O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PRCHAJÍCÍ NEPLATIČ PDF Tisk E-mail
Sobota, 02 leden 2010

 Dobrý den, potřebuji vědět, jak mám dostat peníze z dlužníka. Dluží mi totiž na výživném za celé dlouhé roky, co měl platit  - Je to už celkem 103.000 Kč. Měl za to už i trest  -podmínku 3x, veřejně prospěšné práce 2x, také byl ve vězení 2x. Jednoduše - měl platit, ale nikdy neplatil, dluží mi stále spoustu peněz, soudem to prošlo několikrát.

 

 

 

 

 

     Teď naposledy před čtyřmi měsíci mi přišlo ze soudu, že zjistili, kde ¨nyní pracuje a poslali jeho zaměstnavateli oznámení o exekuci. Jenže - on tam okamžitě skončil. Je to stejné, jako již několikrát předtím - prostě se takto stále úspěšně vyhýbá placení. Opravdu - nikdo s tím nic nesvede, nemám ponětí, co mám dělat? Jak mám z něj tu dlužnou částku dostat? Nepomohla policie ani soudy, jejich rozsudky, prostě nic. Prosím, poraďte mi, co mám v tomto případě dělat?

 

 

Děkuji za odpověď,

Jana

 

ODPOVĚĎ:

 

 

 

Milá Jano,

 

     existuje návod. A je velmi jednoduchý: v počítači si dej do www.google.cz slovo "vymahači". Tam ty vyjede obrovská spousta firem.

Pořádně si to všechno prostuduj, najdi si nějakou co nejvýhodnější pro tebe a jim to zadej. Berou nějaké to procento. Ale - pokud ti to nezařídí oni, tak už nikdo.

 

     Asi se s ním zrovna mazlit nebudou, ale on se také "nemazlil". Výživné je všude a ve všem prioritní. A jak se říká - na hrubý pytel, hrubá záplata...

   

 

Držím ti palce,

d@niela  

 

 

Komentáře (34)add feed
tohle se nedá dát exekutorovi??? : Inka
Ti si to ohlídají
leden 02, 2010 21:48
mám to samé : Ruzovka
Ahoj Jani mám ten stejný případ co ty a nikdo s tím nedělá nic. ; smilies/cry.gif
leden 02, 2010 23:39
No, Inko a další: : d@niela
jak jsi četla, tak "normální" exekutor s ním nic nesvedl. Na tyto případy jsou proto nejlepší tito "hodní pánové", kteří mají 99,9 % úspěšnost. A jedou hned a naostro...
Jim jen tak někdo neuteče...
Takže pokud Jana - a Růžovka - máte tak mizerné zkušenosti s tím "slušným postupem", zkuste to s vymahači. Ostatně - oni přeci píšou, že vše konají v mezích zákona... smilies/wink.gif - a další - narozdíl od exekutorů jim nemusíte nic předem platit!!!

leden 03, 2010 00:06
nový trestní zákoník : Bodlinka
Zajímalo by mne zda v tomto případě pomůže nový trestní zákoník ?
Já mám vlastně stejný problém - taky mi neplatí.Na úřadě mi řekli,že to mám nahlásit na Policii.On ale vždy (tak asi po dvou až třech měsících) něco pošle (vymlouvá se,omlouvá se)jenže stejně - dluží mi momentálně ještě za 6 měsíců smilies/angry.gif.
Budu nyní po dvou letech znova žádat soud o zvýšení výživného(eventuelně zvážení zda částka je dostatečná).Docela jsem zvědavá co soud udělá,když se dozví,že otec platí nepravidelně a dost ještě dluží.
leden 03, 2010 06:34
Lépe si prověřovat budoucí obchodní partnery : AntiVra
To je to co radím podnikatelům, kteří si mi stěžují na neplatiče. A stejné je to při výběru životního partnera. Buď je ten člověk nespolehlivý a úskočný v době, kdy si ho berete (charakter lidí se po 13. roce života nemění) nebo cítí ohromnou křivdu (obrala jste ho u rozvodu, nepůjčujete mu děti...). To ho sice neomlouvá, ale zjistit motivaci k jednání je počátkem úspěchu při jeho modifikaci.
Ještě k tomu posuzování: dívejte se hlavně na to, jak se chová k okolí, nikoliv k vám, do které je zamilován... Mnoho mých kamarádek fňuká nad chováním svých manželů. Nicméně těžko můžete kluka, který se vždycky vykašlal na práci, aby se mohl věnovat vám, nechápat, když se místo vás (respektive rodiny, která je nyní "prací")věnuje kamarádům/motorce/hospodě/milence (které jsou nyní "vámi", tedy tou zábavou).
Úplně vidím toho týpka, jak obdivně naslouchající Janě vykládá, jak vojeb@1 toho moulu od vedle a prodal mu auto s přetočeným tachometrem a jak ten blbec mistr na stavbě vůbec netuší, že byl celý den na fušce...
Kdo s čím zachází...
leden 03, 2010 07:53
AntiVra Dobrá rada, ale trochu s křížkem po funuse, ne ? : mamča
Možná by se z toho mohly poučit čerstvě zamilované dívenky, ale těžko rozvedené, mámy od dětí, na které zapomětlivý tatík zapomíná platit, nebo úmyslně kličkuje jak zajíc, aby platit nemusel.
Myslím, že bys svoje odborné chlapské rady měl směřovat spíš k těm zapomětlivým otcům. I jejich jsou to děti, a potřebují denně jíst a nechodit nahé. Samotná ženská to utáhne jen těžko.
leden 03, 2010 08:43
Take : Aloda
jsem mela tento problem, policie synovi odpovedela, ze narok na vyzivne nema, protoze jako student si na brigade vydelaval asi 2000 jako uklizeca (to neni muj preklep). A tak bylo vymalovano - snaha o preziti se trestala



