O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SALÁT S ROZPEČENÝM HERMELÍNEM PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 21 únor 2008

Chuťové účinky sýru s ovocem jsou známy už několik desetiletí. Možná vám maminka občas doma připravila jednohubky z eidamu s kuličkami hroznového vína, možná jste už někdy ochutnali chlebíček s nivou, jablky a vlašskými ořechy. Určitě vás napadne ještě další vražedně návyková kombinace měkkého sýru s křupavými šťavnatými plody.

Než se ale v sentimentálním rozpoložení ztratíte nadobro, vyzkoušejte tento jednoduchý salát. Až vás brusinkový kompot začne při desátém repete nudit, vyměňte ho za med. A pak zase nazpátek.

 

 

 

 

 

 

Pro 2 osoby


1 balení směsi salátových listů nebo ½ hlávky ledového salátu
1 zralá měkká hruška nebo šťavnaté jablko
1 hermelín
2 lžíce brusinkového kompotu
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce šťávy z citronu

 

 

     Začněte předehřívat gril na nejvyšší teplotu. Ovoce oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a odstraňte jádřinec. Očištěné čtvrtky nakrájejte na centimetrové kousky.  Hermelín rozkrojte na osm dílků. Do jedné malé zapékací misky nebo do dvou ramekinů (malých zapékacích kelímků, ve kterých se dělá například suflé) nasypte pokrájené ovoce a na ně rozložte kousky hermelínu.

 

     Salátové listy rozdělte na dva talíře. Smíchejte brusinky, olej a citronovou šťávu.

 

     Zapékací misku dejte pod rozehřátý gril a jen krátce, zhruba jednu až dvě minuty, rozpečte, tak, aby se sýr začal trochu roztékat a ovoce prohřálo.

 

 

     Vyndejte z trouby a za pomocí lžíce tuto teplou směs rozdělte a umělecky naaranžujte doprostřed obou talířů. Neméně umělecky přelijte brusinkovou zálivkou a ihned podávejte za doprovodu čerstvého bílého pečiva. Pokud chcete, aby bylo obzvlášť křupavé, rozpečte ho chvíli pod grilem zároveň se sýrem a ovocem.

 

     Báječnou dobrou chuť všem!

 

 

Jana

 

 

Komentáře (3)add feed
jo jo sýry mňam mňam, : Inka
dělám takový vůbec nedietní salát, řekl mi o něm jedem známý, který ho jedl někde v Izraeli, mě ta kombinace připadal tak divná, že jsem tu hned zkusila a dělám ho dones.
Banán na kolečka, emetál na kostičky, zakysanou smetanu, zázvor a trošku soli, je zvláštní, ale moc dobrý, leč není moc dietní. smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
únor 21, 2008 11:07
ano, to je mňamka, : bb
brusinky smíchám s drobně nakrájeným pomerančem, je to výborné
dávám asi jen méně salátu, opravdu jen na ozdobu, protože ho k tomu ovoci se sýrem ho obvykle nikdo nesní moc
jako přílohu dávám opečené tousty z topinkovače
únor 23, 2008 10:55
mňam! : Lenka*
Meloun na kostičky, smíchat s pokrájeným balkánem a vychladit. Nevěřila jsem, ale teď je to moje nejoblíbenější lehké letní osvěžení. Vyzkoušejte. ;o) Známí si tento "recept" přivezli z Jugošky.
Lenka*
únor 23, 2008 20:12
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]