O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
- FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK
- FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY
- FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU
Přihlášení
Anketa
VELIKONOČNÍ JIDÁŠE |
![]() |
![]() |
![]() |
Neděle, 18 březen 2018 | |||||
Strana 2 z 3
Těsto, i když tvárné a vláčné, je poměrně tučné, takže se hodí nejprve nastartovat drždí samotné jen s trochou cukru, mouky a smetany a vytvořit tak kvásek. S ostatními surovinami ho smíchejte, až když se bujaře probudí k životu. Pak si snáz poradí s náloží másla a žloutků.
Máslo přijde do těsta nerozpuštěné. Stačí, když bude povolené na pokojovou teplotu, aby se dalo hníst s ostatními surovinami. Díky tomu bude těsto nadýchanější. Pokud jste máslo zapomněli vyndat z lednice včas, nevadí, nastrouhejte ho do mouky na hrubém struhadle.
Aby bylo těsto jemné a pružné a hladké, budete ho muset nějakou dobu hníst. Nestačí jen smíchat suroviny, aby nějak držely pokupě. Ruční hnětení by mělo trvat aspoň 10 minut, v robotu si pochopitelně čas ušetříte. Opět se uchýlím k mému oblíbenému přirovnání, že s hnětením můžete přestat až ve chvíli, kdy je těsto hladké a jemné jako dětská prdelka.
Nebojte se při tvarování pečiva vyválet těsto docela dotenka. Zhruba centimetr silné a kolem 25 cm dlouhé prameny jsou ideální. Dobře se s nimi pracuje a zvládnete s nimi vytvořit požadované tvary. Zamotané těsto pak sice vypadá droboučce, ale to se dokynutím a pečením parádně spraví.
![]()
Potírání medem po upečení má neodvratný vedlejší účinek: jidáše jsou na povrchu lepkavé. Ale tak to má být. Co byste taky chtěli od medu? Čím dřív po upečení jidáše medem potřete, tím bude lepkavost menší. Takže si pospěšte a berte to třeba jako malou rychlostní rozcvičku na Velikonoční pondělí, kdy se každá trocha hbitosti počítá u obou pohlaví.
Jidášky podávejte pokud možno na Zelený čtvrtek, kdy ke zradě došlo. Ale protože se mimořádně krásně vyjímají na velikonočním stole, nemusíte se jim bránit ani kterýkoli jiný slavnostní den. Vždyť to zase vyběháte....
VELIKONOČNÍ JIDÁŠKY
Suroviny
Na potření: 1 vejce, 2 lžíce medu a 1 lžíce másla
![]()
|
< Předch. | Další > |
---|