým, s kým v žádným případě nehodlám v případě votěhotnění zůstat a vo rodinu se postarat.
Jinak, Karlosi, to co nazýváš podrazem, je u ženy vcelku přirozený biologický chování. Asi tak jako naše chutě na jiný svíčkový u kopírek. Takže fifty-fifty smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif A ten prcek fakt nemůže za to, že jeho rodiče sou nezodpovědný dementi.
srpen 11, 2010 09:22
Nerozumím otázce. : Sinix
Čemu by se měl bránit? Aby nemusel platit výživné? Aby nebyl v rodném listu? A jak by k tomu přišlo to dítě, které jediné je v tom zcela nevinně?

Lze tu probírat morální aspekty případu, ale zákon hovoří jasně. Kdo zplodí dítě, je povinnen se o něj starat a vychovávat jej.

Jo, Karlosi, tomu se říká Škola života... Když mu ve 40 rupne v kouli, zjistí, že si nic neužil, a zboří rodinu, tak si nic jiného nezaslouží... Koledoval si o to.
srpen 11, 2010 09:26
... : Sandra.
Tenhle problém, to jsou vlastně tři problémy dohromady-
a) alimenty, ty platil doposud, bude platit i nadále. Ať už k matce dítěte cítí cokoliv, to dítě jíst musí a za blbost se holt platí, jak píše Daniela, měl si dávat pozor.

b) dědictví, což je asi to "aby dítě bylo do budoucna zajištěné". Něco podobného řešíme v blízké rodině. Jediná šance jak nedělit "rodinný" majetek i mezi cizí dítě, které nikdo nezná (což může být někdy opravdu problém, např. u nás to znamená, že se bude muset prodat rodinný podnik, protože podíl "toho dítěte" v řádu desítek milionů nebude nikdo z ostatních dědiců schopen vyplatit) je neumřít dříve, než dosáhne plnoletosti a pak se dá jeho podíl krátit o polovinu. Vydědit ho není lehké a před dosažením plnoletosti prakticky nemožné, protože těžko např. tvrdit, že se šestileté dítě ke svému otci, kterého prakticky nevídá, chová v rozporu s dobrými mravy. Nejjistější cesta je rozdat svůj majetek ještě za svého života mezi ty, kterým ho chci darovat, a to tak, aby nic nezbylo (jinak by si ten, kdo nic nedostal,mohl nárokovat započítání darů ostatním dědicům do dědictví)ale to má zase jiná úskalí a málokdo se svého majetku zbavuje rád ještě za svého života, to by mu také mohly zůstat jen oči pro pláč.

c)Jak to říct dětem a přítelkyni? No tak předpokládám,že se současnou přítelkyní ještě nechodil v době, kdy si to dítě upletl, takže té by to vadit vůbec nemělo (jo, asi nebude ráda, že jí to doposud bylo utajeno)

no a dětem to může vadit jedině z důvodu dělení majetku, je-li jaký, jinak je to život jejich otce. Můj manžel také nehýkal štěstím,když zjistil, že mu jeho otec pořídil polorodou sestru, která je skoro stejně stará jako naše děti, ale holt takovej je život. Pokud mají děti z prvního manželství jinak s otcem dobré vztahy, tak takováhle věc je nejspíš vážně nenaruší.
srpen 11, 2010 09:27
jo, to s tím dělením - taky jsem slyšela (i zažila) něco obdobného... : d@niela
když mi zemřel manžel a otec mých dětí, tak mne navštívila má drahá švagrová (druhý den po pohřbu) a jen se tak procházela bytem se slovy: tak tuhle stěnu si vezmu, tohle bych si taky mohla vzít... atd. Čučela jsem na ni jako puk, pak jsem se probrala a jemně jí sdělila, že budu velmi ráda, když "vezme kliku od dveří, ale z druhé strany, a přibouchne za sebou". No, ono se to pak tak nějak vysvětlilo, že jaksi jeho děti mají přednost před sestrou... Ale to bylo spíš jen úsměvné, protože jsme toho moc neměli.

Horší to bylo, když jsem byla tehdy na OOA a tam mi vyprávěli následující případ: jeden výtvarník se kolem padesátky rozhodl tvořit venku. Odstěhoval se proto někam do hor (nepamatuju už, jestli Krkonoše nebo které kopečky) a do Prahy jezdil jen v sobotu ráno s kufírkem špinavého prádla, aby zase v neděli odpoledne s navařeným dlabancem a nažehleným čistým odjel...
Stalo, že vydechl naposledy. Manželka tu zařizovala smutně pohřeb, stejně tak smutné byly i jejich čtyři děti. Nu, a na pohřbu k nim přišla jedna mladá žena, která měla jedno dítko za ruku, druhé na ruce - a prohlásila, že jsou to jeho děti, oficiálně uznané... Že s nimi těch cca osm let žil tam, na té chalupě...

