O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KUŘECÍ JÁTRA PODLE FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Středa, 18 duben 2018
Přejít na obsah
KUŘECÍ JÁTRA PODLE FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

 

Pár příkladů na ukázku, co se dá vytvořit:

·         opečená játra + (nejlépe předem) dozlatova opečená cibulka + podlití vývarem a krátké podušení = kuřecí játra na cibulce

·         opečená játra + vařená vejce + opečená slanina + salátové listy + klasická zálivka vinaigrette s balzamikovým octem = salát s vejci a opečenými kuřecími játry

·         opečená játra + petrželka + česnek + opečený toust = teplé tousty s kuřecími játry

·         opečená játra + kousky jablka + šalvěj nebo rozmarýn = kuřecí játra s vůní podzimu (též by z toho mohla vzniknout verze pro letní grilování

·         opečená játra + cibule + česnek + bobkový list + červené víno + krátké podušení + máslo na zjemnění = kuřecí játra na víně

 

 

 

Suroviny

 

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 600 g kuřecích jater
  • 2 lžíce oleje
  • 1 zarovnaná lžička mleté papriky
  • 1 špetka kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce (plechovka o velikosti 70 g) rajského protlaku
  • 150 ml suchého červeného vína
  • 1/2 lžičky sušené majoránky

 

 

 

Postup

 

 

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek sloupněte a nakrájejte na tenké plátky. Játra očistěte od všech zbytků cév a tuku a nakrájejte na nudličky nebo na kousky, jak vám jejich anatomické tvary velí.
 
Olej rozehřejte v pánvi a přidejte játra. Zprudka nechte asi tři minuty opékat, míchejte, jen když to bude nezbytně nutné – tedy jednou či dvakrát za celou dobu opékání. Smyslem tohoto počínání je vytvořit na povrchu jater téměř křupavou, výbornou vrstvu zlaté barvy.
 
Jakmile jsou játra zvenku zlato-hnědá a uvnitř ještě růžová, přidejte do pánve cibuli a česnek. Nyní míchejte o něco pozorněji a nechte cibuli i česnek rychle v teple změknout a zavadnout – nepotřebujete, aby taky zezlátly na povrchu. Bude to trvat další jednu až dvě minuty.
 
Opečená játra s cibulí a česnekem zasypte mletou paprikou, solí a kmínem a rázně promíchejte. Pak na nic nečekejte, jinak paprika v horkém oleji zhořkne, a hned přidejte protlak. Opět rychle promíchejte. Podlijte vínem, naposledy zamíchejte a nechte nezakryté teď už spíš zvolna bublat a dusit 10 minut. Část tekutiny by se měla odpařit, takže obsah pánve příjemně zhoustne na omáčku.
 
Nakonec dosolte, případně opepřete podle chuti a dolaďte rozemnutou sušenou majoránkou. Podávat můžete například s dušenou rýží, bílým pečivem či kuskusem.


 
 
 


Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]