O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 říjen 2017
Přejít na obsah
DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
 

 

 

Domácí máslo krok za krokem

Máte smetanu? Připravte si mísu, hrnec nebo jinou vhodnou nádobu, šlehač, cedník, misku na podmáslí a houbičku na utření pra-covní plochy poseté kapičkami smetany. Jedincům s robotem se třeba i podaří udržet si čistou kuchyni. A jestli vám vadí mastné ruce, přidejte ještě slušivé mikrotenové rukavičky, budeme sahat na máslo. Hotovo? Pusťte stopky, jedeme.

 

Smetanu na šlehání nalijte do robotu, mísy, či hrnce. Šlehejte, šlehejte, šlehejte. Až budete mít polotekutou šlehačku, nezastavujte. Šlehačka v téhle fázi našlehání se hodí jako součást krémů a náplní.Za chvíli přejdete z měkké šlehačky na hustou, tuhou. Ta-ková by se hodila třeba na zmrzlinový pohár.

Přesto šlehejte dál. Až se vám hmota pod metlami začne skládat do těžkých barokních křivek máslového krému, ještě pokračujte. Pak najednou přijde změna. Dřívější šlehačka začne ztrácet bílou barvu i jednolitý vzhled a začne vytvářet tužší nažloutlé hrudky v do té doby celistvé hmotě.

přešlehaná šlehačka

 

Tady zvolněte, přichází finále. Ne-bojte se, nečekají vás dvě vteřiny, které musíte zachytit, abyste neměli kuchy-ni vymalovanou podmáslím. Dostanete dost času uvědomit si, co se tu děje. Ale vážně uberte plyn. Během chvilky se máslo oddělí od podmáslí a v nádobě to začne hlasitě žbluňkat.



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]