Jo, tak to jsem pochopila, proč ta manželka byla smutná, že nežije, aby ho mohla okamžitě zabít... Ona prý za manželství budovala - jejich byt, pak, když koupili tu chalupu v horách, tak tu, když pak tam s dětmi přestali jezdit, protože to bylo daleko, jezdil tam "tvořit tatínek" a ona zvelebila další chaloupku, tentokrát v blízkosti Prahy, kam zas jezdila s jejich dětmi...
A nyní se opravdu vše mělo dělit i oněm dalším dvěma dětem. Jo, ty za nic nemohly, ale stejně tak i ta jeho legitimní manželka a pražské čtyři děti...
Stejně tak chápu, jaký měla vztek za to vaření, praní, žehlení... Nojo, ale kdyby to odmítl, asi by se prolátlo, že mu to vše dělá některá jiná, jo. smilies/wink.gif

Prý to vůbec, ale vůbec nebyl žádný ojedinělý případ, říkaly mi tamější ouředlní dámy smilies/wink.gif
srpen 11, 2010 09:55
ZKUSÍM PŘEKONAT SVOJI PŘIROZENĚ MILOU NÁTURU A BUDU HNUSNEJ... : Dirk
Kočka určitě neuváděla při žádosti o různé soc dávky pravidelný příjem ve výši 4k od otce dítěte. Tak, pokud vyhrožuje soudem, ať se jí zmíní, že by se o to berňák rád zajímal.

Jinak, pokud jde o rozumný majetek, tak je jedna cestička k vydědění: trust. U menších částek v řádech desítek milionů bych doporučil Lichtenštejnsko u vyšších (od 75 milionů) pak Rakousko. Funguje to tak, že se celý majetek vloží do trustu a zároveň se napíše tzv. deed, který popíše, jak bude majetek spravován. Především určí, kdo bude trustee, což je správce, a kdo bude beneficiary, ten kdo bude z trustu placen, a případně kolik se bude vyplácet. Důležité je, že trustee a beneficiary nemohou být jedna osoba. Čili ideálně, tatínek bude trustee a bude rozhodovat, jak bude řízen rodinný majetek a bude za to placen, aby měl příjem. Děti, ty oblíbené, budou beneficiaries. Deed může také určit, že trust zanikne, například po smrti trusteeho a mezi dětičky je rozdělen majetek. Důležité je ohlídat si daně, protože nejde o dědictví.
Alternativou by bylo si zaplatit profesionálního trusteeho, banku nebo právníka, a otec i dítka jsou beneficiaries. Tam je potom trošku problém s tím, jak trusteeho instruovat, co má dělat. Funguje to tak, že mu beneficiary napíše zdvořilý dopis, ve kterém navrhne určité kroky, a trustee shledá, že je to fakt dobrej nápad smilies/wink.gif
srpen 11, 2010 10:02
no nevím.. : ava
Nejsem zastáncem "nezodpovědnosti" mužského rodu, sama jsem taky dostala pěknou lekci od vého bývalého manžela. Ale tohle se mi přece jen zdá trochu přes čáru. Nezodpovědně se zachovala žena, která si dítě pořídila proti jeho vůli s tím, že jí tikají biohodiny a že ho chce a postará se o ně sama. Došlo i k jednorázovému finančnímu vyrovnání a k placení výživného až do kdy bude třeba. Tak proč najednou takový tlak a vydírání s uznáním otcovství. Kamarád má partnerku s ním stejně starou, chtějí si pořídít společné bydlení-postavit dům a aona má také své 2 vlastní děti. Jednou to fakt bude u notáře zajímavé. A tomu chtěl zabránit....
srpen 11, 2010 10:31
... : Sandra.
Avo, tak to ale přeci chodí. Jasně že je to podraz, ale každému chlapovi musí být jasné, že jeho šance ovlivnit narození dalšího potomka končí výstřikem. Dál už je to na ženské. To,že ho netlačila k tomu, aby byl uveden v rodném listu mohlo být prostě dáno buď tím, že se s ním chtěla v klidu domluvit na těch alimentech a nedohadovat se hned zpočátku, možná doufala, že si k tomu dítěti najde cestu a přehodnotí to sám, nebo jí třeba všichni okolo říkají, že nemá být blbá a nemá své dítě šidit o to, na co má nárok. Proč najednou takový tlak po 6 letech, to ví jen ona. Jasně, že to vůči tomu chlapovi není fér, stejně tak to není fér vůči otcům, kteří zjistí, že platí na kukaččí dítě starší půl roku a musí platit dál. Stát holt v tomto případě dbá více na zájmy dětí a zájem dítěte je mít zapsáno v rodném listu nějakého otce, ať už je pravý, či nepravý, milující či lhostejný. Tvůj kamarád platí alespoň na vlastní dítě a k vlastnímu dítěti se přihlásil/byl donucen se přihlásit...jo, a když to svým dětem a partnerce řekne teď, můžou s tím počítat a můžou se podle toho zařídit. Horší by bylo, kdyby se matka toho jeho dítěte přišla s jeho rodinou seznámit až v den pohřbu s dítětem za ruku, jak píše Daniela, nebo jak tu jednou také psala jedna nešťastná, naštvaná čerstvá vdova.
srpen 11, 2010 10:54
Avo, : Sinix
tak to má smůlu. Děti jsou ze zákona neopomenutelní dědici. Není jiný způsob, jak je připravit o dědictví, než že se ho buď samy zřeknou (pokud jsou zletilé), nebo vyděděním (což lze pouze ze zákonných důvodů).

