O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KŘUPAVÉ BRAMBORÁKY PDF Tisk E-mail
Středa, 06 prosinec 2017
Klasické smažené bramboráky jsou jídlo, které rozhodně patří do kategorie "Jednou za čas". Já obecně moc nesmažím, digestoř nedigestoř, barák je vždycky zamořený. Tentokrát jsem je po dlouhé době vyzkoušela připravit jinak, za pomoci instantní polenty, která do sebe vsákne přebytečnou tekutinu a zajistí křupavost. To nejdůležitější na přípravě bramboráků je pak dbát na bezpečné smažení.

 

 

 

 

Základem je výběr správného tuku na smažení, který má vysoký kouřový bod - nepřepaluje se. Jakmile se z pánve začne čoudit, dochází ke vzniku nebezpečných látek pro lidské zdraví.

 

 

 

Jak udělat bramboráky

 

Budete potřebovat

 

Množství podle toho, pro kolik lidí budete bramboráky připravovat. Já jsem dělala z kila a půl brambor, na toto množství jsem dala 3 vejce. Celkem z toho byly 3 pánve bramboráčků, počtem asi 16.

 

  • Na hrubo nastrouhané brambory
  • Vejce (na kilo a půl brambor jsem dala 3)
  • Na jemno nakrájenou cibuli
  • Instantní polentu
  • Tuk na smažení (kokosový olej, sádlo, řepkový olej)
  • Na dochucení - sůl, klasické koření na bramboráky, česnek nebo koření na zeleninu a sušený medvědí česnek, trochu kurkumy.

 

 

Postup

 

  1. Brambory nastrouhejte na hrubo a smíchejte s vejci a kořením.
  2. Brambory postupně začnou pouštět vodu, celou směs zahustěte podle potřeby instantní polentou.
  3. Teď dělám to, že směs na bramboráky na pár místech projedu tyčovým mixérem. Vnikne trocha "kašičky", která na hrubo nastrouhané brambory spojí.
  4. Smažte na vhodném oleji z obou stran do zlatova a odložte na papírové utěrky.

 

 

 

TIP

 

       Pokud smažit nechcete nebo nemůžete, připravte si BRAMBORÁK V TROUBĚ. Musíte ale počítat s tím, že výsledek bude jiný ... Bramboráky jsem podávala s koprovým dipem. Buď stačí jednoduše smíchat trochu zakysané smetany s koprem (čerstvým nebo sušeným) a trochou citronové šťávy, nebo můžete stejným způsobem použít sýr cottage ochucený trochou kvalitní majonézy nebo sojanézy. Zkrátka, co si můžete dovolit ;-)

 

Na talíři by pak dále neměla chybět čerstvá zelenina nebo čerstvé klíčky, případně kvašená zelenina. Bramboráky nakonec vždy velmi poctivě odsaju papírovými utěrkami, třeba i dvakrát. Nejsou pak mastné, zato báječně křupavé ...

 

 

KAMILA

 

 

 

 

 

Komentáře (6)add feed
... : Milene
Do bramboráku cibuli? Já mám v bramboráku - brambory, vejce, hladká mouka, sůl, česnek a majoránka. Někdy si je vylepšíme uzeným masem. To mám na něj tedy chuť. smilies/wink.gif Ani klíčky bych k němu nemusela.
prosinec 07, 2017 13:23
... : Bara
Taky davam cibuli.
prosinec 07, 2017 15:33
... : Sidon
Já dávám místo polenty trošku strouhanky a smažím výhradně na sádle. Proti cibuli nic nemám, protože - De gustibus non est disputandum.
prosinec 07, 2017 18:51
... : d@niela
Musím přiznat, že když jsem tenhle článek sem dávala, tak jsem měla taaaak velkou chuť na bramboráček, že jsem si hned pak dvě brambory oškrábala...
prosinec 07, 2017 22:28
... : Myška
I já jsem si včera udělala bramboráky... Brambory, vajíčko, hladká mouka, sůl, pepř, majoránka, bramborákové koření od Vitany, točený salám "bratislava". Česnek jsem tentokrát vynechala (trochu je ho v tom bramborákovém koření), cibuli nedávám nikdy.
prosinec 08, 2017 07:15
... : Milene
Já jsem si je včera dala v restauraci. Měli jsme takové vánoční posezení. Ale nebyly takové jako doma. Já neznám nikoho komu by bramboráky nechutnaly. Alespoň u nás. smilies/wink.gif
prosinec 08, 2017 08:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]