O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SESTRA NA MNE HODILA SVÉ DLUHY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 březen 2009

 Dobrý den, prosím. mám značný problém se starší sestrou. Maminka koupila před 7 roky byt - nemovitost, napsala jej na starší sestru s podmínkou, že pokud by byt nepotřebovala a byt neužívala, tak se byt převede na mne.Vloni jsem dovršila 18 roků, a vzhledem k tomu, že sestra žije již více než 6 roků s přítelem v Praze, došlo k převodu bytu na mne, a to darovací smlouvou.

 

 

 

 

 

     Na katastru vše proběhlo v pořádku a jsem nyní výlučným vlastníkem předmětného bytu. K převodu bytu na moji osobu došlo v měsíci říjnu 2008, byt nebyl zatížen žádným dluhem. Avšak letos v lednu mi začaly do tohoto bytu chodit upomínky na dlužné částky, které sestře vznikly v prosinci r.2008!  Vyzývají mne k zaplacení dluhů sestry, na základě společného trvalého pobytu v tomto bytě, který tam obě máme.

 

     Sestra si totiž trvalý pobyt nepřehlásila.

 

     Je to stašně nespravedlivé, já jsem u vzniku sestřiných dluhů neasistovala, z těchto půjčených peněz jsem neviděla ani korunu a teď to mám za ni platit? Nechápu, kdo vymyslel takhle nesmyslné zákony.. Když si dlužník peníze půjčuje, tak k tomu rodinu či příbuzné nepotřebuje, ale jakmile neplatí své pohledávky, je tím postižena celá dlužníkova rodina. Je to fakt na hlavu!!! Mohl by mi exekutor zabavit i můj byt, který byl původně napsán ještě v říjnu 2008 na sestru?

 

     Jsem toho názoru, že nikoliv, když v době převodu bytu si řádně sestra své pohledávky platila. Chci tento byt prodat a koupit větší; hrozí mi eventuelní zabavení tohoto mého bytu?

 

     Prosím moc o váš názor, moc děkuji za odpověď

 

Marcela

 


 

ODPOVĚĎ:

 

Milá Marcelo,

 

    kdyby byly všechny zákony spravedlivé, asi bychom žili v pohádkové zemi :-))). Takže - nedoufej jen ve spravedlnost a zapni všechny svoje síly, abys pro to také udělala sama vše, co můžeš:

 

- vezmi si papír, napiš na to POTVRZENÍ - pod to: potvrzuji, že jsem slečnu X.Y. v posledních šesti letech vídal/a na adrese..., kde tuto dobu bydlí s panem....

 

- stejně tak si napiš další POTVRZENÍ - a pod to zase: potvrzuji, že jsem slečnu X.Y. v posledních šesti letech nevídal/a na adrese (dotyčný byt)......., respektive že tady nemá své bydliště.

 

     A s těmi papíry jak v místě jejího, tak v místě tvého bydliště obejdi co nejvíc lidí... prostě sežeň si co nejvíce svědeckých výpovědí. Dále - nech si potvrdit u ní v zaměstnání, kde pracuje (nejspíš v Praze), že je tam zaměstnaná - mohla by ti to dát ona... pokud to nezchrastíš, je to lehce prokazatelné.

 

     Potom seber všechny ty upomínky, co ti choděj a KOUKEJ CO NEJDŘÍVE - NA VŠECHNY TY ADRESY ROZESLAT kopie těchto svědeckých výpovědí (originály nedávej zatím z ruky!) s tím, že po celou tuto dobu nemáš se svou sestrou žádné finance, žádné bydlení - nic společného. A - uveď její adresu, na které žije!

 

     Holka, s tímhle jsi měla začít okamžitě... Před tím se nedají zavírat oči... A už je v této době sestra přehlášená jinam?

 

 

 

d@niela

  