Pořád je tu TA otázka: Proč by mělo dítě doplácet na hloupost a nezodpovědnost svých rodičů??
srpen 11, 2010 11:33
no, : kolemjdoucí
já bych začal testem DNA. Ona je tu totiž také šance, že je to kukačka....
srpen 11, 2010 11:34
kolemjdoucí : Iris
přesné smilies/smiley.gif
srpen 11, 2010 11:37
Komentáře jsem jen prolítla, takže vycházím spíš jen z článku... : KK
Když na mě začala lézt puberta, tak jsem byla poučena o rizicích nejen nechráněného sexu. Tj. sex jako takový je pro mě riziko vždy, i když se chráním nějakou antikoncepcí, tudíž do postele nelezu s člověkem, se kterým nechci za žádnou cenu mít děti. Ve stejném duchu hodlám vychovávat nejen svou dceru, ale i případného syna. Zvlášť v dnešní době, kdy není problém určit otce za pomocí analýzy DNA.
Proto plně souhlasím s Danieliným komentářem i některými z vás, kteří doporučují milému pánu používat ochranu nebo podstoupit onen chirurgický zákrok, případně nesexovat.

Jednání oné dámy sice nebylo čestné a ano, je to podraz, ale co lze čekat od třicítky, jíž tikají biologické hodiny? Taky nelezu do klece k hladovému tygrovi, i kdyby mě stokrát ujišťoval, že mě nesežere.
Navíc lze se na to podívat i jinak. Ono taky není dvakrát chlapské a čestné ženskou využívat jen jako matraci, k povyražení. Je chyba té slečny, že na to vůbec přistoupila, ale IMHO ten pánp=ouze sklidil, co zasel. Vyuzil ji a ona vyuzila jeho. Jsou si kvit.

Výživné jí, chápu-li to dobře, platí dobrovolně, soudem to určené nemá. V tom případě si nejsem jistá, jestli by šlo někoho nabonzovat na berňák - výživné náleží dítěti, nikoli matce, takže ta ho ani nemůže uvádět jako svůj příjem. Vliv by to snad mohlo mít leda na nějaké sociální dávky typu příspěvek na bydlení, atp., prostě tam, kde se zkoumá životní minimum.

Přemýšlení nad tím, jak toto dítě vyšachovat z dědictví považuju za vyloženě chucpe. Ano, ten nadpis sedí. Dítě druhé kategorie. Vždyť to dítě nemůže za to, že jeho matka má páteř jak klíč od trezoru a otec mozek proklatě nízko!!!

