O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 květen 2017
Přejít na obsah
TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Ze všech jídel na světě, která nejsou sladká, vykazuje trhací závin největší procento žádostí o recept. Tedy aspoň v mé kuchyni. Taky má v sobě zakomponovanou zvláštní pojistku proti případným zbytkům: ať upečete libovolné množství, vždycky aspoň jeden kousek chybí a někdo u stolu by si ještě rád trochu dal.

 

 

 

 

 

Když je na stole trhací závin, stočí se konverzace vždycky jeho směrem. Asi takhle:

„Jako to maso bylo fakt dobrý, ale můžeš mi dát recept na tvůj závin?“

 

Nebo takhle:

„Už nemůžu, ale vezmu si ještě kousek. Do každý ruky.“

 

A nakonec: „…“ (tohle si představte jako minutu ticha při pohledu na prázdný talíř)

 

 

 

trhací závin

 

 

 

Co dělá trhací závin takovým trhákem – pohled psychologický

 

Když jsem přemýšlela, co dělá trhací závin takovým trhákem, chodila jsem s tužkou a zápisníčkem v ruce po celém domě a zapisovala jsem si všechno, co mě stran jeho žádnoucnosti napadne. Důvody bych shrnula asi takhle:

 

 

  • Trhací závin se dobře trhá.
  • Trhací závin se nejen dobře trhá na jednotlivé porce, ale i na talíři se skvěle trhá na jednotlivá sousta.
  • Trhání trhacího závinu vytrhne člověka z pocitu, že jen tak sedí nečinně u stolu a nepodílí se na přípravě jídla.
  • Když vás někdo naštve, nemusíte hned říkat trhni si nohou, můžete si místo toho zachovat důstojnost a říct: utrhni si ještě kousek. Jestli si přitom zlomyslně pomyslíte něco na způsob Ono se po tom skvěle přibírá – to už je jen a jen vaše věc. Slova o trhání si nohou a trhání si závinu přináší mluvčímu zhruba stejnou míru škodolibého uspokojení, přičemž u druhého jmenovaného je podstatně větší šance, že se příjemce skutečně zachová, jak mu navrhujete.
  • Pokud chcete někoho závistivě svlíknout ze skvěle padnoucích džínů, stačí, když mu k ochutnávce trhacího závinu přiložíte s láskou ručně psaný recept a zásobu droždí na dva měsíce.
  • Při přípravě trhacího závinu můžete trhnout rekord v délce pomalého kynutí těsta v lednici. (To ještě vysvětlím blíže.)
  • Trhací závin vám snadno vytrhne trn z paty, pokud nevíte, jak se bezbolestně zbavit některých zbytků v lednici.
  • Na trhací závin nemusíte nic chodit trhat na zahradu. Leda tak kytku do vázy. Trhací závin je tedy nezávislý na vlivu počasí i ročních období.
  • Trhací závin na sebe vždy strhne veškerou pozornost, takže se před příchodem návštěvy nemusíte přehnaně namáhat úklidem domácnosti, drhnout okna, cídit kliky a cítit se pak strhaně.
  • Pokud se někde pořádá párty, na kterou hosté nosí doma připravené jídlo, s trhacím závinem natrhnete všem přítomným dámám zadek rozparek až ke kyčli. V přeneseném slova smyslu, samozřejmě. Pokud některé švy na oblečení někomu skutečně povolí, šance, že za to může ze všech přinesených jídel právě závin, je poměrně vysoká.

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]