O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO PDF Tisk E-mail
Pondělí, 29 leden 2018
Přejít na obsah
PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
Strana 2
Strana 3
Není většího potěšení, než psát o nějakých lahůdkách, když se snažíte zhubnout... Já jsem právě ve fázi, že jsem si to tvrdě nařídila a vymyslela si takové postihy, pokud svá předsevzetí nesplním, že teď už fakt se musím nějak dostat trošku to lidské podoby.  No - a pak se mám koukat na ten níže prezentovaný obrázek... To je přeci přímo "čínské mučení"!!!

 

 

 

 

 

 

 

Když se v kuchařské mluvě řekne pečení, myslí se tím všechny ty případy, kdy na suroviny působí suché teplo. Takže je to nejen klasické pečení v troubě, ale taky pečení na grilu, pečení na roštu, na tálu, a taky v pánvi. Proto se může říkat: „opečeme maso na pánvi ze všech stran“, ale nikdy, nikdy byste neměli vypustit z pusy „osmažíme maso na pánvi“. Smažení je zase jiný druh tepelné úpravy, kterou si nechávám v tomhle seriálu na poslední díl.

 

        Pečení moučníků, buchet, koláčů či dortů je samostatná věda sama o sobě, která se odvíjí od jednotlivých typů těsta. Proto budu dnes psát jen o pečení toho ostatního, tedy zeleniny, masa, ryb nebo třeba brambor.

 

 

Všechno o pečení - krok za krokem

 


 

 

Pečení krok za krokem

 

Princip pečení spočívá v tom, že na surovinu působí horký vzduch či horká podložka o teplotě kdekoli mezi 80 až 250 stupni, lecky lze krátkodobě použít i vyšší teplotu. Díky působení suchého tepla se vytvoří kůrka a krásná hnědá barva.

 

Jak asi dobře tušíte, trouba je poslední nadějí pro ty věci, které jsou tak velké, že by se už nevešly do hrnce. Třeba celá husa, zajíc nebo vepřová kýta. Peče se bez přikrytí, přestože některé prameny se mohou vyjadřovat zcela obráceně. Jakmile pečenou věc přiklopíte, začne působit pára, tekutina se bude hromadit vespod a už tu máme dušení, vaření v páře nebo kombinaci obou. Pravověrné pečení je vždy bez zakrytí.

 

Když k masu přidáte nějaká aromata, podlijete ho, zakryjete a vložíte do trouby, není to pečení, ale dušení v troubě, kterému se říká brazírování, jak už víte z minula.

 

 

 

Postup pečení

 

 


  • Hlavní surovinu připravte na pečení.
  • Vložte do vyhřáté trouby.
  • Během pečení podlévejte a přelévejte, což má taky svá pravidla, jak to dělat a nedělat.
  • Po upečení nechte odpočinout, teprve potom krájejte.

 

 

A nyní to vezmu, jako minule a předminule, podrobně bod po bodu, protože v detailech tkví kouzlo dokonalosti.




 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]