O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
- FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK
- FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY
- FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU
Přihlášení
Anketa
FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA |
![]() |
![]() |
![]() |
Čtvrtek, 15 červen 2017 | ||||||
Strana 2 z 4
Odkrojení stonkůUž jsem zmínila, že stonky mají o několik minut delší čas tepelné úpravy než zbytek listů. Znamená to, že je musíte předem oddělit a zaobírat se jimi zvlášť. Vyříznutí stonků je jednoduché, u každého listu proveďte řez po obou stranách stonku. Řez pak má tvar špičky a zůstane vám listová část zvlášť a stonek zvlášť.
U vyříznutých stonků ještě nezapomeňte odkrojit zaschlé konce, které by jen kazily dojem.
OsušeníČím méně vody na listech necháte, tím méně se naředí chuť jídla, do kterého je přidáváte. Takže směle vytáhněte svou salátovou odstředivku a zbavte listy vody z umývání. Pokud odstředivku ještě nemáte, což je zásadní chyba (víc o tom v článku Sedmero salátové bohyně), budete muset listy nouzově a něžně osušit pomocí plátěné utěrky.
KrájeníStonky se obvykle krájí na tak velké kousky, jako požaduje recept, někdy to jsou drobné plátky, jindy klidně i několikacentimetrové špalíčky. Listy se oproti tomu v podstatě vždy krájí na nudličky. Provedete to tak, že složíte pár listů na sebe, smotáte do volné ruličky a následně nožem překrájíte zhruba v jedno- až dvoucentimetrových odstupech. Pokrájené stonky i listy (obojí stále zvlášť) můžete skladovat až dva dny v lednici v nějakém uzavřeném obalu. Takovou pohotovou zásobu pak oceníte při rychlých letních večeřích.
Jak připravit mangoldové stonkyPokud se rozhodnete vyzkoušet jen samotné stonky, pro začátek si je třeba zapečte. Naskládejte nepřekrájené stonky do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, jemně osolte a při 200 stupních pečte 15 minut. Ke konci pečení posypte parmazánem a ještě 5 minut dopečte. Další možnost využití mangoldových stonků je v podobě rychle naložené zeleniny. Pokud znáte třeba moje bleskové okurky ze Snídaně u Florentýny (strana 168), můžete postupovat úplně stejně, jen stonky nekrájejte na plátky, ale naskládejte je do skleničky ve velikostech odpovídající jednomu soustu. Čím víc barev mangoldu použijete, tím krásnější výsledek dostanete. Třetí zásadní možnost, jak stonky použít, je přimíchat je do jídla, kam se chystáte propašovat mangoldové listy. Jen byste je neměli přimíchat ve stejnou dobu.
Jak připravit mangoldové listyMangold fandí dvěma hlavním úpravám: spaření ve vodě a spaření v pánvi. Takže popořadě.
|
< Předch. | Další > |
---|