O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

RECEPT NA CHILLI OD FLO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 srpen 2017
Tento recept na Chilli con carne je pro 6-8 osob (čili pro 4 osoby nadvakrát, jednou zapečené, jednou třeba zabalené do tortilových placek s dalšími přísadami nebo jen tak s chlebem). Ostatně, ono záleží taky na tom, kdo jaký má hlad, věřím, že by se to dalo sníst i ve dvou :-)))

 

 

 

 

 

 

Chilli con carne

 

 

 

S U R O V I N Y :

 

  • 400 g středně velkých, strakatých suchých fazolí
  • 2 cibule
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička sušené pálivé nebo jemně pálivé papriky
  • 1 čerstvé červené chilli - pálivé podle vašeho gusta
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • zhruba 2 lžičky soli
  • 200 ml rajčatového pyré (passata)

 

 

 

 

 

P O S T U P :

 

  • Fazole přeberte, propláchněte na cedníku a namočte přes noc do studené vody - té by mělo být zhruba 3 cm nad fazole. Druhý den fazole slijte, doplňte novou vodou opět 3 cm nad fazole a ve větším hrnci přivěďte k varu. Seberte pěnu, která se v počátečních minutách tvoří, pak ztlumte plamen, přidejte jednu celou očištěnou, ale neoloupanou cibuli, zakryjte pokličkou a zvolna vařte 30 minut.
  • Fazole osolte jednou lžičkou soli a pokračujte v pozvolném vaření dalších 30 minut, nebo dokud nezměknou.
  • Zatímco se fazole dovářejí, oloupejte druhou cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Opláchněte chilli papričku, rozkrojte ji podél a vyřízněte bílá žebra se semínky. Očištěnou dužinu nakrájejte na malé kostičky a snažte se přitom nesáhnout si rukou do oka, neboť pálivost by vám náhle mohla přijít k pláči, a to velmi.
  • V pánvi rozehřejte olej, přidejte maso a zprudka ho opečte, oddělujte přitom od sebe slepené kousky, aby se zcela rozpadlo. Jakmile se vydusí veškerá tekutina, kterou maso pustilo, a maso se opět začne opékat na tuku, přidejte pokrájenou cibuli a chilli. Vytrvejte ještě chvíli v míchání, poté odstavte.
  • Koření, bylinky a sůl (tu v množství podle toho, jak je slané opečené maso) rozdrťte v hmoždíři najemno a přisypte k masu. Rozmíchejte, koření se tak rozpustí a rozvoní v teplém tuku. Zalijte rajčatovým pyré, vraťte zpět na plotýnku, zakryjte a nechte velmi jemně pobublávat, dokud se fazole nedovaří téměř doměkka. Nemusíte je dovářet úplně, ještě budou mít šanci změknout.
  • Fazole sceďte, a pokud chcete, zachyťte jeden hrnek vody, ve které se vařily. Cibuli vyhoďte a podušenou masovou směs vmíchejte k fazolím. Přilijte buď vodu z fazolí, anebo hrnek horké vody, a nechte ještě společně nejméne půl hodiny až hodinu, na přesném čase nesejde, zakryté dusit. Chutě se tak spojí, fazole trochu rozvaří (aniž by to někdo poznal a začal protestovat), zahustí se volná tekutina a maso o něco zjemní. Nakonec znovu dochuťte podle potřeby solí.
  • Podávejte s dušenou rýží, anebo velmi netradičně, nezapomenutelně a pochvalně zapečené s tortilovými chipsy a strouhaným cheddarem.

 

 

 
 
Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]