Konečně k současné přítelkyni. Jestliže dítě zplodil v době, kdy už s ní byl, tak má holt smůlu (a v tomto případě bych tím méně poukazovala na nefér jednání někoho jiného). Pokud ne, tak je to sice nepříjemné, ale takové věci se stávají. Děti asi také nebudou rády, ale v podstatě jim do do toho, co si dělal jejich otec po rozvodu s jejich matkou, nic není.
srpen 11, 2010 13:06
... : axel
Hmm... a nepřipadá spíš někomu tenhle případ čistě náhodou podobný jedné kauze s celebritou, které bylo její sperma orálně využito a zneužito k oplodnění? Tak nějak mě to samozřejmě v menší míře připadá. Protože na podmínkách společného styku byli domluveni. A antikoncepce nesalhala, byla vysazena smilies/kiss.gif Navíc si myslím, že sex bez chtěného početí ještě nemusí být matracová záležitost. Nebo snad ano?
srpen 11, 2010 13:57
antikoncepce : Radka
když nebudu chtít mít dítě, bude se chránit já. A je jedno, zda jsem chlap (igeliťák nebo vasektomie) nebo ženská - pilulkou. Takové věci se prostě stávají, Krakonoš to napsal přesně.
srpen 11, 2010 14:53
Dirku, : Petronila
kdyby rodiče začali uvažovat stylem, který navrhuješ, a dělit děti na "oblíbené" a "neoblíbené", tak bych jim asi řekla, ať mne z takového "trustu" rovnou vynechají, že nic nechci.

A měla bych přitom pocit, že jsem nenávratně přišla o něco cenného - ale peníze by to nebyly smilies/angry.gif
srpen 11, 2010 15:55
a to on byl v bezvědomí, když souložil? : alena puntík
juinak si to nedovedu vysvětlit. Když chlap nechce mít dítě, tak to zařídí vemi jednoduše. Ani pilulky nemusí brát.
srpen 11, 2010 16:08
Radko, už to vidím... : nema problema
- "Pepo, proč porád používáš ten otravnej igelit?"
-- "Víš, Božka, když já ti ty prášky tak ňák nevěřim"

Na druhou stranu, chlap 40-50letej už něco o životě vědět mohl, to je pravda. Za blbost se platí, tak holt bude platit. Koneckonců, do toho posledního obýváku se mu prašule stejně nevejdou, tak může benjamínkovi založit stavebko a zbytek prolejt hrdlem. Řečeno s prokletým básníkem - "Tout aux tavernes et aux filles!" smilies/wink.gif
srpen 11, 2010 16:13
Petronilo : Dirk
Jen jsem reagoval na přání Sandry vydědit bastarda (to jsem ale hnusnej, co!)
srpen 11, 2010 17:19
Petronilo, je to jednoduché, : bb2
dosaď si místo slov trust, trustee, beneficiary slova jako převod mého podniku, který jsem sám se starším synem (dcerou...) vybudoval na koho chci, nikoli na koho určí zákon, převod domu, který jsme s manželkou vydřeli vlastníma rukama, na koho chceme, nikoli na koho nám určí zákon.

Proč by např. v současnosti 3leté dítě mělo za 15 let získat stejný podíl podniku, na který ani nesáhlo, jako jeho starší sourozenec, který v tom podniku tou dobou bude již 30 let dřít? Nebo jehož matka otce podporovala, dělala mu zázemí, a milenka skrze své dítě by měla lízat smetanu bez práce.
Toto dítě nechť dostane co mu náleží, tj. stejné podmínky jako jeho sourozenci, pokud jde o výživné, školné atd. Ne rodinnou firmu, se kterou ono nebo jeho matka neměli nic zhola společného.

srpen 11, 2010 18:41
Ayo, jo, je to podvod, ale dítě je tu, : bb2
a tak je třeba se s tím vypořádat. Zdá se, že s čestným vypořádáním neměl tvůj kamarád vůbec potíže - platil i za to, co nechtěl.
Takže teď ať si ošetří ostatní věci tak, aby to nebylo nespravedlivé ke starším dětem, a o nic nejde, ne? Starší děti se holt dozví, že táta není svatoušek a mladší dítě bude znát donátora nejen peněz.
srpen 11, 2010 18:45
Aleno, jo, myslím, že byl v bezvědomí, když té ženské věřil a spoléhal se na jejich vzájemnou dohodu. : bb2
tj, že užívá antikoncepci :-)
srpen 11, 2010 18:46
No... : KK
Já prostě z toho původního článku cítím, že on k té slečně přistupoval poměrně pragmaticky (možná by bylo i nějaké výstižnější slovo, ale teď mě nenapadá), tj. stylem "užijeme si, ale žádné závazky". Nechci napsat, že je to typicky chlapský přístup, ale urcitě nebudu přehánět, když řeknu, že se mezi mužskýma vyskytuje mnohem častěji než mezi ženskýma. No a ta paní zase chtěla to dítě, konec konců, už na to měla věk :-). Zase pomerně "typický" přístup. V každém je kus sobeckosti. Ale chápu, že v životě se málokdy podaří takový ten pohádkový ideál, že se zamilovali, vzali, počali a porodili dítě a žili šťastně až do smrti.

