O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

QUESADILLA OD FLO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 17 srpen 2017
Přejít na obsah
QUESADILLA OD FLO
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

6. Šetřete jídlem

Pokud máte po ruce zbytky od včerejška, sem s nimi. Všechny kousky pečeného, vařeného i dušeného masa nakrájejte na kostičky a použijte je do náplně. Lze vzít i zbytky zeleninových příloh, rýže, tofu, fazolek, a pokud se vám nedostává zbytků nebo fantazie, jistě může vypomoci mrazák se svou zásobou mraženého hrášku nebo kukuřice.

Časem se vám může stát – a je to dokonce dost pravděpodobné – že začnete zbytky jídla plánovat dopředu a upečete si o jedno kuřecí stehno víc, abyste pak měli co zítra schovat do quesadilly.

 

 

7. Šetřete časem

S jednou pánví u velké společnosti hostů mnoho parády nenaděláte. Je to jako byste chtěli oslnit velký dav bramboráky: strávíte u sporáku mládí, ale strávníci se budou stále tvářit dost neuspokojeně.

Proto šetřete čas svůj i čas jiných. Pokud nemáte velký tál, na kterém by se dalo dělat několik quesadill najednou, nepokoušejte se o žádné hrdinství a nanejvýš servírujte quesadillu jako skromný teplý předkrm, tedy přídělově jednu výseč na osobu.

Částečně se dá větší počet strávníků zvládnout pomocí trouby, ale i ta má svá množstevní omezení. A dobrá zpráva pro ty, kdo mají kompaktní gril: směle ho využijte.

 

 

8. Šetřete rybami

Quesadilla ochotně pojme vepřové, kuřecí, kachní i hovězí maso, ale s rybami a mořskými plody tu už tak dobře nepochodíte. V italské kuchyni bylo například dlouho tabu sypat si parmazán na těstoviny s rybami, protože ryby a sýr nejdou moc dobře dohromady. Ale pro nás ne tak zmlsané kuchaře je tu ještě jeden důvod: výrazný sýr a výrazné ochucení snadno přehluší delikátní chuť rybího masa, což si žádná dobrá ryba nezaslouží.

 

 

9. Šetřete prací

Jestliže vás napadlo, že si uděláte quesadilly do zásoby, zapomeňte na to. Neříkám, že to nejde, ale čekáním ztrácí každá quesadilla svou křupavost, sýr pozbude pružnost a tažnost (kdo by nedal království za sýr, který se na talíři táhne a roztéká?), vytratí se šťavnatost.

Opět se neubráním přirovnání k bramboráku: i u nich je nebeský rozdíl mezi čerstvým a studeným, přestože jíst se zcela jistě dá obojí.

Pokud chcete dělat dojem, tak jedině čerstvě upečenou, horkou quesadillou.

 

 

 

Výsledek obrázku pro Quesadilla

 

 

10. Nešetřete dojmem

Každé jídlo, které je podáváno s omáčkou, vypadá líp než bez omáčky. A taky líp klouže do krku. V případě quesadilly je jednoduchým řešením vyrobit studenou omáčku ze zakysané smetany a trochy bylinek, soli, chilli nebo česneku, anebo se můžete rozšoupnout a udělat si rovnou nějakou mexickou rajčatovou salsu.

Myslím, že po tomto výkladu už ani recept nepotřebujete, ale pro ty, kdo si vše pečlivě tisknou a zakládají, zde je moje oblíbená letní verze s rajčaty a kukuřicí. Další chuťové obměny, věřím, zvládnete i bez nápovědy.

 


Takže to ode mě byla další snadná rychlovka a já zas běžím užívat si zbytku prázdnin. Pa!


   Florentýna

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]