O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZELŇÁKY, ZELNÍKY A ZELENÉ PLACKY PDF Tisk E-mail
Středa, 13 září 2017
Přejít na obsah
ZELŇÁKY, ZELNÍKY A ZELENÉ PLACKY
Strana 2
Strana 3
Taky patříte mezi tu větší skupinu lidí, kteří milují zelné placky, zelňáky a zelníky ve všech podobách? Ani mé city nebyly této náklonnosti ušetřeny. Co se dá dělat; takovému nutkání je třeba občas podlehnout, stoupnout si do kuchyně a příslušnou vášeň náležitě zkonzumovat. Možná si říkáte, proč píšu o zelí už teď, když je na krouhání a nakládání ještě čas. Inu, jak se to vezme.


 

 

 

 

 Pozdnější odrůdy zelí jsou skutečně lepší na kysání, neboť neobsahují tolik vody, jako odrůdy letní. A proto je lepší si čerstvé zelí na talíři užít už nyní, zatímco pozdější sklizeň přijde naložit do soli, kmínu a kameninového hrnce nebo soudku, aby bylo přes zimu dostatek vitamínů.

 

 

 

zelné placky se slaninou

 

 

 

 

Recept na rychlé zelné placky se slaninou

 

Ze všeho nejdřív si vám dovoluji představit recept na zelné placky, do kterých je vměstnáno takové množství zelí, až to zavání zdravým stravováním. Na slaninu nebo škvarky nehledě. Jsou jednoduché, rychlé a zábavné; poslouží jako ideální svačina do školy nebo do práce, neboť se jimi můžete oblažovat v horké, teplé i zcela vychladlé podobě.

 

 

 

ZELNÉ PLACKY 

Množství: 4 porce

 

Suroviny

 

  • 500 g bílého zelí (zhruba 1/4 větší hlávky)
  • 80 g slaniny (nebo škvarků)
  • 3 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 5 g soli

 

 

Postup


  • Začněte předehřívat troubu na 180 stupňů a dva plechy vyložte papírem na pečení. Zelí nakrájejte na tenké nudličky, vyhněte se přitom košťálu, který je tuhý a nestihnul by se řádně propéct a změknout. Nudličky ještě pár bleskovými pohyby velkého ostrého nože, ze kterého čiší respekt, překrojte nebo nasekejte na menší kousky, a smeťte do mísy.
  • Slaninu nakrájejte na malé kostičky a přidejte k zelí. Vmíchejte rozkvedlaná vejce, sůl a mouku a zkuste z toho všeho vypracovat soudržnou směs, byť kostrbatou, ze které trčí kousky zelí. Na stávající dojem zásadně nehleďte.
  • Lžící naneste tuto rozčepýřenou směs na připravené plechy, tvořte přitom placky velikosti dlaně, silné necelý centimetr.

 

 

 

 

 

  • Oba plechy vložte do trouby a pečte 20-25 minut, až placky zpevní a zezlátnou. Po 10-15 minutách nezapomeňte oba plechy navzájem prohodit a otočit, aby se teplo dostalo k plackám rovnoměrně.
  • Užívejte si této kombinace zelí a slaniny, jak je libo: horkých, vlažných i studených, v sedě u stolu i za pochodu po bytě. V druhém případě je z výchovných důvodů praktičtější, pokud se to odehraje beze svědků a zbytečných komentářů.

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]