O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŽIVOT PLNÝ BEZNADĚJE? UŽ NE... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 06 červenec 2009

 Nejspíš si v tom kvantu neustále přibývajících dopisů o nešťastnic a zoufalců nezvládáte každý pamatovat - proto vám vřele doporučuji si přečíst ten, který sem cca před půlrokem napsala Simona. (klik!) Simonin příběh měl pochopitelně vývoj - zprvu to vůbec nevypadalo hezky... "Manžel se na svých pracovních cestách po České republice seznámil s nějakou o 20 let mladší slečnou. Také ji seznámil s našimI dětmI a vyzdvihuje ji, jak ona je lepší k dětem, než já, vlastní máma." 

 

 

 

 

 

 

     Ale co se nestalo. Toto příkoří pozoroval delší dobu náš známý, manželův kamarád. Psychicky mě podporuje jak může, jeho přítomnost mi hodně pomáhá. Znám ho už asi tři roky, ale až teprve před rokem a půl k nám začal víc chodit. Už tehdy mi byl hodně sympatický a seděl mi svojí povahou. Ale pak jsem to zavrhla, vždyť jsem vdaná... To bylo před rokem na jaře. Na podzim téhož roku k nám začal chodit častěji. Vždy jsem ho ráda viděla a nikdy jsme neměli sebemenší spor.... Zjistila jsem fakt, že po celou dobu, co k nám chodí, měl možnost vidět, jak se chovám v určitých situacích; když jsem vařila, tak jedl s námi, jak dělám s dětmi úkoly, jak uklízím apod. Několikrát u nás spal, (aby se přesvědčil, že opravdu nespím s manželem, protože proč by u nás spal, když bydlí 3min od nás). Proč o tom píšu. Jednou mi říkal, že si mě otypoval. Ale já se ho zapomněla zeptat v čem a proč si mě otypoval. Chodil často okolo horké kaše a naznačoval své sympatie ke mě. Tedy aspoň si to myslím. Protože když jsem se ho ptala, zda to jsou z jeho strany opravdu sympatie, tak odpověděl jen: já nic nezmůžu, nemám tolik peněz, kolik by bylo potřeba. Nebo řekl: když Ty jsi vdaná. Nikdy přímo neodpověděl, vždy jen v náznacích. Nebo se ptal: když se rozvedete, má kam manžel jít? Případně můžeš se s ním nějak vyrovnat? Nebo teď nedávno řekl: přeci jen jsem se 2x zklamal (je 2x rozvedený), nemohu se tak vztahu oddat (prý to myslí všeobecně, když jsem se ptala, v jaké souvislosti o tom mluví).

 

    Nebo nedávno jsem si postěžovala, že se bojím, koho po rozvodu najdu, že sama být nechci a on řekl: vydrž, budeš se mít líp a nemusí to dlouho trvat. Já jsem řekla: jak to můžeš vědět takhle dopředu? A na to už odpovědět nedokázal. Naděje je krásná, ale nejistota tu naději ubíjí.. Ještě chci upřesnit, nic si ke mně nedovolil, vše je ve vší počestnosti a moc si ho vážím za jeho zodpovědný přístup. Mám ho  moc ráda. Takoví muži by se dali spočítat na prstech jedné ruky.

 

. Od toho dne do 26.6. (den vysvědčení mých dětí) uteklo pouhých 7 týdnů, v nichž se ale událo spoustu věcí, a v ten den se můj život konečně obrátil k lepšímu. Kamarád k nám stále chodil, ale byl čím dál víc naštvaný, že s tou moji situací v nespokojeném manželství nic nedělám, až mi jednoho krásného dne zavolal a hrozně mi vynadal. Ať už s tím něco dělám, že se na to nehodlá koukat apod. Zrovna jsem vařila a telefon jsem držela u ucha s otevřenou pusou. Tohle jsem od něj nečekala, ale jak nyní zpětně soudím, bylo to dobře. Ten den si ještě udělal čas a před noční k nám zašel (stejně jde kolem mého bydliště) a znova mi tu vynadal osobně. Pak události dostaly rychlý spád. Vynadal mi začátkem  června a já zrovna v první dekádě června začala rozvážet u jedné firmy jahody, což je sezonní a krátkodobá práce. Poprosila jsem ho, aby někdy jel se mnou. To se dvakrát z deseti výjezdů podařilo a celou dobu asi od 7 - 11 mi v autě dával kapky ohledně toho mého laxního přístupu k rozvodu apod.

