O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK ZLEGALIZOVAT TATÍNKA PDF Tisk E-mail
Úterý, 20 červenec 2010
Přejít na obsah
JAK ZLEGALIZOVAT TATÍNKA
Strana 2

Dobrý den, chtěla bych podat na biologického otce mé dcery žalobu na určení otcovství. Dokonce jsem ji už i podala, ale asi jsem to vyplnila špatně, protože jsem tam dceru uvedla jenom jako "nezletilou", ale ne na pozici žalující či žalované; a protože opravu tohoto údaje a doplnění nějakých listin (mé potvrzení příjmů) chtěli v době, kdy jsem zrovna byla mimo město, tak jsem to nestihla podat a vlastně ani doposud nevím, kam - do které kolonky a jak - dceru uvést.

      

 

 

      Prosím tedy o radu - jedná-li se o žalobu na určení otcovství, tzn. ne na zrušení (kde je v pozici žalované), tak na které straně zákona dcera stojí?     

 

     A dále - biologický otec je cizinec, který mi neřekl celé své příjmení, a od té doby, co jsem mu řekla, že jsem těhotná, s tím i operuje. Vím, že soud má povinnost (a tedy i možnost) si toto  všechno zjistit na cizinecké policii na základě údajů, které o něm vím (země původu, datum narození, jméno a část příjmení), ale nevíte, jestli neexistuje krok, jak toto urychlit?     

 

     Dále, pokud biologický otec nepracuje a není ani hlášen na úřadě práce, má u nás pouze trvalý pobyt; jakým způsobem můžu já doložit jeho příjmy, aby ho kvůli tomu třeba vůbec nezbavili povinnosti platit výživné (jde-li to vůbec, i když v našem právním systému... bych se ani nedivila)? Vím třeba, že začátkem roku strávil cca čtyři měsíce ve své rodné zemi, ale nevím přesně, odkud letěl, ani data, kdy letěl, a on sám a dobrovolně mi tyto informace určitě nesdělí.  

   

     Už se mi s ním (po roce a půl!!!) podařilo dokonce i setkat; nejdříve to vypadalo, že se mnou zajde na matriku uznat otcovství, ale po týdnu je výsledek stejný, jako dříve - nikam nepůjde, na malou mi nedá ani korunu, ale "malá prý vypadá stejně jako jeho druhá dcera, kterou má ve své rodné zemi". Hm, ale za to dceři chleba nekoupím, že?    

 

     No, a vlastně ještě jeden dotaz, i když z jiného soudku: podala-li jsem žalobu na výživné manželky, a v mezidobí mezi podáním této žaloby a soudním stáním bylo moje manželství rozvedeno; je třeba podat novou žalobu, a to na výživné bývalé manželky, nebo se automaticky tato žaloba upraví - část na dobu v manželství, a zbytek na dobu po ukončení manželství? 

 

děkuji moc,

Irena

 

ODPOVĚĎ:

 

Milá Ireno,

 

    napsala jsi sice dost údajů, ale stejně jich zas tak úplně dost není :-))). Takže ti nemohu přesně odpovědět a pravděpodobně si budeš muset i nějaké odpovědi najít sama na internetu. Podle všeho, jak jsi napsala svůj dotaz, usuzuji, že zas až takový "počítačový začátečník" nejsi...

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]