O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
SEZAMOVÁ PASTA - TAHINI |
![]() |
![]() |
![]() |
Středa, 08 březen 2017 | |||
Sezamová pasta tahini obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek jako například vysoké množství vitamínu E, vitamíny B1, B2, B3, B5 a B15. Je bohatá na minerály jako jsou například fosfor, draslík, zinek, lecitin, hořčík a železo. Je označována za jeden z nejlepších zdrojů vápníku, obsahuje údajně dokonce více bílkovin, než většina ořechů. Pomáhá při detoxikaci jater, zabraňuje anémii, je snadně stravitelná, obsahuje vysoké množství nenasycených tuků a je vhodná při hubnutí. Je doporučována také při onemocnění sliznice, nehtů, vlasů, pomáhá udržovat zdravou kůži, zvyšuje imunitu a zlepšuje látkovou výměnu. (Zdroj Wikipedie)
Budete potřebovat (300ml tahini):
![]()
Postup: Rozehřejte troubu na 170 stupňů. Na plech položte papír na pečení a rovnoměrně na něj nasypte semínka. Pečte 7 minut, pak vytáhněte důkladně prohrábněte a pečte dalších 7 minut. Hotová semínka mají mít zlatou barvu. Dávejte pozor, velmi lehce se spálí. Pokud chceme použít pánev, rozpálíme ji nasucho bez oleje na nízkou teplotu, přisypeme sezam a pražíme cca 5 minut, musíme stále promíchávat. Sezam by měl začít vonět, ale nesmí do tmava zhnědnout, neřkuli se spálit. Odebereme z pánve a necháme zchladnout. Hotová semínka vsypte do nožového mixeru a pár minut mixujte "na sucho", pak postupně přidávejte olivový olej, aby se vytvořila požadovaná konzistence hmoty. Přidejte mořskou sůl dle chuti. Pokud zamýšlíte pastu použít přímo jako dip, můžeme ji již nyní trochu osolit a ještě promixovat. Pokud ji budeme používat jako přísadu do hummusu apod., solit ji nemá příliš smysl. Pokud tahini nespotřebujete ihned, přelijeme ji do vzduchotěsné nádoby a uchovávejte v lednici. Vydrží tam i několik měsíců. d@niela
|
< Předch. | Další > |
---|