O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŽABÍ STEHÝNKA PDF Tisk E-mail
Středa, 30 leden 2008

Žabí stehýnka jsou v naší rodině velmi oblíbená. Dokonce i moje maminka, která nejí třeba králíka nebo jehněčí, je má ráda. A to už je co říct! V mrazáku máme vždy nějaký ten balíček stehýnek a není problém je připravit kdykoliv během roku. Jak na ně? Velmi jednoduše. Stehýnka necháme rozmrznout v lednici nebo je zmrzlá vložíme do směsi vody a mléka.

 

 

 

 

    

 

 

     Po rozmrznutí je propláchneme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem. Lehce je poprášíme moukou a vložíme do rozpáleného přepuštěného másla. Osolíme, opepříme a na mírném ohni osmahneme dozlatova, otočíme a opékáme ještě asi 2 minuty.

 

     Zasypeme sekaným česnekem, petrželkou, promícháme a minutku dopečeme, tak aby se česnek nepřipálil. Můžeme zastříknout bílým vínem nebo přidat lžíci creme fraiche. Podáváme s pečivem a bílým vínem.

 

 

 

Na osobu počítáme asi 12 kusů.

 

 

 

 

Bon Appetit všem labužníkům přejí

Dagmar a Jean Derré

 

 

Komentáře (18)add feed
stejně bych to viděla :-))) : ivanka
jak v tom fóru, ale je to tím, že prostě to u nás není běžný.
Kdybychom byli Francouzi, tak nám to nepřijde...
Jako nejíme červy, které se jedí zas jinde, nebo zakopaná vejce a další podobné zajímavosti.
Ale - určitě je plno z našich receptů, které by zas nejedli jinde.
Chutě má holt každá země svoje. A to je přeci fajn!
leden 31, 2008 06:57
Nevim nevim.. : Los evropský
nějak když si představim ty žáby, tak mě mrazí, šneky ještě jo, ale tohle....
leden 31, 2008 07:37
Žába je škaredá, ale zdravá a maso je 1A, : wendy
Je prase krásnější a čistší ? A šneci, ti se přece zase házejí do vroucí vody, tak z toho důvodu nejím šneky zase já. Každý máme nějakou laťku.
leden 31, 2008 08:25
... : Los evropský
Prase je především roztomilý! Proto by se taky nemělo jíst. Příprava šneků je opravdu nehumánní. Ještě že los žere jenom zelený....
leden 31, 2008 09:15
No my : skaz
máme za chalupou rybník a v době žabí lásky je jich tady asi milion.To chodíme a sbíráme je z cesty,aby je nepřejelo auto.Ale jíst je? smilies/undecided.gif To bych asi nezvládla.
leden 31, 2008 09:16
No jo, to jsou ti "Francouzi" :)) : Míša šíša
Oni si klidně napíšou "přidat lžíci creme fraiche" a myslí si, že skočíme za roh do Billy a tam si ho koupíme. smilies/smiley.gif Zrovna nedávno jsem četla takový jednoduchý receptík, jak si creme fraiche připravit v českých podmínkách. Rozmícháme kelímek zakysané smetany a kelímek šlehačky a necháme 24 hodin v teple - krém pak zhoustne. Nadále se nechá asi tak týden až 10 dní uchovat v lednici. Před použitím se může vyšlehat. Ještě jsem to tedy nezkoušela, ale chystám se na to.

Žabí stehýnka bych si i mohla dopřát, neb u našeho rybníčku brčálníčku se občas nějak žába vyskytne. Problém je ale v tom, že bych takovou potvoru ani nedokázala vzít do ruky, natož zabít, vykuchat, naporcovat a následně pozřít. Takže tuto delikatesu asi v životě neochutnám smilies/grin.gif