 

    Řeknu Vám, kolikrát jsem byla nevyspalá, soustředit se na jízdu a ještě na něj, co povídá, jen tak tak jsem to zvládala. Jelikož jsem ale tohle asi potřebovala, aby mě k tomu rozvodu někdo dotáhl a řešit jsem to chtěla, tak jsem mu přislíbila, že s tím něco udělám hned, jak skončí brigáda. Nečekala jsem však  a začala  sepisovat žádost o rozvod už dřív. Když byla sepsaná, jel se mnou k soudu do podatelny. Už v tu chvíli mi byl oporou (to bylo okolo 18.6). Vrátili nás, jelikož jsem neměla podanou žádost o svěření dětí do péče, tak jsem ji rychle ten den sepsala a podala na místní sociálce, která ji doručila k soudu a znova jsem rychle jela se žádostí o rozvod, která má být současně podána se žádostí o svěření dětí do péče. Měla jsem rozporuplné pocity, ale cíl jasný. Kamarádovi jsem pak příležitostně (asi tak okolo 20.6) dala přečíst vše co jsem podala, bylo to potvrzené z podatelny.

 

    Odměna na sebe dlouho nenechala čekat. Poté co se ujistil, že jsem podala žádost o rozvod, mi začal psát hezké sms a mejly. Vy ho neznáte, nebylo to takové jako "Miluji Tě" apod, to ještě ne, ale psal jinak než předtím. Pak 25.6 (píšu datumy, abyste viděli, že se mi život vylepšil během týdne) začal psát ještě hezčí sms, ale až večer kolem 22 h. V pátek 26.6 měly děti vysvědčení, jeli jsme do Beckilandu, kde šly zdarma za samé jedničky a já jsem ten den pomalu zavařila telefon, začal mi psát jako o závod. Vyměnili jsme si asi 50 sms, tolik jsme si předtím nenapsali ani za měsíc.

 

     A navrhl setkání co nejdřív (přestože jsme byli domluveni až na neděli, chtěl se setkat už v sobotu). V sobotu první setkání s doteky, vyznání a já jsem si uvědomila, jak je to úžasný mít někoho, koho jsem milovala už hodně dlouho a že jsem si ho musela pořádně zasloužit. Od té doby se můj život obrátil k lepšímu. Je mi oporou, je mi vším, má rád mé děti, děti mají rády jeho. Řekl, že se o nás postará. Když se tak ohlédnu, ušli jsme společně, přirozeně a nenásilně kus cesty a jsme za ní rádi, při té cestě jsme se mohli poznávat. Ten samý názor má ON a máme dar - rozumíme si  (to jsme postupně zjišťovali během té doby, co k nám chodil). Ten dar si musíme chránit, je spoustu lidí, kteří by nám to nemuseli přát. Čekají mne ještě nějaká stání ohledně péče o děti a rozvodu, ale jsem silná, protože vím, že s ním to zvládnu.

 

     Ráda bych Vám, paní Danielo, poděkovala, že jste se mnou ten kus cesty formou mejlů šla a pomáhala mi. Určitě mi napište, těším se na mejlík a ostatně nějakou tu radu ještě určitě budu potřebovat.

 

S pozdravem Simona   

 

 

 


 

ODPOVĚĎ:

 

Milá Simonko,

 

     přeju ti, abyste ty i tvoje děti byly  už jen a jen šťastni. Ale - smůla a průšvihy nechodí po horách, ale po lidech... Jak to bere tvůj manžel? On už s rozvodem souhlasí? Mluvili jste spolu ohledně vzájemného majetkového vyrovnání? Dohadovali jste se o tom, kolik by ti dával na děti? Pokud vím, tak on nic moc nevydělával a také má ještě z předchozího manželství dceru... A další - ten kamarád - není to "ten kamarád", o kterém jsi psala ve svém prvním dopise? Pokud ne - tak ještě jedno - vrátil kamarád, kterému tvůj manžel půjčil poměrně velkou sumu - všechno a včas? A jak to má ten tvůj přítel po svých rozvodech - nemá žádné dluhy? To je opravdu nesmírně důležitá věc...

    

     No, asi to ještě nebudou jen veselé dny, ale přeju ti, abys to zvládla - hlavně si dávej na vše pozor, co kde a komu budeš podepisovat...  Rozhodně se ještě ozvi - ostatně měla bys odpovědět na výše položené otázky...

