O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
BANÁNOVÝ SE SKOŘICÍ ... |
![]() |
![]() |
![]() |
Neděle, 05 květen 2019 | |||
Dnes vás zvu znovu na návštěvu k úžasné paní
Ivě Trhoňové, autorce několika knih
o pečení: Upečeno s láskou, Ruce v mouce, Pekárnománie, Remoska v moderní
kuchyni. A především na jednu nesmírnou dobrotu, kterou také vřele doporučuji. Recept
vznikl po přečtení jedné knihy, jak píše autorka:
„Ráda
čtu. A ještě radši, když se kniha třeba jen trochu dotýká pekařiny, jako třeba
„Vůně chleba“ autorky Judith Ryan Hendricks… Příběh Wyn, která bere svůj život
do vlastních rukou, po rozchodu s manželem najde útočiště u kamarádky, vrátí se
ke své zálibě v pečení, a začne v místní pekárně péct chleba, je poměrně
odpočinkové čtení. Ale ten její vztah k pečení! Jako by mi J. Hendricks četla v
duši…
![]()
Preferment:
Dále:
Na
potření a posyp:
POSTUP:
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (měkký banán dobře rozmačkaný, pevnější nastrouhaný) a uhněteme těsto, které necháme vykynout 1-2 hodiny. Vykynuté těsto na pomoučeném stole zlehka propracujeme a vyválíme na větší obdélník. Celou plochu těsta potřeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicí a těsto zavineme do rolády, kterou vložíme vykynout do dobře vymaštěné chlebíčkové formy. Vykynutý chlebíček upečeme v dobře vyhřáté troubě (190°C/asi 40 minut), pak můžeme vyklopit na mřížku a ještě asi 5-7 minut dopéct. Hotový, horký chlebíček můžeme svrchu potřít máslem. Vychladlý krájíme na krajíčky a podáváme pocukrovaný nebo s máslem a medem, případně s dobrou marmeládou.
![]()
DOBRÉ CHUTNÁNÍ! d@niela
|
< Předch. | Další > |
---|