Středa, 30 leden 2008 |
Žabí stehýnka jsou v naší rodině velmi oblíbená. Dokonce i moje maminka, která nejí třeba králíka nebo jehněčí, je má ráda. A to už je co říct! V mrazáku máme vždy nějaký ten balíček stehýnek a není problém je připravit kdykoliv během roku. Jak na ně? Velmi jednoduše. Stehýnka necháme rozmrznout v lednici nebo je zmrzlá vložíme do směsi vody a mléka.
![](http://obrazky.kudlanka.cz/5za.jpg)
Po rozmrznutí je propláchneme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem. Lehce je poprášíme moukou a vložíme do rozpáleného přepuštěného másla. Osolíme, opepříme a na mírném ohni osmahneme dozlatova, otočíme a opékáme ještě asi 2 minuty. Zasypeme sekaným česnekem, petrželkou, promícháme a minutku dopečeme, tak aby se česnek nepřipálil. Můžeme zastříknout bílým vínem nebo přidat lžíci creme fraiche. Podáváme s pečivem a bílým vínem. Na osobu počítáme asi 12 kusů. Bon Appetit všem labužníkům přejí Dagmar a Jean Derré
|