O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ADOPTUJTE HOT DOG! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 04 červen 2018
Přejít na obsah
ADOPTUJTE HOT DOG!
Strana 2
Strana 3

Ano, když píšu hot dog, skutečně mám na mysli opravdový americký hot dog, nikoli český párek zasunutý do rohlíku, který vám ochotně prodají z každého druhého stánku s rychlým občerstvením a doprovodí otázkou, zda do něj chcete raději kečup, anebo hořčici.

 

 

 

 

 

 


Americký hot dog je podélně rozříznutý, nepodává se v tradičním českém rohlíku, a hlavně je zasypán a dozdoben spoustou surovin, které mohou snadno a nenápadně zvýšit váš denní příděl zeleniny. Cuketka v minulých dnech napsal, že popularita hot dogů v Česku prudce roste a že to vypadá, že se dost možná brzy dočkají podobné popularity jako hamburgery. Jsem s ním naprosto zajedno, myslím, že zanedlouho tu budou vyhlášená hot dogová bistra a jejich fanoušci se budou předhánět v sestavování žebříčků oblíbenosti. Takže je nejvyšší čas podívat se na to, jak si i doma dopřát zážitek jako z amerického seriálu.

 

hot dog recept

 

 

Suroviny pro dobrý hot dog

Vlastně to máte jednoduché, potřebujete jen párek, housku a trochu dobře vybrané zeleniny.

 

PÁREK

 Párek vůbec nemusí být podřadná surovina plná náhražek, na trhu se dají koupit i opravdové párky, které klidně můžou posloužit jako plnohodnotný večerní zdroj bílkovin. Případně se nemusíte bát popustit uzdu své nákupní fantazie směrem ke klobáskám všech druhů.

 

Ráda bych ale v první řadě odmítla výhrady, že párek je surovina pro nezkušené kuchařky a že o nějakém vaření nemůže být vlastně řeč. Chyba lávky. I s párkem si můžete v kuchyni užít pěkné chvilky. Nemusíte totiž všechny párky jen ohřívat ve vodě. Zkuste třeba párek či klobásu rozpůlit a opéct na řezné straně na pánvi. Nebo zvolna povařit v pivu. Nebo na několika místech zlehka naříznout a upéct v troubě. Párkům a klobáskám taky svědčí gril, konec konců už je na něj venku počasí.

 

Dokonce se tu můžete vyřádit i chuťově: neomezujte se na jemný vídeňský párek, ale nebojte se i grilovací klobásy, italské klobásy, sýrového párku, prostě jak je libo. Když to dáte dohromady s rozličnými technikami ohřívání, máte dost kombinací až do zimy.

Kam bych šla pro párky a klobásy já? Buď k Františku Kšánovi do řeznictví Naše maso, nebo třeba do pojízdné prodejny Mléko z farmy s výrobky z Němcovy selské mlékárny v Radonicích. To je takové to auto, co bučí a které mimo jiné prodává párky bez dusitanů. Případně, kdybych chtěla utrácet víc, porozhlídla bych se v potravinové sekci Marks and Spencer, zda nemají něco méně tradičního k vyzkoušení.

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]