S BB2 více méně souhlasím, pokud jde o to dědictví. Kdyby tam chtěl dělat pán nějaké rozdíly mezi dětmi, bylo by to v mých očích omluvitelné leda nějakými jejich zásluhami. Ovšem i tak je otázka, nakolik tato "spravedlnost" je opravdu slepě spravedlivá - vždyť už jen věk či konkrétní schopnosti mohou už samy o sobě vylučovat účast na nějakém rodinném podniku. Uvedu příklad: Tatínek by měl firmu na vymáhání pohledávek, tudíž by se v ní velmi uplatnil syn s konstitucí Arnolda S., nikoli však čtyřicetikilová dcera. Mohli bychom pak uvažovat stylem, proč si raději neotevřel krejčovský salón, kde se ta dcera mohla po libosti prezentovat.
Ale uznávám, že je to už takové přílišné pitvání. Možná je dobře, že je to v zákoně upraveno tak, že nezletilý potomek musí dostat alespoň tolik, kolik mu náleží ze zákona. Až u těch dospělých, kteří se jednak mohou o sebe postarat sami, jednak se už mohou více "realizovat", má smysl přerozdělení podle zásluh.
srpen 11, 2010 19:14
bb2 pravdu díš : Dirk
Vůbec zákon, který mi neumožňuje posmrtně nakládat se svým majetkem libovolně je stupidní. Při vší lásce k dětem, neuvidí ani floka. Dostanou špičkové vzdělání, možná první byt a konec. Představte si, že byste umřeli v den jejich 18. narozenin a dětičky každý schrábne zillion. To je na nejlepší cestě do průšvihu. Víděl jsem dost dospělých, kteří se dostali k velkým penězům a skončili v totálním průšvihu. Dětem bych dal peníze nejdřív ve 30ti, ale i tak jsem odpůrcem bezpracných příjmů. Něco jiného je, pokud máte rodinou firmu a děti v ní pracují.
V Británii to stát vyřešil chytře, zdaní větší dědictvé 42%. Stačí dvě generace a stát má všechno doma smilies/grin.gif
srpen 11, 2010 19:36
nema problema : Giussi neprihlasena
No, ono se to taky da prezentovat jinak. Moje kamaradka kdysi chodila s klukem, ktery ji jasne rekl, ze se jeste na deti vubec neciti, ma zatim jine plany a tak se chce jo posichrovat. Na pilulkach se pise, ze je tam tusim 94% ucinnost, takze porad jeste zbyvaji nejaka ta procenta na chybu, ze? Takze ona brala pilulky a on pouzival kondom a nikdo neresil, ze te zenske tak nejak neveri, nebo co. Je to vzdycky o domluve.
srpen 11, 2010 20:09
Levobočci byli vždycky druhá kategorie. : Myška
A nic na tom nemění fakt, že levobočci mocných často dosáhli na značný majetek. Zpravidla byli určeni k církevní dráze - stávali se z nich kněží, z mnohých biskupové nebo představení kláštera, Jan Volek, levoboček předposledního krále z rodu Přemyslovců, Václava II., byl kancléřem Království českého. Ženy narozené z levého boku bývaly abatyšemi.
Vždycky byla snaha, aby hlavní majetek přešel na dědice vzešlé z řádného svazku.
srpen 12, 2010 08:49
... : ava
No, tak jsem asi trochu čekala, že se víc lidí připojí k názoru, že slečna je pěkná podvodnice, která se mimo jiné netají tím, jak si to pěkně zařídila, ale je fakt, že dítě za to nemůže a jak vím, tak otec ho zabezpečí. Alespoň finančně. Na nic jiného, alespoň zatím, nemá. Jediné, co mi z toho vychází je, že za blbost se platí a někdy se táhne až za hrob. smilies/undecided.gif
srpen 12, 2010 09:26
podraz : dexx
Troufám si tvrdit, že hormonální antrikoncepce má 100% účinnost, ale tato se nikde neuvádí. Uvádí se 0,04-0,3 těhotenství/100 žen/rok užívání při správném užití. Toho 0,3 případu imho odpovídá nesprávné interpretaci správného užití. Dokazovat takové tvrzení je poměrně obtížné, proto se v klidu spokojíme s uváděnou pravděpodobností otěhotnění, což je vzhledem k faktu, že ženská sterilizace uvádí 0-0,5 těhotenství/100 žen/rok užívání(mužská 0,1) smilies/smiley.gif fakt dostačující. [zdroj wikipedia.org, gynekologie-brno.cz]
Faktu, že hormonální antikoncepce se blíží ke 100% je i velký rozdíl mezi perorální a inječní metodou aplikace hormonů. (Při injekční aplikaci je to 1 ze 100 žen za 25 let užívání.
Data jsou za první rok užívání - tedy vysoce pravděpodobně u nerodiček. Pokud by se brala data z vzorku žen, které již samy nechtějí mít děti, spolehlivost HA by se imho prudce zvedla.

