O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PROBLÉMY SE STUDIEM, PROBLÉMY DOMA PDF Tisk E-mail
Pondělí, 15 únor 2010
Přejít na obsah
PROBLÉMY SE STUDIEM, PROBLÉMY DOMA
Strana 2

 Dobrý den, potřebovala bych radu. Je mi čerstvě 19 let a mám výuční list. Hned po ukončení učebního oboru jsem šla studovat dál, ale ne nadstavbu, ale 4letou školu (chtěla jsem být jednou při hledání práce brána jako maturantka bez vyučení, ne jen vyučená s maturitou); teď jsem v prvním ročníku, ale rozhodla jsem se odejít, protože se vyskytly konflikty ze strany spolužáků (problém je v tom, že je mi 19 a jim 15).

 

     Bohužel nevzali mě mezi sebe, dělali mi stále naschvály a já se nezvládla bránit. Proto jsem studium ukončila. Teď žádnou práci nemůžu nikde žádnou najít, protože mám jen učební obor a když už nějakou práci najdu, tak je daleko a jen za minimální mzdu. Jediné, co jsem našla, bylo za 8 900 Kč hrubého, a od 9,- do 18,- hod., což by v mém případě znamenalo odcházet do práce nejpozději v 7:20 hod., a vracet se v 19:45 hod. Takže bych byla na cestě a v práci celý den, za pár korun.

 

     Proto jsem chtěla mít maturitu, abych toto jednou nezažila. Chtěla jsem si proto podat přihlášku na soukromou právnickou školu, kde mám celkem šanci přijetí, že bych od nového školního roku začala studovat, ale dálkově (denní stojí 2 800 Kč měsíčně, dálkové 1 500 Kč, a u dálkového studia bych měla i větší šanci, že mě vezmou). A díky tomu, že už mám ukončený učební obor, bych neměla studium 4 leté,ale 3 leté.

 

     Jenomže moje mamka na mě začala řvát, že když nemíním dál chodit do téhle školy a když se flákám (přitom to jako šikanu kvalifikovala školní psycholožka i učitelé a ředitelka), že mi školu, kam chci jít, nezaplatí, že jsem nevychovaný spratek, že mě vyhodí z bytu, nebo vymění zámek, abych nemohla z bytu vycházet (nechtěla ani, abych šla studovat obor, který jsem již ukončila). Byla tu ještě jedna věc, ona má přítele, který s námi žije asi 5 let, když jsem si mamce postěžovala, že mě v noci osahává, což je mi nepříjemné, a to jsem jí  řekla už snad pětkrát, a trvá to už 3 roky, řekla, že si prý jen vymýšlím, a že se mu mám jít okamžitě omluvit. A že potáhnu z bytu.

 

     Nevím, co mám dělat - když tu mám trvalý pobyt, bydlím tu, mám tu všechny své věci, má právo mě máma vyhodit?? Můj problém je jen v tom, že kvůli šikaně jsem přestala do školy chodit a chtěla bych od začátku příštího roku nastoupit na dálkovou školu, protože s jen učebním oborem práci neseženu. Nechci nic jiného, jen abych tu mohla bydlet, abych nemusela každý den poslouchat výhrůžky, že mě vyhodí a abych měla jistotu, že mi dá aspoň najíst.   

 

Děkuju za rady,

Elena

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]