Jinak na Dagmařiny stránky chodím "okem mlsat" a člověk se tam dočte spousta kulinářských zajímavostí. Zrovna v neděli jsem zkoušela podle jejícho receptu quiche a byla to mňamka.
leden 31, 2008 09:31
Latka : Manul
No, ja mam problem zase u ustric. Ne ze by mi je nutili obden, vlastne jsem mela jen jednou v zivote prilezitost, ale predstava, jak u poloudusene ustrice dobijim citronem a ve smrtelnych krecich splachuji do zaludku, me skutecne nelaka. A to si ostatni morske "potvory" dam docela s chuti. U zab a sneku jsem jeste tu prilezitost nemela. Ale, na druhou stranu, kdyz si predstavim zvirata na jatkach, tak to je asi jeste horsi, nez u ustric.
leden 31, 2008 11:31
Ústřice : Míša šíša
jsme kdysi dostali na jednom rautu v Německu. Já jsem je tedy odmítla, ale můj manžel si je dal. Když jsem viděla, jak ta změť vizuelně zvláštní svaloviny sebou mrskla po zakápnutí citrónem a jak to živé maso manžel vcůcnul do úst, zahalasila jsem "no fůůůj, ty čuně!" a doplnila to naprosto zhnuseným obličejem, což ostatní stolovníky docela pobavilo. Od té doby říkám: Nevoďte mě do vyšší společnosti a nekrmte mě delikatesama. Nejvíc mě uctíte dobře udělanou topinkou smilies/wink.gif
leden 31, 2008 11:57
Vono takový : Krakonoš
kočičí ramínko v omáčce z chilli papriček taky nemusí bejt špatný. Budou další recepty?
leden 31, 2008 12:22
Na kočky nemám, zeptej se u Vietnamců.... : wendy
Ale psa jsme teda jedli, ale úplně cizího ! Přišel k nám se zavařovací sklenicí a nešťastným obličejem soused, že dostal psí guláš a manželka mu nechce ani půjčit kastrůlek, aby si ho ohřál. Normálně ho vyhnala, tak musel k sousedom...no, dneska když máme doma pejska, už bych ten guláš taky nejedla.
Tak se tu mějte pěkně, odjíždím do Prahy a večer do divadla. Předtím na večeři - co si tak asi dáme...
leden 31, 2008 13:01
... : Bara
Nekde jsem zaslechla, ze psi sadlo je desne dobre na prudusky a vsechny plicni problemy, jak z venci, tak vnitrne, ale jestli je to opravdu pravda, tak to nevim, nemam vyzkouseno.
leden 31, 2008 15:00
Míšo šíšo : Inka
Creme fraiche je normální zakysaná smetana, nehledj v tom komplikace, používáme jí do všech omáček a sosíků.
leden 31, 2008 15:06
Báro, psí sádlo používala moje babička a podle ní to opravdu fungovalo. : toulavej
Kupovala ho od cikánů, když přijeli do vsi. Já si to už nepamatuju, ale v 50.tých letech ještě jezdili v krytých vozech a taky babičce ukradli pár slepic . . .
leden 31, 2008 15:38
... : bb
psí guláš...ach jo



leden 31, 2008 22:24
toulavej : bb
stejnou službu na průdušky udělá olej nebo vepřové sádlo
namazat, přikrýt pergamenem, převázat šátkem, flanelový kabátek a pod peřinu, na židli k posteli lipák s bezinkovým likérem a medem, do dvou dnů se dráždivý suchý sípák, při kterém se hnedle plivou plíce, uvolní a je lépe
taky jsem byla jako malá chabrus na průdušky :-)

leden 31, 2008 22:30
Anča : Lenka*
Anife tuhle povídala, že zase nechápe jak můžeme jíst maso se šlehačkou. Patrně měla na mysli svíčkovou... smilies/kiss.gif Taky na tom něco je... (Ačkoli já teda maso nemusím vůbec.)
únor 01, 2008 12:02
Jiná země - jiný mrav... : wendy
muslimové zase třeba z mrkve k vaření používají jen to zelené roztřepané chřástí. Já vím, není to maso, jen jsem si tak na to vzpomněla.
Dobrou chuť - u nás bude opečené zelíčko v kuřecím výpečku, v sobotu kyselo s houbami a v neděli buďto zvěřina nebo jehněčí. Tak. Krevety došly.
únor 01, 2008 13:42
... : Marinette
jedla jsem žabí stehýnka, šneky i ústřice. Ty jediné mi moc nejedou. A creme fraiche se dá v Čechách koupit, ale asi ne všude. Dá se nahradit naší tučnou kysanou smetanou, i když rozdíl tam je! Kdo si na ni jednou zvykne, rád si creme fraiche připraví doma.
únor 09, 2008 20:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]