O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

OSM KRÁSNÝCH LET - A KONEC... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 10 listopad 2008

 Milá Kudlanko - Danielo, náhodou jsem narazila na tyto stránky. A potřebovala bych radu... Měla jsem ošklivé manželství. Po 17 letech jsem se rozvedla. Pomohl mi psychicky kamarád z práce a pozdější přítel. Je o 15 let mladší. Mě je nyní 44 let. Žili jsme spolu 8 let v krásném a klidném vztahu.

 

 

 

 

 

     Nyní ale potkal v práci 21 letou divošku a ze dne na den ode mne odešel. Bavíme se spolu zatím v klidu, ale je tak nerozhodný, že se moc bojím, že zůstanu sama. Já jsem znamení býk a on je lev. Prosím, poraďte mi, jak zvrátit můj špatný osud a být zase šťastná. Mám 2 děti, které mi nyní pomáhají, ale nechci je otravovat donekonečna.

 

     Potřebuji svého přítele, se kterým jsme si tak rozuměli ve většině věcech. Je mi  hrozně smutno a vážně se bojím, že to dopadne špatně. Poraďte mi co dělat a jestli mám naději. Nechci zůstat sama...

 

Děkuji, Edita

 

 

ODPOVĚĎ:

 

Milá Edito,

 

     je mi moc líto, že teď prožíváš tolik nepříjemné dny rozchodu, chápu, jak nespravedlivé se ti to všechno zdá. Ale když jsem se tak nad tím zamyslela: ty jsi byla prima 36 letá kočka a on 21 letý kluk. Určitě bylo těch vašich společných osm let báječných, věřím, že jste spolu zažili plno prima dnů a nocí. Ale...

 

     Stejně si myslím, že jsi neustále ve skrytu duše čekala, že to tak může dopadnout. Že nějaká ta divoška odněkud zpoza rohu na něj vybafne a on půjde za ní... A co teď? Máš pár možností:

 

  • dělat mu žárlivé a hysterické scény, vyčítat, udělat i jí nějaké malé peklíčko. Výsledek? Maximálně ostuda a nepříjemnosti;
  • snažit se ho "ukecávat", přesvědčovat,. případně poprosit i nějaké vaše společné známé, aby mu to náležitě vysvětlili, jakou nebetyčnou hloupost dělá;
  • smířit se s tím, a naopak se snažit už s ním nepřicházet moc do styku. Skončit všechno společné co máte. I za cenu toho, že pak probrečíš několik polštářů a balíky kapesníčků.

 

     Editko, určitě znáš to známé rozdělení na pesimisty a optimisty: pesimista lká, že má flašku vodky z poloviny prázdnou, kdežto optimista se raduje, že má ještě půlku... A přesně podle tohoto rozdělení ti radím: řekni si, že těch osm let bylo báječných, nádherných, prima - a že i když to skončilo, tak to bylo fajn a Osude, díky ti za ně!

 

     Protože máš zas dvě možnosti: buď se trápit a trápit a nechat všemi okolo stále jen litovat, dopřávat všem pohled na tvůj zoufalý, usoužený a ubrečený ksichtík, až (a to by nastalo velice brzy, varuju!) se ti jednoho dne začnou všichni známí vyhýbat, protože tohle nikdo dlouho nevydrží... No, a nebo si to svoje trápení vychutnat v nepřítomnosti všech, před lidmi se snažit být pokud to jen půjde normální, příjemná ženská.

 

     Víš, pokud skutečně nechceš být sama, tak ti fakt nic jiného nezbývá. A neboj, určitě zas až tak moc dlouho sama nebudeš... Určitě se najde další poklička na tvůj hrneček :-)))) Co se týká toho tvého - nyní už expartnera - nebuď na něj zlá... Buď ráda za všechno hezké, co jste spolu prožili. Dal ti přeci krásných osm let.

 

      Budu ráda, když se ozveš. Držím ti palce, d@niela

 

 

 

 

 

