Neděle, 26 listopad 2017 |
O červené řepě toho bylo napsáno již spoustu, protože ve své tvrdé dužnině ukrývá množství vitamínů a minerálů a je známá přílohová zelenina. Ovšem – nemusíme ji jíst jen naloženou na kyselo… Čerstvou stačí přistrouhat k trošce mrkve, rukoly, cherry rajčátkům a hrsti oliv. Hotový salát pak zakápnout limetovou šťávou, dozdobit petrželovou natí a slunečnicovými semínky.
INGREDIENCE:
Rudá barva červené řepy dává salátům a bramborovým jídlům neobvyklý a zajímavý vzhled. Toto neobvyklé zbarvení způsobuje pigment, který je pro tuto rostlinu typický a nazývá se betakyanin. Ostatně – nezažili jste někdo někdy hororový zážitek právě po snědení misky salátu z červené řepy? Vzpomínejte .... :-))) d@niela
|