O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KUŘECÍ JÁTRA PODLE FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Středa, 18 duben 2018
Přejít na obsah
KUŘECÍ JÁTRA PODLE FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

 

kuřecí játra
 

 

 

Pokud si teprve hledáte cestu k vnitřnostem (na talíři i při vaření),

nejlepší východisko vám poskytnou kuřecí játra: levná, dostupná, snadná a rychlá na přípravu.

 

Jak ušetřit při nákupu masa

Zatímco dřív bylo jídlo s masem vzácností hodnou svátečního stolu, dnes se situace otočila a mezi vyhledávané pokrmy patří nesladká jídla bez masa. Podle hesla, že co je vzácné, to musí být logicky dobré pro tělo, se maso dostalo do jídel všedního dne, aniž by to mělo nějaké opodstatnění ve výživě kancelářsky nebo lehce pracujících lidí.

 

Takže pokud nepočítám těžce pracující a děti v rychlém vývinu, maso jednou za týden bohatě stačí. Moderní populace trpí přebytkem všeho: nejen sacharidů a tuků, ale taky bílkovin. Jenomže i přes doporučovanou frekvenci jednou týdně jsou tací, kterým je každý druh masa v obchodě příliš drahý a peníze na maso nemají. Ne každý je schopen, ochoten nebo připraven platit jednou týdně poměrně vysokou cenu za kvalitní druhy masa.

 

Existuje vůbec nějaká jiná možnost, jak neutrácet za prvotřídní maso a nekupovat přitom šizené suroviny? Jistě. Vždycky se dají pořídit méně žádané kousky masa s nižší cenou. A pokud i tam je cena stále vysoká, jsou v nabídce ještě vnitřnosti.Těch je přebytek, leckdy si je řezníci ani neberou z jatek. A najíte se z nich stejně dobře jako z masa, pokud víte, jak na ně.

 

Cesta k vnitřnostem sice začíná kuřecími játry, jak už jsem v úvodu naznačila, ale i tak může být dlouhá, spletitá, s mnoha ostrými zatáčkami připomínajícími leckdy spíš zpátečku. Chcete-li v kuchyni pořádnou výzvu, tahle kategorie masa vám ji poskytne na mnoho dalších let. Až vyzkoušíte běžné kousky jako játra a žaludky a ledvinky a bude chtít pokračovat dál, stačí se zeptat řezníka. Uvidíte, že vám rád a za pár peněz sežene i méně běžné záležitosti.





 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]