O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MANŽELKA BEZ PENĚZ, MANŽEL V TAHU? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 05 únor 2009

Dobrý den, potřebovala bych radu -  jsem stále ještě vdaná, už šest let, ale před dvěma lety mne manžel opustil. V současné době jsem bez práce, už půl roku a v nynější době jsem i bez nároků na podporu; mám zdravotní omezení a kvůli tomu si ani nemohu sehnat práci. Tak bych se chtěla zeptat, jestli nemám nárok na výživné na manželku?  

 

 

 

 

 

     Manžel mi dva roky na nic nepřispívá, inkaso platím 4000,- a společné dluhy, které jsou nabyté v manželství a které činí 4500,- taky platím já. Bohužel, s manželem není žádná domluva, především co týče placení těch společných dluhů. A já jsem bez jakéhokoli příjmu a nevim jak dál.

 

     Taky ještě jedno ve společné domácnosti se mnou žije můj plnoletý syn z prvního manželství - nemůže to nějak ovlivnit moji žádost na výživné?

 

Předem děkuji za odpovědˇ,

Jana

 


 

ODPOVĚĎ:

 

Ahoj Jani,

 

     tak zaprvé nevím, proč platíš vaše společné dluhy, když jsou společné...  A za další - stát k situaci rozvádějících nebo společně nežijících manželů přistupuje tak, že se musí stále navzájem vyživovat - dle zákona o rodině, který hovoří o vzájemné vyživovací povinnosti mezi manžely. Jinak řečeno manželé mají právo na stejnou životní úroveň. Pokud je tedy tvoje životní úroveň - byť za trvání manželství - nižší, je tvým právem obrátit se na soud s návrhem na stanovení výživného na manželku.

 

     Já opravdu nevím, proč se některé ženské tak bojí... Stačí si jen projet trochu internet, zadat do vyhledávače to, co hledám, nač mám nárok - a pak jednat... Pláčem a naříkáním nic nespravíš - pokud máš opravdu řádný nárok, tak jednej!!!

 

     A další - nechápu, proč jsi tedy stále ještě vdaná? Máš z toho něco víc než ten "titul"?

 

     Jinak si také můžeš přečíst plno dalších (plus i okopírovat a vyplnit - po menších úpravách - formulář té žádosti) stránek na toto téma přímo zde, na Kudlance... Jak říkám - všechno se dá na netu vyhledat, jen trošku chtít... :-)))

 

Držím palce, d@niela

 

 

 

Komentáře (7)add feed
Hm, zase jediný, co čoveka napadne, je prostata. : NČ
.
únor 05, 2009 11:42
ba ne : roman
chce to prostě aspoň ťuknout .. (tu svatou bych volal, až kdyby to nezabralo) .. ale postupy jsou v tomhle případě poměrně snadné a začal bych úředním "obtěžováním" tzv.manžela, je to víceméně nejlevnější - sesbírej na kudlance veškeré rady (zabere to možná večer, ale poprvé nebudeš utrácet čas zbytečně) a hurá do toho. Chuť začít s tím něco dělat je třeba ocenit smilies/smiley.gif
únor 05, 2009 12:57
díky :-))) : d@niela
smilies/wink.gif
únor 05, 2009 12:59
Fakt není zač :-))) : NČ
.
únor 05, 2009 13:12
Hm, a z čeho to teda platíš, : Kateřina.
když nemáš žádný příjmy? Jen ty dvě uvedený položky jsou osm a půl tisíce, tak selský rozum mi říká, když žádný příjmy nemáš a z toho nic platíš skoro devět táců, tak odněkud se berou, ne? To si na to půjčuješ? No a když je to teda tak, proč nepožádáš o rozvod a vyrovnání majetku, tak si aspoň rozdělíte dluhy půl napůl, když jsou z manželství, jsou společný, to chápu.
únor 05, 2009 14:35
... : bb
třeba z úspor?
třeba jí kromě dluhů zůstaly nějaké úspory, pak by šlo o to, zda pokryjí ty dluhy. Kdyby například úspory dělaly 3 miliony a dluhy 2 miliony, tak bych se taky nerozváděla, protože bez rozvodu by mi zůstal milion, po rozvodu jen půl, že, a bez rozvodu bych teda ještě to výživné...Tak, a teď musíš Jano ale honem napsat, kdes vzala na ty splátky dluhů, nebo nám bude naprosto jasné, že jsi zlatokopka :-))

Bez legrace - řešit to skutečně co nejdřív, protože manžel by mohla nadělat ještě další a další dluhy. Podle mě nechat teď výživné stranou, pracovat především na rozvodu, poradit se s právníkem jak získat to, co ti dluží manžel na splacených dluzích a současně s tím můžete řešit to výživné, dlužné. Než ty dluhy manžel rozšíří a zaklepe ti doma exekutor.
únor 05, 2009 16:40
také nechápu proč jsi se : Inka
ještě nerozvedla, pokud o něm nic nevíš, tak se opravdu můžeš dostat ještě do větších potíží. Dořeš minulost, u soudu přece prokážeš kdo co platil. A tam bude vše určeno třeba i výžovné a majetek.
únor 06, 2009 08:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]