O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pátek, 01 prosinec 2017
Přejít na obsah
ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
Strana 2
Dodnes si vzpomínám na scénu z jedenáctého dílu pořadu Možná přijde i kouzelník, kdy nafintěná Jaruš ve večerních šatech prohlásila, že si jen tak odskočila od plotny. Tak já jsem si prosím pěkně taky odskočila od plotny, jen bez těch večerních šatů...

 

 

 

 

 

 Tento týden se toulám po vánočních trzích, piju svařák a jsem občas k vidění v zimní čepici. A když nejsem na trzích, tak bloudím po Šumavě. Dnešek je teoreticky jediný den, kdy bych měla být doma, ale stejně to moc nedopadne, jak se tak dívám do diáře na plánované schůzky a úkoly. Můj dnešní recept, který pro vás mám, je proto velmi snadný. Nebudu vás zatěžovat ani dlouhým textem, ani náročným postupem. Je velká šance, že už vás zaměstnává pečení cukroví, takže by se mohl hodit:

 

 

 

TEPLÝ ČOČKOVÝ SALÁT

 

teplý čočkový salát

 

Mám ráda tenhle teplý čočkový salát, který se při troše dobré vůle dá podávat za půl hodiny. Využijete u něj teplo rozehřáté trouby, která poté, co dopeče cukroví, ochotně upeče ještě i pár kousků dýně. To je taková první výhra tohoto receptu. (Co se týká hlubších kuchařských znalostí, vzpomenout si tu můžete na to, jak se správně dělá pečená zelenina.)

 

Když sáhnete po drobné, zelenošedé francouzské čočce, někdy též označované jako čočka z Puy, máte podruhé vyhráno. Tahle čočka nejen že je drobnější než ta, kterou tak dobře jako národ známe z čočky nakyselo, ale také se tolik nerozpadá na kaši.

 

 

 

Krom toho je uvařená za 25 minut, a to bez předchozího namáčení. Do teplých salátů je to skvělá surovina, nemluvě o tom, že zasytí podobně jako maso. (O vaření téhle drobné čočky jsem zase psala zde: čočka na kyselo. Neváhejte toho taky využít.)

 

Jelikož se jedná o teplý salát, i zálivku a doplňky nechávám teplé. Až ochutnáte, jak skvěle se doplňuje s pečenými dýňovými hranolky, věřím, že nahlas pokýváte, že takhle nějak by měla chutnat začínající zima. Pokud se vám náhodou stane, že trocha salátu zbude na zítřek, směle ho zavřete do krabičky a vezměte s sebou do práce.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]