O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
KUŘECÍ JÁTRA PODLE FLORENTÝNY |
![]() |
![]() |
![]() |
Středa, 18 duben 2018 | ||||||
Strana 4 z 4
Pár příkladů na ukázku, co se dá vytvořit: · opečená játra + (nejlépe předem) dozlatova opečená cibulka + podlití vývarem a krátké podušení = kuřecí játra na cibulce · opečená játra + vařená vejce + opečená slanina + salátové listy + klasická zálivka vinaigrette s balzamikovým octem = salát s vejci a opečenými kuřecími játry · opečená játra + petrželka + česnek + opečený toust = teplé tousty s kuřecími játry · opečená játra + kousky jablka + šalvěj nebo rozmarýn = kuřecí játra s vůní podzimu (též by z toho mohla vzniknout verze pro letní grilování · opečená játra + cibule + česnek + bobkový list + červené víno + krátké podušení + máslo na zjemnění = kuřecí játra na víně
Suroviny
Postup
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek sloupněte a nakrájejte na tenké plátky. Játra očistěte od všech zbytků cév a tuku a nakrájejte na nudličky nebo na kousky, jak vám jejich anatomické tvary velí. Olej rozehřejte v pánvi a přidejte játra. Zprudka nechte asi tři minuty opékat, míchejte, jen když to bude nezbytně nutné – tedy jednou či dvakrát za celou dobu opékání. Smyslem tohoto počínání je vytvořit na povrchu jater téměř křupavou, výbornou vrstvu zlaté barvy. Jakmile jsou játra zvenku zlato-hnědá a uvnitř ještě růžová, přidejte do pánve cibuli a česnek. Nyní míchejte o něco pozorněji a nechte cibuli i česnek rychle v teple změknout a zavadnout – nepotřebujete, aby taky zezlátly na povrchu. Bude to trvat další jednu až dvě minuty. Opečená játra s cibulí a česnekem zasypte mletou paprikou, solí a kmínem a rázně promíchejte. Pak na nic nečekejte, jinak paprika v horkém oleji zhořkne, a hned přidejte protlak. Opět rychle promíchejte. Podlijte vínem, naposledy zamíchejte a nechte nezakryté teď už spíš zvolna bublat a dusit 10 minut. Část tekutiny by se měla odpařit, takže obsah pánve příjemně zhoustne na omáčku. Nakonec dosolte, případně opepřete podle chuti a dolaďte rozemnutou sušenou majoránkou. Podávat můžete například s dušenou rýží, bílým pečivem či kuskusem. |
< Předch. | Další > |
---|