O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pátek, 01 prosinec 2017
Přejít na obsah
ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
Strana 2

 




Suroviny

 

 

  • 150 g zelené drobnozrnné francouzské čočky
  • 2 snítky čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného
  • 1 máslová dýně (má bledou slupku a tvar hrušky)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml rajčatového pyré (passata)
  • 2-3 rajčata
  • 100 g sýru feta
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžička soli

 

 

 

Postup

 

 

Čočku letmo přeberte, propláchněte na cedníku, nasypte do kastrůlku, zalijte dostatečným množstvím studené vody a přiveďte k varu. Pokud máte 5 minut navíc, vroucí vodu slijte, zalijte čočku novou studenou vodou a ještě jednou přiveďťe k varu. Přidejte tymián a zvolna vařte 25 minut.

 

Dýni oloupejte škrabkou, rozkrojte napůl a lžící vyberte veškerou roztřepenou dužinu se semínky. Očištěnou dýni nakrájejte na hranolky dlouhé 4-5 cm s různým stupněm zakroucení. Promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, velkou špetkou soli, rozložte na plech vyložený papírem na pečení a vložte do trouby vyhřáté na 200-220 stupňů.

 

V mezičase oloupejte cibuli i česnek a obojí nakrájejte nadrobno. Rozehřejte pánev se zbytkem olivového oleje a nechte v něm cibuli, česnek a špetku soli změknout a zesklovatět. Zalijte rajčatovou passatou, dvěma lžícemi vody a nechte zvolna pobublávat, než se čočka dovaří.

 

Jakmile uběhne 25 minut, čočku odstavte, slijte a vsypte do připravené rajčatové omáčky. Promíchejte a dosolte podle chuti. Nechte 5 minut odpočívat. Zatím nakrájejte rajčata na menší kousky, jarní cibulku na tenké plátky a rozdrobte fetu.

 

 

 

 

Až si čočka odpočine, přimíchejte k ní rajčata a tuto směs rozdělte na talíře. Ozdobte kousky pečené dýně, posypte rozdrobenou fetou a jarní cibulkou, zajásejte nad barevným kontrastem, který to vytvořilo, a hned servírujte na stůl.

 

 FLORENTÝNA

 

 

 

 
Komentáře (1)add feed
... : doktor
Miluji studený salát ze zelených fazolových lusků.Povařené nebo naložené zelené fazolové lusky nasekaná jarní cibulka ( není podmínkou,může být i šalotka ) sůl olej může být i trocha hnědého cukru(dle chuti) citronová šťáva (může být i ocet).
Vše smíchejte(zel.fazol.lusky nechte vychladnout),nechte uležet (cca hodinku) a podávejte jako přílohu či s pečivem.Lechká večeře ,ale i vhodná svačinka.
Dobrou chuť !
prosinec 02, 2017 11:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]