O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 11 prosinec 2017
Přejít na obsah
VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5

 

 

         R Vanilkové rohlíčkyE C E P T   

 

 

Množství: 2 plechy rohlíčků (asi 70 kousků)

Suroviny

·         150 g hladké mouky

·         60 g loupaných mandlí anebo ořechů

·         100 g másla

·         2 lžíce moučkového cukru

·         2 žloutky

·         vanilkový cukr na obalování

 

Postup

1.     Mandle nastrouhejte nebo rozmixujte a společně s ostatními surovinami rychle vypracujte na těsto. Mělo by být pružné jako plastelína. Pokud chcete mít rohlíčky voňavější, můžete mandle předem nasucho opražit na pánvi, dokud se nerozvoní, následně nechat důkladně vychladnout a pak teprve rozmixovat.

 

2.     Z těsta odkrajujte kousky a rukou vytvářejte malé rohlíčky – dejte si přitom pozor, ať nevytváříte špičaté konce, které se rychle spálí. Čím menší rohlíčky, tím lepší, nicméně se zkracujícím se zbývajícím časem do Štědrého dne, případně se zvyšujícím se počtem malých dětských pomocníků přestává na velikosti záležet.

 

3.     Rohlíčky narovnejte na plech vyložený papírem na pečení do zarovnaných řad a při 180 stupních je krátce upečte pouze dorůžova (7-9 minut podle velikosti, ke konci pečení často kontrolujte). Nechte minutu nebo dvě zchladnout na plechu, pak ale ještě zatepla obalte ve vanilkovém cukru. A po úplném vychladnutí je klidně obalte ještě jednou.

 

 

 

FLORENTÝNA

 

 

 

Komentáře (16)add feed
... : Pernella
už jsem je dělala a jsou skvělé.
prosinec 12, 2017 11:35
... : *deeres*
Už mám pro letošek dopečeno, alespoň cukroví. Ještě mne čekají záviny, možná vánočka, ale spíš panettone. Na panettone je na netu spousta receptů, ale svůj originál italský recept jsem zašantročila a ty, co jsem našla, nejsou úplně ty samé. Možná tu někdo recept zná. Rohlíčky jsem letos vykrájela formičkou měsíčku, protože se mně to zdálo rychlejší. Jenže od kamaráda jsem se dozvěděla, že i takhle je to špatně, že doma to strkali do rohlíčkové formičky na pracny?!? Určitě kecá. smilies/cry.gif
Vánoční náladu jsem si udělala včera a v neděli. V neděli na vánoční výstavě v zámku ve Ctěnicích,
včera v podzemí Betlémské kaple.
http://www.vanocnivystava.cz/
prosinec 12, 2017 12:56
... : mia I
mám zatím tři druhy - linecké košíčky, vanilkové rohlíčky (mandlové) a masarykovo cukroví. Snažím se každý rok dělat od všeho trochu - oříškové, kokosové, kávové, kakaové a linecké. Máme rádi dortěnky s okraji obalenými v krému a kokosu, stříkané rohlíčky z vlašských ořechů a pak půlměsíčky s punčovým vrškem a polevou. Ze suchých druhů je dobré i vínové cukroví.
prosinec 12, 2017 13:46
... : Milene
Vanilové rohlíčky se budou šudlat dnes večer. Už jsem je taky zkoušela vykrajovat, ale všichni tvrdili, že to není ono. Nějaké cukroví už upečené mám ale plnit krémy a polevy budu dělat až příští týden.
Měla jsem naplánované, že budu o víkendu hodně pilná. Ale přijede malý vnouček, tak pokud bude hezky, tak vyrazíme na výlet a pečení omezím.

prosinec 12, 2017 14:49
... : Milene
Tak jsem ty rohlíčky zmákla. A jsou jedlý. A euforie z povedeného způsobila, že jsem udělala těsto na další košíčky. A protože zbyly mleté oříšky, tak se ještě zkusím jedno nové. Takové ořechové rohlíčky, na ně se nastříká krém a omočí v čokoládě. smilies/grin.gif smilies/grin.gif Tak dnes bude pokračování.

Mio. Dortěnky a vínové cukroví vůbec neznám.
prosinec 13, 2017 07:46
... : mia I
Milene

Dortěnky - 30 dkg hladké mouky, 30 dkg másla, 14 dkg moučkového cukru, 12 dkg solamylu, 4 dkg kakaa, 2 žloutky
z těsta vykrajujeme kolečka, po upečení spojíme dvě kolečka krémem, krémem potřeme i hrany, ty obalíme v kokosu nebo strouhaných oříšcích, ještě ozdobíme polevou a třeba kouskem želé


prosinec 14, 2017 12:24
... : mia I
vínové cukroví - 25 dkg hladké mouky, 25 dkg másla, 5 lžic bílého vína, žádný žloutek