Vše je v možných přístupech těch dvou sexu zúčastněných. To, co si dohodnou před sexem zásadním způsobem určuje to, kdo jak se zachová po něm.
Pokud z dohody jasně vyplývá, že budou používat ochranu pomocí hormonů a dítě z toho vzejít nemá, pak je jednání ženy, která hormony vysadí podrazem a to skutečně velkým neomluvitelným podrazem vzhledem k následkům z toho plynoucích. V takovém případě bych ženu varoval dopředu (předpokládám tvralejší vztah, nikoli náhodnou soulož), že v případě jejího nekorektního jednání - podrazu - se zachovám takatak ať s tím počítá.
I kdybych to nevyslovil, považoval bych její jednání za prohřešek proti dobrým mravům a podle toho bych s ní také jednal - samozřejmě v mezích zákona, nicméně tak, abych já z jejího podrazu měl co nejméně nepříjemností v životě.

Krakonošovo srovnání se svíčkovejma u kopírek je dejme tomu principielně shodné, ale s naprosto odlišnou kvalitou následků. Všiměte si, že rekace partnerek a diskutérek na Kudlance v takovém případě jsou pak mnohem více extrémní.

Pozn.:
Něco jiného je případ, kdy se dohodnou, že žena chráněná nebude. Pak je to jeho neopatrnost(nebo vědomé riziko) a měl by z morálního hlediska nést důsledky. Tento případ to zjevně nebyl. A pán platící solidní 4 tácy poté, co byl podveden mi přijde jako formát - zdaleka to neřešil nijak radikálně.

Každá moje stálá partnerka mě vždy informovala o svém opomenutí(či nežádoucím vlivům) při užívání HA. A to i v případě, kdy bylo zřejmé, že bychom si dokázali představit společné rodičovství. Jsem za to rád a jakýkoli jiný přístup by zásadním způsobem měnil můj pohled na kvality oné partnerky. Což ovšem deklaruju dopředu smilies/smiley.gif.
(Stejně tak bývá deklarována rekace na neschvalované biologické chování mužů z krakonošova srovnání "když mě zahneš, tak Tě zabiju/rozvedu se...doplňtesicochcete")
srpen 12, 2010 15:02
Jo, dexxi, máš z čistý logiky pravdu, : Krakonoš
ale: Vztah dvou lidí, kterej často nazýváme slovem "láska", je všecko jiný, než vobchodní právně vycizelovaná smlouva, kde je všecko jasně deklarovaný a daný, jak se kdo za jaký vokolnosti zachová. A žena, milej dexxi, je všecko jiný, než za všech vokolností racionálně a logicky jednající biorobot. Dokonce ani muž jím není, musím ti prozradit. smilies/wink.gif
Takže tebou popsaný předpoklady by mohly ještě jakžtakž fungovat u páru, kde voba dva jednoznačně a nezvratně vědí, že už nikdy nechtěj zplodit potomka. Jakmile ale je nějaká pravděpodobnost, že žena po dítěti touží či v budoucnu zatouží, nemůžeš už o 100% spolehlivosti pouze hormonální antikoncepce mluvit, protože nemůžeš vyloučit ono pudový-přirozený jednání, onen "podraz". Pro mě vosobně je to moc silnej výraz, protože jsem nějakým způsobem založenej a umím se do něčeho vcejtit víc, do něčeho míň. Neumím si představit, že bych dlouhodobě sexoval se ženou (chráněnou pouze její h.a. - kvůli mně), která touží po dítěti, zatímco já jsem "deklaroval" svou nevochotu plodit, já bych si v takovým vztahu připadal divně, jako někdo, kdo ji zneužívá. Vona může - iracionálně - doufat, že změním názor časem, protože jí jinak připadám jako skvělej partner, nerozejde se se mnou kvůli tomu... Taková situace přináší pro mě nepřijatelný riziko, takže bych se aktivně chránil proti následkům i já sám. Je pro mě nepřijatelný "potrestat" takovou partnerku (a hlavně to dítě) za "podraz" (kdy se třeba pod tlakem biohodin rozhodne s tím, že to zvládne sama) tím, že jí v tom nechám vymáchat, budu maximálně platit alimenty a svý dítě nebudu znát. Proto jsem nikdy nespal s nikým, s kým bych se v případě votěhotnění nechtěl vo společnej život aspoň pokusit. Né, to nejni ani racionální ani biorobotickej postoj a já ti ho nenutím. Logiku v tom nehledej. Prostě to tak mám. smilies/wink.gif
srpen 12, 2010 18:46
A jé... : Myris
Přesně jsem čekal, že se tu objeví názory, že je to vlastně v pořádku, že ten chlap se měl chránit, tu ženskou vlastně využíval, když s ní jenom spal a jestli nechtěl potomka, tak vlastně vůbec souložit neměl !!!! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif Ty kráááso, vy mi tady dáváte někdy... smilies/cheesy.gif
Co dodat ? Já osobně tohle považuju za velikou prasárnu a zradu ! Často jsem přemejšlel, co bych dělal, kdyby mi tohle udělala ženská. Nevim, každopádně bych s ní už nikdy nepromluvil, pokud by to šlo..:-) Nejhorší v týhle situaci je ta bezmoc...
Pán je každopádně taky nepoučitelnej, když přistoupil na domluvu s takovouhle bezcharakterní paní. Měl se zkrátka přiznat k otcovství hned a už by to měl dneska dávno vyřešený, kdyby to hnal přes soud, i alíky mohl mít třeba menší, kdoví.
srpen 13, 2010 10:17
Myrisi : mia.
pro zvlášť opatrné je ještě varianta nafukovací panna, tam nic neriskuješ smilies/wink.gifJinak důvěra je někdy ošemetná věc. Asi pán dotyčnou špatně odhadl, jako podraz ze strany slečny to vidím též.
srpen 13, 2010 11:08
Krakonoši, : dexx
já to chápu, co jsi napsal. Výplývá z toho, že máš morální zásady vůči sobě přirozeně(výchovou, komplexem obojího) nastaveny přísněji, než jej nastavuje okolí pro obecného jedince. Což je sympatické, ale využitelné(právě tím okolím). Byl bych radši, kdyby takoví lidé byli nazýváni dobrodinci, nikoli Ti, kteří nenechávají při svém nastavení morálních hranic manipulační prostor pro zneužití, byli nazýváni negativně (hajzlové, skrblíci, neopatrní, blbci, zneužívači, vocasové, idioti apod.).