Komentáře (14)add feed
Smiř se s tím. : Krakonoš
Takhle vobrovsky věkově nerovnej vztah začatej navíc v 21 letech kluka, kterýmu sotva skončila puberta, vydržet nemůže, možná v nějakým dementním filmu. Je skoro zázrak, že to vydrželo vosum let, takže fakt za ně poděkuj, jak radí Daniela. Teď se z něho teprve stává chlap a je skoro jistý, že půjdete každej svou cestou. Je to smutný, ale je to zákon života a zrání. Sázej sportku, možná vyhraješ první. Pokukuj po vo patnáct let mladších zajících, možná s tebou bude chtít ňákej zestárnout. Pravděpodobnost výhry je ve vobouch případech stejná.
Tak hodně štěstí v hledání vopravdovýho chlapa.
listopad 10, 2008 19:59
Ber těch 8 let jako dar z nebes. : mamča
Jednou už sis ošklivým obdobím prošla. Tehdy jsi ovšem měla nedospělé děti. Přece si to trápení nechceš zopakovat ? Dnes máš děti dospělé, jsi volná jako pták, a před sebou máš ještě spoustu krásných let.
Žádný vztah není nikdy definitivní. Na každém se musí stále pracovat a rozvíjet ho - pokud je perspektivní. Dopřej svému mladému příteli nový vztah. Nic Ti nedluží, pomohl Ti v dobách nejtěžších, a teď se prostě zamiloval do věkově přiměřené partnerky, a bude chtít nejspíš založit rodinu.
Jsi nejspíš krásná, mladě vypadající holka. Nekaz si vizáž pláčem a zoufalstvím. Máš za sebou dva vztahy, a ještě nejsi odepsaná. Jen nebuď smutná a zoufalá. Vyplač si ten smutek někde v koutku, a vzhůru s úsměvem do života !
Štěstí přeje připraveným a pohodovým. O zoufalce nikdo nestojí.
listopad 10, 2008 20:21
Milá Edito : wendy
tak ti všichni přejí štěstí a drží palce při hledání nového chlapa, a tys asi chtěla slyšet recept na to, jak si udržet toho stávajícího, že. Za 8 let si člověk sakra zvykne...jenže ten rozdíl je skutečně moc velký. Jestli ho miluješ, tak víš co se říká - pak ti jeho štěstí je přednější než tvoje. A on bude chtít taky vlastní děti, jako máš ty a které ti jsou jak píšeš, oporou. KAždý jsme jiný a každý se oklepeme za jinak dlouhou dobu. Budeš se s tím muset smířit. Pokud mohu poradit, choď hodně mezi lidi. Když budeš doma, sama, budeš mít čas pořád o tom přemýšlet, budeš ho pořád vidět na místech, kde sedával, kde jste byli spolu, a budeš brečet. Co nejmíň se zaobírat sama sebou, i když bysm něla chodit do nemocnice číst stařečkům Raise. z vlastní zkušensoti můžu říct, že si pak i můžeš připadat jako tragická hrdinka, co svoji bolest tak krásně překonává. Pořád lepší než ubrečený uzlíček doma na gauči. Bolí to, ale holt chce to čas na přebolení. A ten musíš nějak "utlouct" aby on neutloukl tebe. Mě když potkalo cosi nepěkného, říkala jsem si mimo jiné - Až se tak za měsíc, za rok ohlídnu a bude to už minulost, to bude príma ! A bylo.
smilies/wink.gif
listopad 11, 2008 07:12
... : Sandra
Nějak mi z tvého popisu není jasné jestli už máte s přítelem rozchod za sebou, či ne. Na jednu stranu píšeš, že odešel, na druhou, že je nerozhodný...
Jenom ty musíš vědět v jaké jste fázi, jestli je ještě možné něco zachránit. Jestli tu holku miluje, nebo se mu jen zachtělo si zkusit něco jiného, nového...
Ono se tu píše, že páry, kde je žena o tolik starší nemůžou fungovat, stejně tak se ale píše, že nemůžou dobře fungovat páry s velkým věkovým rozdílem obecně. Já znám výjimky v tom i onom případě, kde to dobře funguje. Můj strýc například žije už dlouhá léta s o hodně starší ženou- vychoval její děti a nyní už má- coby sotva čtyřicátník- "vnoučata" jdoucí do puberty...a je spokojen. Může to ale fungovat jen za předpokladu, že ten chlap uvítá fakt, že žena má již odrostlejší děti se kterými není tolik práce (to má také své výhody) a rezignuje na touhu mít své vlastní děti. Pokud to druhé jmenované bere jako oběť (věřím, že někteří chlapi děti ke štěstí nepotřebují) tak to fungovat nemůže, protože by ho vztah s tebou připravil o něco cenného, o co stojí. Sama musíš vědět jak to je...
listopad 11, 2008 09:35
.... : mia
Nekaž si ty krásné vzpomínky tím,že ho budeš chtít mermomocí získat zpět.Tím by se ti stejně odcizil.Přej mu nesobecky nový život.Bude to zkraje těžké,ale když něco krásného končí,muže něco krásného začít tím myslím případného dalšího partnera až si oddžiješ smutek.
listopad 11, 2008 12:36
Taky by mě zajímalo, : NČ
co mohla čekat 36ti letá baba vod vodrostlýho dítěte. Teda - abych nekecal, jasněže vim, CO.
Jenže, jak si vůbec, i třeba jen na sekundu, mohla dělat naděje na delší trvání? Bejk nebo lev, teda, ty máš starosti....
Děti s tim ježišmarjááá nevotravuj.