leden 03, 2010 09:11
AntiVro, co to je za hranici, : Eva
těch 13 let, odkdy se charakter člověka nemění????
V momentálních Čechách žádné analýzy motivace neplatičů neplatí. Efekt mohou přinést fakt jen ti vymahači.
leden 03, 2010 09:29
Takového člověka je nejlépe zabít : alena puntík
přísahám, že sirotčí důchod bude jednou takový než výživné...hovořím z vlastní zkušenosti. Já s dětma tenkrát přežila jen proto, že jejich otec včas spáchal sebevraždu - já ho k ní sice nedohnala, neb bydlel jinde, ale stejně jsem mu pak byla vděčná. Jednak mi odpadly tahanice o těch pár korun, co někdy platil a někdy neplatil, druhak, sirotčí důchod byl jednou takový, než výživné a stát ho posílal pravidelně až do ukončení přípravy dětí na povolání. Takže radím, zabít - a máte vystaráno a jste bez problémů.
leden 03, 2010 09:40
Ono taky, : alena puntík
kdyby pánové věděli, že v případě neplacení jim jde přímo o kejhák, jistě by na celou věc změnili názor. smilies/cheesy.gif
leden 03, 2010 09:41
po bitvě každý generálem : Bodlinka
Otce mého syna jsem opravdu hodně milovala,možná jsem na něj bývala až příliš hodná.On ale nebyl rozhodně typ podvodníka a flákače.No ale po letech se člověk mění,nejsem detektiv,nevím co ho ovlivnilo dále.
Nyní mne ale spíš zajímá jak jsem již psala ten nový trestní zákoník
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trestni-zakonik/cast2h4.aspx
a nebo názory a zkušenosti jak zapomětlivého tatínka přivést k rozumu.
leden 03, 2010 09:45
Nezpochybňuji povinnosti otců : AntiVra
Jen jsem upozornil na to, že těmto situacím je třeba předcházet. Jestli si někdo myslí, že ostrá vymahačská agentura vezme kšeft za sto litrů, při kterém bude muset dotyčného hledat, tak spadl z višně. Z příspěvku je zřejmé, že onen týpek nemá majetek ani trvalé bydliště... Takže bych odhadl, že se pohybuje z místa na místo a těch 100k by si chlapci s baseballkama vzali tak jako zálohu.
leden 03, 2010 15:15
problém je v liknavosti policie : alena puntík
podle zákona by ho měli už dávno zašít...zejména teď, když zákon saknce po novém roce zpřísnil. Nojo, ale to by se taky museli zvednout ze židle. Pokud udání podává žena - a není to nikdo "důležitej", tak se tím ani nezabývají.
leden 03, 2010 16:34
No jo, : Ivča
jenže většinou takovým flákačům není co vzít...co je mi platné,že mám na ex podanou exekuci na alimenty,když už 3/4roku nedělá a nemá ani střechu nad hlavou?Co je mi platné,že mu na posledním stání soudkyně stanovila doplatit nějaké navýšení alimentů za poslední dva roky,když od něj moje děti neviděly poslední4 měsíce ani korunu,protože bere jen sociální minimum....
Co mi pomůže,když ho zavřou a v base nebude pracovat?
Co je 30 tisíc,co dluží na alimentech oproti milionovému dluhu,co má u různých úvěrových společností??
Jo,Ali,víš,že jsi tenkrát měla dost štěstí?
Povídal mi známý,že jeho partnerka po mrtvém exmanželovi na děti sirotčí důchod nedostala,protože byl bezdomovec,neplatil si pojištění,takže jí stát nedal ani korunu.... smilies/sad.gif
leden 03, 2010 17:18
Ivčo, : d@niela
ono to zas není tak zlé, před všemi těmi milionovými dluhy jsou opravdu nejprve alimenty.
Takže pokud někde zchrastí nějakou tu korunu, tak by ji děti měly dostat.
A vřele doporučuju nějakou tu regulérní vymahačskou firmu klikněte si např. sem:; to opravdu nejsou jen UK chlapci s baseballkama... A i kdyby, tak to mají tak právně zabezpečený, že jim se nic nestane.
Vřele doporučuju si pár těch odkazů prohlédnout!
leden 03, 2010 17:41
no, to bylo za komárů : alena puntík
a bezdomovci neexistovali a když někdo nepracoval, tak šel do lochu - kde pracovat musel. Když měl exekuci na alumenty, tak mu je z kriminálu posílali.To vím stopro, neb jsem vyřizovala "úřední korespondenci" svých kamarádek. Jedna z nich měla exe v kriminále a odtamtud jí posílali alimenty. Jednou nepřišly, tak jsme psaly do toho kriminálu a oni nám odpověděli -že - namouduši - dotyčný "otec " měl NEOMLUVENÉ ABSENCE - přísahám, že jo!!! - a tudíž nic nevydělal a nebylo mu co zabavit. Dodnes jsem nepochopila, jak je možný mít neomluvenou absenci v kriminále. Vždycky jsem si myslela, že je ty bachaři do tý práce prostě naženou - ale asi to nebylo tak hrozný.
leden 03, 2010 20:03
no ve Francii : Inka
to funguje tak, že pokud otec neplatí, tak to hradí stát a po otci to pak vymáhají a to si můžete být jisti, že to nějaké mazlení tedy není.
leden 03, 2010 20:24
Díkybohu, že nejsme ve francouzském socíku : AntiVra