Komentáře (7)add feed
Zabavení nemovitosti bych řek, že nehrozí. : NČ
To máš potvrzený, jak píčeš, že dluh sestry vznikl v době, kdy již sestra nemovitost nevlastnila, nemohl tedy bejt byt branej ani jako zástava, natož teď bejt použitej pro úhradu jejího dluhu.
Jiný to je se zařízenim bytu (s movitym majetkem). Exekutorský hovada nejdřív zabavěj všecko, co na udaný adrese najdou a v nejlepčim případě, tak cca po dvou letech soudních tahanic, něco málo, co přežilo, vrátěj.
Rady Danííí určitě poslechni! A ještě radu ode mě: Na všechno zařízení co máš v bytě si sežeň průkazný doklady vo tvym výlučnym vlastnictví. Jestli je situace fakt hrozivá, prodej co můžeš (pokud na to nemáš doklad o vlastnictví), popřípadě to rozstrkej po známejch a příbuznejch a pořiď si nový, vždy s dokladem na tvý jméno, což ti každá prodejna na vyžádání vydá.
březen 13, 2009 08:23
Bych hlavně ten samý papír : Eva
se svědectvími lidí odnesla na obecní/ městský úřad a sestru bych z trvalého pobytu v bytě hned odhlásila.
březen 13, 2009 08:27
EnČé... : Los evropský
Ohrazuji se proti termínu"exekutorské hovado". Ale jinak máš samozřejmě úplně pravdu.Co by asi tak zmíněná hovada vymohla, kdyby měl dlužník právo prohlásit "tohle patří všechno rodičům, mě tu nepatří vůbec nic"??? Takhle má každý možnost si zvážit, jestli ten jeho skvělý příbuzný, který je u něj hlášen, je skutečně tak skvělý a nevinný a nebo jestli by bylo vhodné kdyby ty upomínky a exekutoři chodili na jinou adresu...Když tak neučiní, holt je občas zabaveno i něco, co patří těm nevinným...ale když se kácí les, lítají třísky!
březen 13, 2009 08:51
proč hned : Petronila
s kanónem na brabce? Už jsi o tom mluvila se sestrou? Nejdřív ze všeho bych se ujistila, že ona o dluhu ví a zjistila, jak se k tomu staví. Většina lidí, co znám, by na místě Tvé ségry po zjištění, že jí chodí na starou adresu nějaké pohledávky, srazila kufry a zaplatila.

Samozřejmě jsi psala jen hodně stručně, takže nevím, jestli jsi tohle už neabsolvovala. Ale jestli ne, tak je to to první, co bych udělala. Většina věcí se daleko líp řeší v klidu a po dobrém a byla by škoda si kvůli tomu rozházet vztahy v rodině.

Aby bylo jasno - tím rozhodně nemyslím, abys za ni dluhy platila, ale aby ses, než začneš panikařit, napřed v klidu pokusila zjistit, jak se vlastně věci mají.
březen 13, 2009 11:30
Se klidně vohrazuj Lose evropský : NČ
Čerpám z vodevřenejch zdrojů, takže exekutorský hovada sou zcela namístě. Což konečně, po asi 5ti letech pochopila dokonce i ODS a zrovna dneska ráno řikalo rádio, že připravila prej zákon, kterej je má převést od zběsilosti k normálnosti. Tvý protiargumenty "co by asi hovada vymohla..." jsou samože demagogický, vyvracíš mi něco, co sem nenapsal, ale nešť, já ti to odpouštim.
Kozel za voknem už čeká a vypadá to venku na první letošní pavlačový grillování:-)
březen 13, 2009 12:18
prodej bytu vše vyřeší : blanče
Pokud jsi si jistá, že dluhy vznikly až PO převodu bytu a nemůže dojít k napadení prodeje a byt chceš opravdu prodat, je to nejsnazší řešení. Do nové nemovitosti si samozřejmě trvalý pobyt sestry nepřevedeš a vaše spojení skončí. Ona si - pokud nechce skončit vypsaná na úřadě - bude muset trvalé bydliště uvést do reálu a její finanční problémy nemusí narušovat váš vzájemný vztah.
Ale jak psala Daniela, musíš opravdu jednat a ne uvažovat, co by se mohlo stát.
Přikláním se i k dotazu, zda jsi o tom se sestrou mluvila - já díky nedobrým zkušenostem z širší rodiny mám panickou hrůzu před pozdním zaplacením čehokoli a i mě i mému muži se zadařilo, že k nám doběhl dopis exekutora - já jsem v době rodinných problémů usoudila, že si nechám stáhnout 1000 Kč pokuty z mnohonásobně vyššího přeplatku na dani(že se to děje jsem měla zkušenost z práce od řidičů), jenže to dělá Policie ČR, měšťáci na mě poslali exekutora a můj muž byl skálopevně přesvědčen, že tu pojistku má doplacenou - jedna neuhrazená splátka byla 5 let zpět a vyplavala až s prodejem vozu.
březen 15, 2009 23:04
exekuce : vonder
Zajímalo by mě jak koukají naše soudy na případy,kdy 18-leté děti mající trvalý pobyt u rodičů nadělají dluhy a exekutor sebere movitý majetek v domě rodičů.
Pravdivý a prokazatelný argument rodičů u soudu je takový,že dítě nikdy nepracovalo,nedědilo
a ani mu nebylo nic darováno a tudíž žádný majetek zabavený exekutorem nemůže být jeho.
srpen 25, 2009 11:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]