O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 11 prosinec 2017
Přejít na obsah
VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5

 

 

JAK SE DÁ ZABRÁNIT OTISKŮM PRSTŮ NA VANILKOVÝCH ROHLÍČCÍCH, KTERÉ VZNIKAJÍ PŘI OBALOVÁNÍ ZATEPLA V CUKRU?

Cukr bude zlobit, pokud ho budete chtít nalepit na příliš horké nebo příliš studené rohlíčky. Když začnete obalovat vanilkové rohlíčky hned po upečení, kdy jsou ještě hodně mastné od rozehřátého tuku, cukr vám bude hodně vlhnout a vzhledově nevytvoříte zrovna dokonalý dojem.

Příliš vychladlé rohlíčky už pro změnu moc cukru na sobě neudrží. Ideální okamžik pro obalování je 2-3 minuty od vytažení z trouby. Pak pracujte rychle, jemně sklepněte rohlíčky do cukru rovnou z papíru na pečení a jako v rukavičkách s nimi prohazujte cukrem, až budou obalené podle vašich představ.

Nesnažte se, aby na rohlíčkách ulpělo co nejvíc cukru, jde spíš o letmé obalení. Díky cukru rohlíčky krásně zvláční, protože cukr přitahuje vlhkost.

Úplně nejlepší vychytávka je dvojí obalování, první ještě zatepla a druhé po vychladnutí. Klidně si to druhé obalení nechte až na okamžiky před slavnostním servírováním vánoční mísy cukroví.


 

JAKÝ JE NEJLEPŠÍ POSTUP PRO PŘÍPRAVU DOMÁCÍHO VANILKOVÉHO CUKRU?

Stačí prázdný použitý lusk zapíchnout do cukru. Lusky, ze kterých jste už odstranili semínka pro jiné účely, se ale taky mohou nechat vyschnout při pokojové teplotě a pak s cukrem rozmixovat, ale nesmí se to s nimi přehnat. Tímto způsobem se dá navonět i cukr krupice.

 

JE NĚJAKÝ ROZDÍL MEZI VANILKOVÝM A VANILINOVÝM CUKREM?

Obrovský! Vanilín je chemická látka, vanilka je přírodní aroma. Obojí jsou výrazné vůně a obojí se dá od toho druhého odlišit. Když si k nim budete nějakou dobu přivoňovat (to jsem vymyslela slovo, což?), jako první se vám zprotiví vanilín.

 

JAK UDĚLAT ROHLÍČKY STEJNĚ (NEBO CO NEJVÍC STEJNĚ) VELKÉ?

Spíš než se spoléhat, že si pokaždé utrhnete podobně velký kus těsta, je lepší zpracované těsto rozválet na silný váleček a rozkrájet ho na stejné kousky. Pochopitelně až poté, co si na jednom nebo dvou vzorcích vyzkoušíte, jak velké kousky je vhodné krájet.

Aby rohlíčky neměly ostré špičky, jemně rozválím kousek těsta v dlani jen pomocí prstů, nikoli dlaní druhé ruky. Tím se vytvoří skoro pravidelný váleček, kterému nehrozí, že se na koncích v troubě chytne nebo připálí. 

 JAK BY SE MĚLY ROHLÍČKY SPRÁVNĚ SKLADOVAT?

Nejlépe v chladu, protože obsahují tuk. Uzavřete je do krabice a klidně je dejte na balkon do nějaké polystyrenové krabice, která je ochrání před mrazem.



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]