Fakt nemám nejmenší chuť jako daňový poplatník cálovat špatné rozhodnutí jakéhokoliv jednotlivce (co se týká výběru životního partnera). Tomuto se odborně říká morální hazard. Dělám svá rozhodnutí lehkovážně (ať už svatba, dítě nebo rozvod), protože si neponesu následky...
leden 03, 2010 22:14
chuť nemáš, ale cáluješ. : bb2
Cáluješ útulky pro zvířata nezodpovědných majitelů. Léčebny závislých. Léčbu lidí, co se k nemoci projedli, prokouřili, propili. Domovy pro děti nezodpovědných rodičů. Sociální dávky pro nepracující, kteří o práci nestojí. Z principu solidarity? Tak proč ne výživné za nezodpovědné otce.
leden 03, 2010 22:23
Alí, : holubinka
on ten sirotčí důchod taky neni tak moc, počítá se z přjmu otce smilies/sad.gif, takže dcera bere trochu a já další skoro nic
leden 04, 2010 08:23
no v případě mých dětí : alena puntík
to dělalo skutečně jednou tolik...pravda je, že to bylo za komárů a on platil 500,-- na obě děti, přičemž sirotčího jsem dostávala tjutéž částku na jedno dítě a periodicky to o pát korun zvyšovali. Člověk z toho nezbohatnul, ale byla jistota, že to dostane.
leden 04, 2010 10:11
a jak se to tedy počítá ? : Bodlinka
-tedy myslím ten sirotčí důchod ????Zajímá mne to především z osobních důvodů (totiž nevím jak by to vlastně bylo když otec pracuje načerno a snad ani sociální a zdravotní pojištění neplatí)
leden 04, 2010 10:16
Cáluji životní minimum : AntiVra
Pro zvířata (m.j. není to nároková částka, ale rozhodnutí o dotaci konkrétního útulku ze strany magistrátu) žrádlo a ubytování, pro ostatní životní minimum. A na sociální dávky má nárok i ona nezodpovědná ex-manželka nezodpovědného neplatiče. Princip solidarity je ten, že nenecháme nikoho, byť nezodpovědného ve svých volbách, zemřít bez pomoci na nemoci spojené s toxikománií nebo hladem na ulici. Neznamená to, že budeme sanovat ostatní společenské potřeby.
Představte si situaci, kdy madam dostane od svého úspěšného ex 80 tisíc výživné a pán se zbalí a vypadne do Karibiku. Tam samozřejmě vymahatelnost rozhodnutí čs. soudů je nulová. Takže panička si bude žít z daní komfortně příštích 20 let.
Dalším argumentem je, že by se stejný princip pak měl vztahovat na všechny věřitele. Proč by splátková firma neměla chtít po státu sanaci svých pohledávek? Nebo výrobce pastelek pohledávku za špatným odběratelem. Vždyť když zkrachuje, tak se v nouzi octne pár stovek jeho zaměstnanců.
Před dvaceti lety jsem se rozhodli, že chceme svobodu se kterou přichází i odpovědnost za naše svobodná rozhodnutí. To, že je v této zemi mizerná vynutitelnost práva je bohužel pravda, ale netýká se to výlučně výživného.
Tak mne napadá, pokud stát není schopen kromě výživného vynutit třeba právo styku s dítětem, co kdyby těm tatínkům půjčoval nějaké vlastní děti (třeba z dětských domovů) a po matkách potom vymáhal, aby na odpovídající dobu daly vlastní děti do ústavu? smilies/grin.gif
leden 04, 2010 10:34
no Bodlinko : alena puntík
jestli pracoval načerno, tak není z čeho co počítat. Nicméně by se mu měla sečít všechna odpracovaná léta a platy a z toho vypočítat případný jeho důchod a z něho, tuším, padesát procent bude sirotčí....ale možná už je to zas jinak.