srpen 13, 2010 13:24
Krakonoši, : Ája
asi se do tebe zamiluju smilies/wink.gif
srpen 13, 2010 14:18
Ájo, to bych nedělal. : Sinix
Aby to nebylo, jako v tom vtipu:

Ptá se chlap ženy: "Co by se stalo, kdybych přišel k vám domů a požádal tě o ruku?"
A ona na to: "Celkem nic. Manžel by zuřil a děti by se smály..."
srpen 13, 2010 14:27
Možná by bohatě stačilo, : Krakonoš
kdyby si jedinci, který za žádnou cenu nechtěj dítě, vybírali k sexování podobně zaměřený jedince vopačnýho, případně stejnýho pohlaví. A bylo by po problému, žejo. smilies/wink.gif

Předpokládám, že kdyby dotyčná slečna volila jinou variantu a kopla milýho pána do zadele, že si našla někoho, kdo to dítě s ní mít chce, tak by to dotyčnej zase vnímal jako zradu a podraz. Nebo by zajásal, že děvče konečně došlo svýho štěstí a von může jít utěšovat ňákou jinou?
Víš, co se mi na celym nelíbí? Tohle:
Ona věděla, že vztah s ním je bez budoucnosti a že další rodinu zakládat nechce. Měla možnost se rozhodnout pro pokračování nebo ukončení vztahu - za těchto podmínek - a tak i učinila.

Takže je to její vina a teď ho, svině, podrazila. Von jí přece velkoryse dal možnost to ukončit, když se jí to nelíbí. Ani slůvko vo tom, že by třeba von moh bejt ten charakter, vzdát se na chvíli pravidelnýho sexu zadarmo a ukončit to sám, když vidí, že jsou jejich vize vo budoucnosti nekompatibilní. Ale proč by to dělal? Proč to nenechat na ní a když vona tuhle volbu nezvládne, říct, že je svině? Dyť je to tak pohodlný, nemuset nic řešit, jenom si zašukat. Mně se tenhle způsob konzumace druhejch lidí prostě nelíbí. Ano, vona ho podrazila. Ale von rozhodně není voběť. Při jiným přístupu k člověku, se kterým leze do postele, by se mu to nestalo.
srpen 13, 2010 14:54
Sinixi, : Ája
se zamyluju jenom platonycky, neboj smilies/wink.gif´
(se omlouvám za svou páteční praštěnou prostořekost :-))
srpen 13, 2010 15:04
Krakonoš : Kamila
na hrad smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 13, 2010 15:09
Ájo, proč se omlouváš? : Sinix
Jakou prostořekost máš na mysli? Pochopil jsem, že si děláš legraci, tak jsem si ji udělal taky. Kdybych si myslel, že to míníš vážně, tak bych se vám do toho nepletl. smilies/grin.gif