z odpočatého těsta péct v prudší troubě (190-200 st.)tvary, horké obalit v cukru (možno přidat do cukru s vanilkou i trochu skořice). Tvary můžeme dělat malinko větší, cukroví se pečením zmenší
prosinec 14, 2017 12:28
... : Milene
Mio. Dík. Uložím si to. Já už se asi nebudu do ničeho nového pouštět. Včerejší rohlíčky nedopadly dobře. Bílky se měly ušlehat s cukrem ořechy a trochou mouky a tím naplnit zdobící sáček a nastříkat na plech rohlíčky. Hmota byla ale řídká, takže v žádném případě nešly stříkat rohlíčky ale pouze taková rozteklá kolečka. smilies/angry.gif Když jsem plnila sáček tou bílkovou hmotou, tak jsem si nevšimla, že z něho rovnou kape na zem. Ale kdyby na zem, kapalo to na psa, který se vždy u vaření motá a čeká jestli něco nekápne. A když konečně kápne, tak jemu na hlavu. A protože je to sladká, tak byl celý ulepený a musel do sprchy. smilies/angry.gif V receptu bylo péct na 160 °C 40 min. Po 20 minutách byla první várka spálená a letěla do koše. Alespoň jsme se u toho nasmály. smilies/grin.gif A to budu muset ty nepovedené lívance ještě nějak zdobit.
To vínové cukroví je sympatické, protože větší tvary a už je to hotovo, bez dalšího slepování a čančání.
prosinec 14, 2017 14:15
... : mia I
tak byl pejsek pořádný pankáč smilies/grin.gif však si jistě pamatuješ mladé kluky, kteří za komančů měly kohouty na hlavě zpevněné cukrovou vodou smilies/grin.gif
prosinec 14, 2017 14:51
... : mia I
to vínové je dobré, rychlé, tím, že je bez náplně tak vydrží dlouho. Můžeš ho zkusit někdy upéct jen tak s vnoučkem. Já se letos naštvala a místo kupování tvrdých sušenek bez chuti, jsem zakoupila dvě velká vykrajovátka na linecké (jednu kulatou, druhou ve tvaru květiny) a s dětmi občas pečeme . Koupila jsem tubičky s polevou od Oetkera (v balení jsou 4 barvy), děti si různě zdobí linecké koláčky, poleva vydrží na hodně zdobení. Však se může péct něco i jindy než o vánocích. To samé třeba linecké banánky, na víkend upéct ke kafi není taky marný.
prosinec 14, 2017 14:59
... : Milene
S malým vnoučkem budu péct perníčky, bude vykrajovat, to ho baví. Ale doma má zajímavá vykrajovátka, ta já nemám. Auto, vrtulník, autobus a vysokozdvižný vozík. To je lepší než stromečky, kytičky a srdíčka. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif To vínové určitě vyzkouším.
Náš pesan strašně nesnáší vodu. Do koupelny dobrovolně nevstoupí. Tak na nás vyčítavě koukal, za co je ta příšerná koupel.
prosinec 14, 2017 15:22
... : mia I
tak si pečení užijte. Kdysi muž vyrobil mj. větší vykrajovátko šmouly , dělávala jsem vždycky šmoulí perníčky na dětské maškarní, sousedka zdobila, já pekla. Ještě vykrajovátko máme, už ale frčí jiné postavičky.
prosinec 14, 2017 15:34
... : *deeres*
Podobné cukroví jako vínové jsou podvodnice, těsto kynuté pod vodou, dělají se na sladko i slané. Já dělám ty slané a příprava je jednoduchá, jenom s tím těstem pak nesmíte moc plácat, jinak ho spaříte.
Jsem líná opisovat svůj recept, ale tenhle na netu je ten samý, jenom následně neobaluji cukrem, místo másla se dá sádlo a před pečením potřít vajíčkem a sypat tím, co kdo rád, sezam, paprika, kmín....
https://www.i60.cz/clanek/detail/13825/znate-podvodnice-aneb-vanocni-cukrovi-z-testa-kynuteho-pod-vodou

prosinec 15, 2017 10:44
... : Milene
Podvodnice jsem slyšela, ale to mě nenapadlo, že kyne pod vodou. smilies/wink.gif Taky si založím. Ta slaná varianta mě láká.
prosinec 15, 2017 11:38
... : Bara
Asi mate uz napeceno, ale tak treba pro pristirok.

Modova kolecka s peprem: 500g hladka mouka
200g maslo
125g mlete vlasske orechy pulky orechu na ozdobu
250g med
1 vejce
1 cajova lzicka prasek do peciva, spetka soli
1 cajova lzicka mlety bily pepr
bilky na potreni

Vypracujeme hladke tuzsi testo, vyvalime na placku 0,5 cm tlustou, vykrajujeme kolecka, potreme bilkem a prilepime pulku vlasskeho orechu a dame pect. Na jazyku citite vsechny ingredience. Zajimave a dobre. Je to recept od me Chorvatske pritelkyne.
prosinec 15, 2017 13:33
... : *deeres*
Milene, ta slaná varianta je fajn, protože se nevykrajuje formičkami, stačí rozválet, nakrájet na proužky. Odpadá tak, že ti zbudou okrojky, které znovu musíš splácat a vyválet a čím více s tímto těstem pracuješ, tím více se vystavuješ tomu, že ti těsto v troubě nevyběhne a upečeš korousy.
Slaná varianta se sádlem je trvanlivá, pokud se ti na to někdo nevrhne a nesní celou várku naráz. My jsme je jednou jedli až na Velikonoce, protože je máma tak důkladně ukryla, že jsme je našli až při jarním úklidu a pořád byly jedlé, protože byly v kameninovém hrnci a v chladu.
prosinec 15, 2017 14:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]