O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
- FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK
- FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY
- FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU
Přihlášení
Anketa
VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondělí, 11 prosinec 2017 | |||||||
Strana 3 z 5
Vanilkové rohlíčky v otázkách a odpovědích Napadají mě přinejmenším dvě zásadní otázky, které se mohou mihnout hlavou při pečení rohlíčků: 1. Jak to udělat, aby se těsto nedrobilo a rohlíčky nelámaly? 2. Jak rohlíčky obalit, aby na nich nebyly vidět otisky prstů a aby na nich cukr hezky držel? Vezmu je postupně a ještě něco přidám. PROČ SE VANILKOVÉ ROHLÍČKY NĚKDY TOLIK LÁMOU? DÁ SE TO NĚJAK NAPRAVIT? Důvodů může být mnoho. Jedním z hlavních je, že v dobré víře těsto hnětete tak dlouho, až ho zahřejete a doslova spaříte teplem ruky. Když ho příliš zahřejete při zpracování, úplně se změní struktura po upečení. Také mohou být na vině příliš mastné ořechy, vysoký poměr mouky v těstě nebo špatná kvalita mouky, a nakonec když je v troubě spíš usušíte než upečete, tak si taky moc nepomůžete. Pokud se vám drobí těsto ještě zasyrova, mně osobně se osvědčilo opatrně přidat ještě kousek žloutku. Vždycky zapracuju pár kapek, dávám pozor, aby se těsto nezahřálo, čili ideálně ho promíchám v robotu s třecím nástavcem, a tak pořád dokola, až se těsto při tvarování rohlíčků nerozpadá. Když vyrábím těsto v robotu, nejprve nechám promíchat máslo a všechny suché přísady na drobenku a pak ji rychle spojím na těsto přidáním žloutků. Stačí mi vzít ho do ruky sotva na deset vteřin a vytvarovat z něj bochánek připravený k použití.
DÁ SE TĚSTO NA VANILKOVÉ ROHLÍČKY PŘIPRAVIT DEN NEBO DVA PŘEDEM A UCHOVAT V LEDNICI? Dá, ale mně osobně to nevyhovuje. Jednak se pak musí čekat, až tohle máslové těsto zase trochu povolí, a jednak se mnohem víc díky odpočinku drolí a zlobí.
|
< Předch. | Další > |
---|