 

    d@niela

 

 

 

 

 

Komentáře (23)add feed
to mi někdo vysvětlete, : alena puntíkovaná
proč tythleti šmejdi, který svým ženám zahýbají, týrají je, dělají jim co nejhoršího mohou, napadají je, snižují jejich sebevědomí ...atd. atd - proč sakra nekonec dělají možné i nemožné, aby zabránili rozvodu. Přece by měli být rádi, že se ženy, na níž dlouhodobě nenacházejí ani smítko dobré, nakonec zbaví.
červenec 06, 2009 21:56
deptání, : Eny Eny
dokazování si jedinečné vyjímečnosti....
červenec 06, 2009 22:03
Asi to vyzní trochu cynicky, : u_jitka
ale připadá mi, že Simona z jednoho průšvihu vylezla a do druhého se žene. Kamarád je přeci jenom také chlap a ještě k tomu dvakrát rozvedený. Asi tam nějaký důvod být musel.
červenec 06, 2009 22:11
Já teda nevím, : Eja
nemůžu si pomoci, nevím proč, ale ten "kamarád" mi nějak nesedí. Opravdu to nedokážu vysvětlit, ani říct konkrétní důvod, ale něco mi tam prostě nehraje...
červenec 06, 2009 22:42
Ejo, : Vodoměrka
po prvním přečtení mám úplně stejný dojem... taky mi něco nesedí... asi bych mu poděkovala, že pomohl se rozhodnout a nakopl mě, ale pověsit na krk bych si ho na místě Simony nechtěla... jo, kamarád jo, ať si klidně je dál, ale fakt mi tam něco nehraje... otypoval a zjistil, že by se Simča dala zmanipulovat, že by stačilo jen být chvíli jiný, jemný, lepší a hodnější než bývalý manžel a pak by to sjelo zase tam, odkud Simona utekla...možná jen v bleděmodrém vydání... a dvakrát rozvedený taky o něčem vypovídá...
červenec 06, 2009 22:51
to soustavne nadavani : Polarka
i kdyz ridi auto......ale ona si mysli ze to potrebovala....no nevim. Nepripada mi to vubec ohleduplne.Asi bych ho z toho auta vyhodila! Simona strasne nechce byt sama,, ale aby na ni za rok nejecel kamarad....on ze zacatku vypada ruzove kazdej vztah......
červenec 07, 2009 01:43
i já se připojuji : Petronila
k tomu neurčitému pocitu, že mi na něm něco nesedí...
červenec 07, 2009 02:38
Ja se take : zdeni
pripojuji k predeslym nazorum. Simone preji jen vse dobre, ale po precteni jejiho dopisu mi mi nejak zacalo v hlave blikat varovne cervene svetelko... Jen aby to pro ni nebylo z blata do louze. Kez bychom se pletli!!!
červenec 07, 2009 03:07
mně by docela vadila : alena puntíkovaná
ta "kontrola", zda se svým mužem nespíš....mám pocit, že do toho mu nic nebylo a není a nikdy nebude.
červenec 07, 2009 06:12
.. : kolemjdoucí
Mě tam toho nesedí víc. Už chybí jenom jak vzala na manžela sekeru. Pozdravuju Helgu.
červenec 07, 2009 06:52
... : mia
každý si hledá to své štěstíčko, tak přeju Simoně a jejím dětem zdraví, spokojenost a ať se jim splní to, po čem touží.
červenec 07, 2009 07:29
... : bb2
z deště pod okap
červenec 07, 2009 07:45
... : katka*
no taky nevím, na druhou stranu, my toho dotyčného neznáme a neznáme ani podrobnosti o něm, o jeho životě apod. Třeba je to trouba, který narazil na "ženskou do větru" nebo jinou potvoru, třeba je to bezva chlap - co my víme. to ví jedině Simona - a já ji přeji jenom štěstí - ale trošku s rozumem. Z naivity snad už vyrostla.
Já dobře vím, jak takový kamarád dokáže ženskou podržet a pomoci jí.
červenec 07, 2009 08:45
teda simono, : mura1
mne to pripada, jako bys plnila ukoly v nejaky bojovce. inu, kdo chce kam, pomaha si tam
červenec 07, 2009 09:46
zkusila jsem zjistit kde se bere ten špatný pocit : erika
v těchto slovech:
- Několikrát u nás spal, aby se přesvědčil, že opravdu nespím s manželem (co to má znamenat, když má někdo status kamaráda?)
- Jednou mi říkal, že si mě otypoval (to patrně nelhal, spíš by tam ale patřilo vytypoval)
- Nikdy přímo neodpověděl, vždy jen v náznacích.
- hrozně mi vynadal
- Poté co se ujistil, že jsem podala žádost o rozvod, mi začal psát hezké sms a mejly.
Závěr: ukázkový manipulátor, metoda cukru a biče.

