O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

"DEJ DŮKAZ, JINAK JSI LHÁŘ!“ PDF Tisk E-mail
Středa, 01 březen 2017
Zdravím redakci, přísedící i kolemjdoucí. Protože se u mého posledního cestopisu z epochální výpravy do hlubin Egypta vyskytly pochybovačné komentáře, týkající se bůčku a kozla, a protože jsem nerad za vejtahu, považuji za nutné podat důkaz ve smyslu: "dej odkaz, jinak seš lhář a omluvíš se"; nedávám tedy odkaz, ale rovnou důkaz. Fotka je snad důkazem dostatečným, že se za lháře nepovažuji a omlouvat se NIKOMU nehodlám.


 

 


 


 

Takže:


to se vezme něco přes kilo bůčku (raději od řezníka než z Kaufu) a asi dvacet piv (raději z Kaufu než od řezníka), sice momentálně to nebyl kozel, protože zrovna byl v Kaufu v akci Stařec za 6.90 Kč, což jistě každý uzná, že za ty prachy jsem jim ho tam prostě nemohl nechat. A pak už je potřeba jen jedna cibul, sůl, pepř, kmín, voda. That´s alllll…

 

 

 

 

Kůže shora bůčku se pokrájí na čtverce (jen blbec by tu, později křupavou, dobrotu odkrojil a vyhodil). Podsype se půlkou cibule, zasype druhou půlkou cibule, solí, pepřem, kmínem, podlije vodou a strčí do trouby na 110°C na tři i čtyři hodiny (to jsem odkoukal z kudlího návodu na "línej hrnec". Díky, Kudlo).

 

Pak se občas kontroluje, sem tam přelije puštěným sádlem s vodou a dolije voda. A do vlastního hrdla se pravidelně dolévá akční Stařec (na tři hodiny při pečení zhruba stačí tak cca čtyři až pět půllitrů).

 

A to je úplně všechno. Jen není radno zvát si v tu dobu domů víc jak dva hosty - to pak už by kilo a čtvrt bůčku nestačilo a já sám bych tím pádem mohl skončit jen u toho Starce. Horkej je úúúúžasnej, studenej je úúúúúžasnej. Jen u toho studenýho už pak není moc dobrá ta křupavá kůrčička. Chleba jistě může být, ale komu se na chleba těžko vydělává, může i bez chleba.

 

Tak to jen, abych nebyl za planýho žvanila a vejtahu. Dávám důkaz, dávám důkaz, jinak bych byl lhář…

 

 

Všem přeji prima den, NČ

 

 

 

 

 

Komentáře (11)add feed
Bůček. : Pepa
Jeden z mých známých měl za ženu cikánku Anitu. Říkám měl, protože Anita již není mezi námi.
Pečený bůček z její dílny byl nepřekonatelný. Anita jej nejdříve pomalu vařila do poloměka, ve vývaru byla cibule, česnek a potom šup sním do trouby. Kůrčičku také krájela na mřížky a hotový bůček obalovala v paprice i troch pálivé. Bůček se tolik nevypekl. Zkoušel jsem to párkrát, ale ten její byl mnohem lepší.
březen 02, 2017 05:05
Nešťastný člověče, : Míša šíša
tohle ale přece není žádný důkaz. Jednak kozel jako předmět doličný nelze nahradit nějakým bolehlavem a druhak chybí důkaz, žes´ vůbec požil! Dolož selfíčko, jak se krmíš a bumbáš! smilies/grin.gif

Taky ti přeju prima den, mně jsi ho zprímovatěl. smilies/kiss.gif
březen 02, 2017 08:25
.... : Nona
.... Atkinsonova dieta? smilies/grin.gif
březen 02, 2017 08:27
Hmm, to vypadá úžasně ! : mamča
Na můj vkus je tam toho piva moc, přidala bych radši česnek :-). Ale chutnat to musí skvěle, a jak je vidět, ani se po tom netloustne... smilies/cheesy.gif
březen 02, 2017 10:08
Omluva : *deeres*
Omlouvám se, že jsem to tu zase utrhla, nechtěla jsem vkládat obrázek i když není veliky a on to utrhnul
i odkaz. Prase jedno zlobivý!
březen 02, 2017 11:12
Deeres, prosím tě, : d@niela
pošli mi ten obrázek emajlem, mně nešel tedy otevřít ani ten odkaz -
já to sem pak nějak vrazím - (do toho tvého komentáře :-))))
březen 02, 2017 11:37
vypadá to veeeelmi ňam - : d@niela
No, já tohle - respektive něco podobnýho - taky zkoušela, v tom línym hrnci, jak se zmiňoval enčé. To byl bůček, kterej se přímo vaří v sádle.

Je to pak velmi měkké, nesmírně dobré, ale opravdu se toho nesmí moc. je fajn tak po tůře, nejspíš dvacetikilometrové, si namazat touto lahodou jeden krajíc chleba (ke "kroku")
smilies/cheesy.gif
březen 02, 2017 11:42
Nooo... : Míša šíša
já jsem přibrala 2 kg, jen jsem se na ten obrázek podívala. smilies/wink.gif

březen 02, 2017 11:51
NČ : doktor
Vyzkoušel jsem a potvrzuji,že má mastná huba dála za pravdu našemu kuchaři.Díky !
březen 02, 2017 15:17
To : Milene
by byl dnes oběd. Ale mám v práci malou misku těstovin a zeleninový salát.
smilies/angry.gif smilies/angry.gif smilies/angry.gif
březen 03, 2017 08:20
Milene, : Míša šíša
to jsme na tom podobně. Mám k obědu připravenou dušenou zeleninu s tofu a k tomu celozrnný bulgur. Ale už vím, kdo za to může. Soudruzi!
březen 03, 2017 09:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]