O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT PDF Tisk E-mail
Úterý, 02 červenec 2019
Přejít na obsah
PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

Kupovaná pesta mají ve složení konzervat, který brání kažení. Doma něco takového asi chtít používat nebudete. Jedinou další možností, jak prodloužit trvanlivost pesta, je uložení v chladu.

V lednici mají pesta bezpečnou trvanlivost zhruba týden, chovejte se k nim tedy jako k surovinám, které jsou čerstvě křehké. Vrstvička oleje na povrchu rozhodně nemůže uškodit, ale zároveň není všemocná. Je dost možné, že se z týdne klidně stane měsíc a pesto stále bude v pohodě, ale zaručit se to dá jen těžko.

 

Já nejraději pesta na zimu ukládám do mrazáku, protože se dobře mrazí a protože jim mráz neublíží. Mám na ně silikonovou formu, která má poměrně velké a objemné prohlubně, takže jeden kousek pak stačí na těstoviny pro šest lidí.

Zavařování pestům nepomůže, naopak jim spíš ublíží. Pesto obsahuje ve složení sýr, což je surovina, kterou rozhodně nechcete podrobovat teplotám kolem 80 stupňů. Zahřátím se v pestu hodně změní, nechte si ho proto až na okamžik smíchání s horkými surovinami.

 

 

 

Pár variant pesta na vyzkoušení

 

Ano, jsou to přesně ty skleničky, které můžete vidět na fotkách:

 

jak připravit pesto

 

 

Houbové pesto: houby opečené na olivovém oleji (tím se z nich vydusí voda a zvýrazní chuť), parmazán, slunečnicová semínka, olivový olej, kmín, kapka lanýžového oleje a stroužek česneku na dochucení.

Petrželovo-koriandrové pesto: spařené petrželkové a koriandrové listy včetně stonků, parmazán, pražené nesolené arašídy, olivový olej, drcená koriandrová semínka na dochucení

Cuketové pesto: cuketa nakrájená a upečená s olivovým olejem a domácím grilovacím kořením, parmazán, loupané mandle, olivový olej, jedna čerstvá mírně pálivá feferonka na dochucení

Hráškové pesto: spařený mladý hrášek, parmazán, dýňová semínka, dýňový olej, sůl na dochucení (upozornění: hrášek má hodně vody, které se nedá zbavit, aniž by hrášek zešednul nebo ztvrdnul. Pesto proto potřebuje buď hned zamrazit, nebo spotřebovat nanejvýš do 3 dnů)

Pesto ze sušených rajčat: sušená rajčata, parmazán, loupané mandle, olivový olej, jedna čerstvá mírně pálivá feferonka na dochucení

 

Hezké léto s pestem!

FLORENTÝNA

 

 

 

 

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]