O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BANÁNOVÝ SE SKOŘICÍ ... PDF Tisk E-mail
Neděle, 05 květen 2019

Dnes vás zvu znovu na návštěvu k úžasné paní Ivě Trhoňové, autorce několika knih o pečení: Upečeno s láskou, Ruce v mouce, Pekárnománie, Remoska v moderní kuchyni. A především na jednu nesmírnou dobrotu, kterou také vřele doporučuji. Recept vznikl po přečtení jedné knihy, jak píše autorka:

 

 

 

 

 

                   

 

„Ráda čtu. A ještě radši, když se kniha třeba jen trochu dotýká pekařiny, jako třeba „Vůně chleba“ autorky Judith Ryan Hendricks… Příběh Wyn, která bere svůj život do vlastních rukou, po rozchodu s manželem najde útočiště u kamarádky, vrátí se ke své zálibě v pečení, a začne v místní pekárně péct chleba, je poměrně odpočinkové čtení. Ale ten její vztah k pečení! Jako by mi J. Hendricks četla v duši…
A právě jeden Wynin chleba, banánový se skořicí, mi byl předlohou tohoto receptu – z knihy jsem si půjčila jen nápad, těsto jsem nechala déle kynout přes preferment a výsledkem byl úžasně voňavý, nepříliš sladký chlebík.“

 

 

Banánový chlebíček se skořicí

 

 

 

Preferment:
1 g čerstvého droždí
160 g vody
150 g celozrnné pšeničné mouky
– ve vodě rozmícháme kousínek droždí, pak mouku a zakryté necháme v teple 12 hodin kynout

 

 

Dále:
350 g hladké mouky
20 g vody
2 lžičky citronové šťávy
2-3 g čerstvého droždí
špetka soli
200 g strouhaného (mačkaného) banánu
40 g změklého sádla
40 g cukru

 

 

Na potření a posyp:
rozpuštěné máslo
mletá skořice

 

 

 POSTUP:

 

K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (měkký banán dobře rozmačkaný, pevnější nastrouhaný) a uhněteme těsto, které necháme vykynout 1-2 hodiny. Vykynuté těsto na pomoučeném stole zlehka propracujeme a vyválíme na větší obdélník. Celou plochu těsta potřeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicí a těsto zavineme do rolády, kterou vložíme vykynout do dobře vymaštěné chlebíčkové formy.

Vykynutý chlebíček upečeme v dobře vyhřáté troubě (190°C/asi 40 minut), pak můžeme vyklopit na mřížku a ještě asi 5-7 minut dopéct. Hotový, horký chlebíček můžeme svrchu potřít máslem. Vychladlý krájíme na krajíčky a podáváme pocukrovaný nebo s máslem a medem, případně s dobrou marmeládou.

 

http://www.pekarnomanie.cz/wp-content/uploads/2019/04/knihy.jpg

 

DOBRÉ CHUTNÁNÍ!

d@niela


Komentáře (2)add feed
... : *deeres*
Tak jsem si to přečetla a nevím? Připouštím, že jsem stará konzerva a experimenty v jídle nemusím. Dám si raději úplně obyčejný čerstvý chleba se sádlem a s cibulí a když sladké, tak buchtu s mákem. O banánech se tvrdí,že odstraňují potíže trávení všeho druhu. Pak potom nechápu, proč zrovna mně je po banánu blbě, když ho sním na prázdný žaludek.

Banánovník je jednou z nejvíce chemicky ošetřovaných plodin. Existují stovky pesticidů,které se aplikují při jeho pěstování . Agrochemikálie a pesticidy se používají během celého procesu růstu banánů přes balení, až po transport.

Tak možná proto a já se jim raději vyhýbám.
květen 06, 2019 11:14
... : doktor
Dani děkuji,ale kývnu na komentář Deeres.
květen 06, 2019 12:34
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]