červenec 07, 2009 12:09
No mne pripada taky, ze si Simona moc nepomohla : mila1
Cituji: "Odměna na sebe dlouho nenechala čekat. Poté co se ujistil, že jsem podala žádost o rozvod, mi začal psát hezké sms a mejly." To jako, ze kdyz udelala vse podle neho, odmenil ji peknyma smskama? Na co si ten pan hraje? Simonin exmanzel byl pekne kvitko, ale tohle je daleko horsi kalibr a obavam se, ze Simone brzo predvede, jak vypada takove male privatni vyzivne peklicko. Simono, probud se, tohle fakt nemas zapotrebi!!!
červenec 07, 2009 12:51
Jo, dobře si ji otypoval... : Vodoměrka
jako tu nejvhodnější a nejposlušnější budoucí oběť... bude ho poslouchat na slovo a čekat na sladkou odměnu... juj, rychle pryč... to je přesně to, co mi na něm nesedělo... manipulátor... jak si to krásně a pomaloučku rozplánoval a nachystal půdu...
červenec 07, 2009 12:54
Simono, pozor na něj! : Radmila
Ty ještě o životě asi moc nevíš, ale tvůj "přítel" s tebou manipuluje už dávno.Dej si na něj pozor a moc mu nevěř, myslím, že to není dobrý člověk, chová se divně.
červenec 07, 2009 16:34
myslím si totéž : alena puntíkovaná
už ta "sledovačka" - kdy byl u vás doma a "odkontrolovával" jestli spíš se svým mužem.Já vůbec nechápu, že si s ním nevyrazila dveře.
Další věc - dal ti "kapky", když jsi neudělala co on chtěl - no potěš koště!!!! Když už s tebou jedná takhle teď...co bude delat potom, až tě bude mít jistou.Ten chlap je normální psychopat, dej od něj ruce pryč, nebo na to těžce doplatíš. A taky to, jak šel s tebou pěkně až do podatelny, aby si zkontroloval, jestlis žádost fakt podala....teda nezlob se, ten chlap není normální. To jestlli se rozvedeš nebo ne, je čistě tvoje věc /a věc tvého manžela a on do toho nemá co kecat/. Holka vzpamatuj se..máš dvě děti!!!!! Co budeš dělat, aýž tomu šmejdovi začnou vadit...a že začnou, na to se můžeš spolehnout. To ty děti vyžebeš, nebo zabiješ - aby ti"nedával kapky". Panebože!!!! Uvědom si, že s tímhle magorem zničíš těm dětem život. Věř mi, že se vám velmi uleví, až se ho zbavíte.
červenec 07, 2009 21:06
Dani : mia
je škoda jestli se Simča už neozvala. Myslím, že by se nejdřív měla v klidu rozvést, promyslet co a jak dál. V lednovém příspěvku je zmínka o nějakém kamarádovi, co popichuje manžela proti ní, doufám že se nejedná o tohoto, který se jí teď nabízí.
červenec 08, 2009 08:29
Simčo, : Ivča
mám z toho tvého psaní úplně stejný pocit jako ostatní kudlanky.Já udělala totéž.Kolem rozvodu se opřela o kamaráda...ze kterého po čase vylezl úplně stejný manipulátor...Je to rok,co jsem si to uvědomila a 7 měsíců,co bydlím sama - opět svobodná.BACHA BACHA BACHA!Do ničeho se nehrň a vyčkej...
červenec 08, 2009 18:30
simono, : kordulinka
sama to divně, píšeš, poté co se ujistil, že jsi podala žádost o rozvod! Dáváš mu právo se ujišťovat o svých činnech? nestačilo, kdyby jsi mu řekla svými slovy, ano už je žádost podaná? to by Ti jako nevěřil? za co Tě vlastně má? za nesamostatnou a lehce manipulovatelnou!? Celé je to divné to je pravda! Jakoby jsi už předem byla v jeho područí!
On určuje a Ty poslechneš! a dál? Myslím, že Kudlanky tady mají pravdu BACHA!
červenec 09, 2009 08:50
... : mia
mně přijde zvláštní, že už tu není ani slovo o manželovi, jak na celou situaci reaguje a že dovolí tomu pánovi, aby u nich přespával. Myslím, že děti z toho mají asi trochu zmatek v hlavě. Moc bych jim přála klid, jistotu.
červenec 09, 2009 09:00
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]