Platonicky se zamílovávat je k ničemu. Zbytečná ztráta času a energie... smilies/wink.gif
srpen 13, 2010 15:45
Sinixi, : Ája
ale je to bezpečný. Se zamilovat. Platonicky. Nehrozí ztráta iluzí smilies/wink.gif
srpen 13, 2010 15:50
Ájo, : Sinix
to je taky pravda. Sice to není můj styl - milovat někoho, kdo o tom a) ani neví, b) cit neopětuje, ale i tak se na to lze dívat. Holt každému, co jeho jest a proti gustu... smilies/wink.gif
srpen 13, 2010 16:20
Ale tady to zas nejni tak jalový, : Krakonoš
páč a) vo tom vim, b) cit si můžu dovolit virtuálně vopětovat. smilies/grin.gif
Virtuálně nemusim řešit, jestli se já líbim Áje, Ája mně, jestli je zadaná, ani to, že já jsem právě dva měsíce ženatej smilies/grin.gif smilies/grin.gif. Virtuálně si můžu dovolit zamilovat se do celý kudlanky včetně Puntíkatý Alenky, která by ovšem něco takovýho mohla virtuálně nepřežít. Ale zase tam nehrozí žádná ztráta iluzí, páč ani jeden vo tom druhým nemáme ani tu nejmenší iluzičku. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif smilies/smiley.gif
srpen 13, 2010 17:16
Krakonoši, : Sinix
Ty jsi neslyšel o virtuální nevěře? Jinak já rýpal všeobecně, nejen virtuálně. Jo Alči se ti zachtělo, jo? No, vzhledem k tomu, že ona by všechny chlapi vykastrovala a zavřela do klece, je to trochu nebezpečné, ne? smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
srpen 13, 2010 17:35
Ale fuuuj; : Sinix
chlapy - vykastrovala...
srpen 13, 2010 17:38
o Alence : Iris
bez Alenky..a ona má přitom dnes svátek, zrovna se nezúčastnila, škoda.

srpen 13, 2010 19:01
Iris, neboj. : Sinix
1) Puntíkatou Alču beru jako součást místního koloritu, bez ní by to nebyla Kudlanka smilies/grin.gif,
2) do ní nerýpu za zády. Ono to na internetu ani moc nejde. Třeba se ještě zúčastní... smilies/wink.gif
srpen 14, 2010 10:06
Sinixi : Iris
Fajn, já vím smilies/smiley.gif
srpen 14, 2010 11:34
verzia... : Sipik 2
napadlo Vas niekoho, ze to co tu riesite je len verzia od kamarata? Ktovie ako by to podala ta jeho byvalka. smilies/wink.gif
Hovorim z vlastnej skusenosti, viem ako to bolo v mojom vztahu s ex, aj to, ako to je snad doposial interpretovane z jeho strany, hoci pravda je niekde uplne inde smilies/undecided.gif

srpen 15, 2010 13:18
Sipiku, : Sidon
to je tady přece pokaždé, když se řeší podobný problém. Vždycky je to jenom jedna strana, která i přes veškerou svoji snahu, není úplně objektivní a ta druhá strana, vlastně její podání a vidění situace, k dipozici není. Ale "who cares ?" Kdo by se o to staral, nebo komu by to vadilo ? Hlavně, že je potom rozvinuta velice "plodná" diskuze a je tím pádem zaručena jakási větší čtivost, což je účelem této web stránky. Je to vlastně potřeba všech čtenářek a čtenářů se vypovídat a sdělit své řešení, či poradit, jak zatočit s lumpem, nebo s lumpačkou, přestože nikdo neví a nemá ani jistotu, že ten případ je podaný po pravdě a ta pisatelka, nebo pisatel, nic nezatajili a nelžou. Podívej se, kde je nejvíc přípěvků, většinou jsou to články o nevěře a jejích následcích, nebo dělení majetku po rozvodu a pod. Lidi zajímá nejvíc neštěstí druhých, proto se tolik angažují a chtějí nějak "pomoct". To se asi nezmnění.
srpen 15, 2010 19:26
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]