leden 04, 2010 10:54
ale kdepak : holubinka
sirotčí je 30% ze základu
leden 04, 2010 11:42
tak asi jo : alena puntík
já už se fakt nepamatuju, kolik procent to tenkrát bylo
leden 04, 2010 12:45
AntiVra, : Macesska
před svátky jsem letmo koukla na Kudlanku - na článek, kde byl rozvedený otec za dotaz, jak ukončit u dospělé dcery výživné, proprán "jak to, že že se opováží nevědět, zda dcera studuje etc. - to se o dítě trochu nezajímá?". Sice mi blesklo hlavou, proč není každá tazatelka s problémy kolem alimentů stejně drsně vyslýchána "jak si mohla dovolit zplodit dítě s někým tak strašným - to se o budoucnost dítěte trochu nezajímala?", ale nebyl čas a síla na komentář.
Tak mě pobavilo, že první, co jsem si tu letos přečetla, byla Tvoje reakce v tomto duchu smilies/smiley.gif
Ale mamča má pravdu, že je to trošku s křížkem po funuse - dotyční byli (snad) už poučeni životem a příště to neudělají...
leden 04, 2010 13:04
30% z čeho ? : Bodlinka
Dejme tomu,že otec pracoval asi 20 let u jednoho nejmenovaného podniku (ten dnes již neexistuje),potom byl střídavě na pracáku a nebo dělal pro různé firmy (bohužel ale jak už to často bývá většinou oficálně vydělával minimum ale k tomu ještě dostával nějakou "dlaňovku".
leden 04, 2010 15:20
jestliže kdy pracoval legálně : alena puntík
tak na důchoďáku mají záznam - i když ten podnik neexistuje. No a třicet procent z minima pravidelně každý měsíc je pořád víc, než vůbec nic.
leden 04, 2010 16:28
Co ho takhle : alena puntík
zastřelit na útěku? smilies/cheesy.gif
leden 04, 2010 21:31
jo taky mám někdy sto chutí to udělat : Bodlinka
jenže stejnak štve mne,že otec i když oficiálně bere minimum tak rozhodně se špatně nemá.Ne nejsem nepřející - jenže na kluka má soudem stanoveno hrozně málo (má platit 1000,-).Chci navrhnout soudu aby tedy prozkoumal jeho životní úroveň a aby mu nově vyměřil částku takovou aby i syn se mohl podílet na jeho životní úrovni.
No já vím,že to bude složité....asi si budu muset najít advokáta a to něco stojí... smilies/undecided.gif .Nemůžu ale rezignovat,ubíjí mne ta donebevolající nespravedlnost a sílu mi dodává fakt,že to nedělám pro sebe ale pro našeho kluka.
leden 04, 2010 23:12
Konečně tip pro neplatící otce : elik
No to je docela dobrá s těma vymahači výživného. Já už skusila vše a vše samozřejmě beznadějně. Ale ti vymahačí jsou fakt dobrý nápad. Mě dluží přes dvěsta tisíc, a s těma už jsem se v duchu rozloučila. Takže i kdyby si vzali 50% tak jsem v balíku. Zkusím vymahače. Zákon a spravedlnost v tomto případě totálně selhal.
březen 11, 2011 00:09
poradte : hedwika
máte už někdo nějaké dobré zkušenosti s nějakýma vymahačema?můžete nějaké doporučit?díky Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
březen 17, 2011 23:05
Vymahači jsou nanic. : D
Vymahačské firmy jsou nanic. Pošlou pár dopisů a když z dlužníka něco vytáhnou, tak si z toho hned ukrojí 45%. Většinou ale nic nevytáhnou a pošlou Vám mail, že pohledávka je nevymahatelná...
listopad 06, 2011 15:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]