O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
QUESADILLA OD FLO |
Čtvrtek, 17 srpen 2017 | |||||
Strana 2 z 3
1. Šetřete tukemAť už se rozhodnete opékat quesadilly na másle nebo na oleji, nedávejte ho do pánve příliš. Stačí půl lžičky, jen coby se pánev trochu omastila. Není potřeba, aby tortilla plavala v tuku. Pšeničné placky totiž snadno tukem nasáknou a pak byste měli problém opéct je aspoň trochu dokřupava. Olivový olej má pro quesadilly příliš výraznou chuť, nechte si ho do salátu.
2. Šetřete teplemTortilly není těžké spálit, takže vřele doporučuju nenechat se strhnout radostí z kuchařské tvorby a trochu mírnit vášeň i plotýnku. Střední žár je v tomto případě lepší než vysoký žár. Krom toho – sýr uvnitř se rozpouští postupně, jak k němu proniká teplo, takže i ten potřebuje čas. Jedině dobře rozpuštěný sýr zaručí, že obě placky budou držet pohromadě i s nápní a že se vám nebude hotová quesadilla rozpadat v ruce.
3. Šetřete náplníStejně jako u pizzy, i pro quesadillu platí, že méně náplně znamená více. Na jednu velkou quesadillu stačí dvě vrchovaté lžíce surovin, jako je maso a zelenina. Na čem ovšem nemůžete šetřit, je sýr. Jak už jsem napsala, ten to celé po rozpuštění a zapečení drží pohromadě. Svou dávku sýra si budete muset odladit sami, pro začátek ale počítejte s tím, že na dvě velké tortillové placky o průměru kolem 26-28 cm (tedy na jednu výslednou quesadillu pro dvě osoby) budete potřebovat kolem 80-100 g nastrouhaného sýra. A věřte mi, že to není horní limit sýrových možností. Nejlepší na zapékání do quesadilly je cheddar – takový ten sýr s oranžovou barvou – ale vlastně to jde s čímkoli, co vám chutná. Takže klidně s ementálem.
4. Šetřete nervyPokud máte pocit, že dvě placky i s náplní nemůžete nikdy důstojně otočit, aniž by se celá soustava nerozpadla, zkuste to nejdřív natrénovat s poloviční velikostí. Dejte do pánve jednu placku, náplň rozprostřete jen na polovinu a pak tortillu přehněte. Tím se dostane na úroveň opravdu snadné manévrovatelnosti. Pro případ bojácnějších povah a početnějších rodin tu mám ještě jedno řešení: místo na pánvi můžete quesadillu upéct i v troubě. Budete potřebovat teplotu 180 stupňů a budete chtít potřít máslem i horní placku, aby se na ní mělo co opékat. Doba pečení – bez obracení – je kolem 10 minut.
5. Šetřete kukuřicíTortillové placky existují ve dvou podobách: pšeničné a kukuřičné. V našich obchodech velmi pravděpodobně seženete jen ty pšeničné, což je zcela v pořádku, protože se na quesadilly hodí líp. Kdyby vám ale do rukou přišly tortilly kukuřičné, vězte, že i s nimi se dá quesadillla připravit, jen je to zase trochu jiný zážitek. Kukuřičné placky jsou křehčí, ne tak snadno manipulovatelné v pánvi a nebudou tak dobře držet při sobě.
|
< Předch. | Další > |
---|