O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
- FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK
- FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY
- FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU
Přihlášení
Anketa
PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT |
![]() |
![]() |
![]() |
Úterý, 02 červenec 2019 | ||||||
Strana 4 z 4
Kupovaná pesta mají ve složení konzervat, který brání kažení. Doma něco takového asi chtít používat nebudete. Jedinou další možností, jak prodloužit trvanlivost pesta, je uložení v chladu. V lednici mají pesta bezpečnou trvanlivost zhruba týden, chovejte se k nim tedy jako k surovinám, které jsou čerstvě křehké. Vrstvička oleje na povrchu rozhodně nemůže uškodit, ale zároveň není všemocná. Je dost možné, že se z týdne klidně stane měsíc a pesto stále bude v pohodě, ale zaručit se to dá jen těžko.
Já nejraději pesta na zimu ukládám do mrazáku, protože se dobře mrazí a protože jim mráz neublíží. Mám na ně silikonovou formu, která má poměrně velké a objemné prohlubně, takže jeden kousek pak stačí na těstoviny pro šest lidí. Zavařování pestům nepomůže, naopak jim spíš ublíží. Pesto obsahuje ve složení sýr, což je surovina, kterou rozhodně nechcete podrobovat teplotám kolem 80 stupňů. Zahřátím se v pestu hodně změní, nechte si ho proto až na okamžik smíchání s horkými surovinami.
Pár variant pesta na vyzkoušení
Ano, jsou to přesně ty skleničky, které můžete vidět na fotkách:
![]()
Houbové pesto: houby opečené na olivovém oleji (tím se z nich vydusí voda a zvýrazní chuť), parmazán, slunečnicová semínka, olivový olej, kmín, kapka lanýžového oleje a stroužek česneku na dochucení. Petrželovo-koriandrové pesto: spařené petrželkové a koriandrové listy včetně stonků, parmazán, pražené nesolené arašídy, olivový olej, drcená koriandrová semínka na dochucení Cuketové pesto: cuketa nakrájená a upečená s olivovým olejem a domácím grilovacím kořením, parmazán, loupané mandle, olivový olej, jedna čerstvá mírně pálivá feferonka na dochucení Hráškové pesto: spařený mladý hrášek, parmazán, dýňová semínka, dýňový olej, sůl na dochucení (upozornění: hrášek má hodně vody, které se nedá zbavit, aniž by hrášek zešednul nebo ztvrdnul. Pesto proto potřebuje buď hned zamrazit, nebo spotřebovat nanejvýš do 3 dnů) Pesto ze sušených rajčat: sušená rajčata, parmazán, loupané mandle, olivový olej, jedna čerstvá mírně pálivá feferonka na dochucení
Hezké léto s pestem!
|
< Předch. | Další > |
---|