listopad 11, 2008 15:39
44 je super vek! : moirami
Deti odrostle, tak zacni zit! Chod na anglictinu, najdi si kamaradku, kupte si koleckove brusle, jezdete na muzikaly, najdi na na seznamce nekoho na dopisovani, vyraz s nim na vylet, jed s kamaradkou na dovolenou do Egypta..... Je mi taky 44 a v 38 jsem skoncila s mazelem,a od te doby je mi uplne nejlip!!! Kdyz chlapa tak jen abych se bavila. Starosti? Ty uz jsem mela..!
listopad 11, 2008 17:13
.. : mia
Ještě malá připomínka v tvém nedobrém manželství si děti jistě zažily ruzná trápení, z tohoto je vynech,je trochu sobecké chtít,aby ti foukaly bolístky.
listopad 11, 2008 18:02
Edito, : bb
tvůj adoptivní syn dospěl v muže a vylétává z hnízda, jsem si jista, že to chápeš, jen se s tím nějakou dobu budeš smiřovat, jako každá máma, no a až se s tím nezvratným faktem smíříš, tak budeš pokračovat v životě bez něj, a jak ti psala Wendy, za čas se ohlídneš a budeš ráda za ty roky a budeš i chápat, že jedině takhle je to v pořádku.
Přece bys nepřála své dceři, aby ji ve 35 uzurpoval 50letý muž se dvěma dětmi, s kterým by nemohla mít své dítě a bez společných dětí a bez společných vzpomínek na společné mládí by s ním už jen a jen stárla.
Jemu život začíná, nech ho letět, sokolíka.
listopad 11, 2008 22:10
jo, a naději, : bb
tu máš velmi reálnou, pokud se nebudeš chovat jako vdova a neuzavřeš se životu a světu. Čím rychleji vstřebáš skutečnost, že vaše životy jdou jinou cestou, tím dřív přestaneš toužit, aby se to mládě k tobě vrátilo a nesklouzneš do trapnosti. Pochop, že i když tu divošku pustí, potká jinou. Co jste potřebovali, to jste si dali. Když se vrátí, tak dočasně, že mu bude zle a bude potřebovat trošku pofoukat a pochovat, nevrátí se ti jako životní partner. Přála bych vám oběma, aby to neudělal, tebe by to zbytečně házelo zpátky a trápilo a on by se jednou trošku styděl.
listopad 11, 2008 22:18
Editko, : zlatka
to je teda mazec,ty tady ale vážně dostáváš "kapky"...ale bohužel mají pravdu,je to tak a ty se s tím budeš muset nějak vyrovnat.ale čas to všechno vyřeší,věř mi.já jsem ve stejné situaci jako ty,jen s tím rozdílem,že přítel je ještě pořád se mnou a věkový rozdíl není tak velký.jsme spolu pár let a já od začátku tuším (nebo spíš vím),že jednou přijde to,co se přihodilo tobě.ale to je holt život.ber to z té lepší stránky a poděkuj za ty krásné chvíle s ním.měla jsi to štěstí a prožila jsi něco o čem spousta žen jen sní...taky si nedovedu představit,že bude jednou s jinou ženou.ale ve věku to není.když se chlap rozhodne odejít,tak to prostě udělá i když je mu padesát...NČ to napsal oklikou - jasně že mladý milenec je úžasný,ale to riziko prohry je dost vysoké.když je člověk zamilovaný a navíc má strach že zůstane sám,tak si to dost těžko rozumově zdůvodní.ale jiná cesta není.nepokaž si ten hezký vztah a netrap se.držím palečky.

listopad 11, 2008 23:42
ber život tak jak přichází, : Inka
buď šťastná, za to krásné co jsi s ním prožila, nikdy nikoho nemůžeš spoutat na doživotí. Přej mu lásku a štěstí a i Tobě bude přáno a navíc Ti zůstane dobrý přítel. Život ve 44 letech nekončí mám stejný věk, naopak mám pocit, že je čím dál intenzívnější a i veškeré prožitky jsou daleko silnější a já si jich velmi vážím.
listopad 12, 2008 05:48
hledá se paní bb : mb
nemám komentář k tomuto tématu, ale někde na těchto stránkách jsem četla příbeh paní bb, už to nemůžu najít kde to bylo a potřebovala bych se jí zeptat na pár věcí, tak jestli to čtete paní bb, tak se ozvěte, díky mb
listopad 12, 2008 17:40
... : bb
čtu
listopad 12, 2008 18:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]