![](http://obrazky.kudlanka.cz/ENCE.jpg) Zdravím redakci, přísedící i kolemjdoucí. Protože se u mého posledního cestopisu z epochální výpravy do hlubin Egypta vyskytly pochybovačné komentáře, týkající se bůčku a kozla, a protože jsem nerad za vejtahu, považuji za nutné podat důkaz ve smyslu: "dej odkaz, jinak seš lhář a omluvíš se"; nedávám tedy odkaz, ale rovnou důkaz. Fotka je snad důkazem dostatečným, že se za lháře nepovažuji a omlouvat se NIKOMU nehodlám.
Takže:
to se vezme něco přes kilo bůčku (raději od řezníka než z Kaufu) a asi dvacet piv (raději z Kaufu než od řezníka), sice momentálně to nebyl kozel, protože zrovna byl v Kaufu v akci Stařec za 6.90 Kč, což jistě každý uzná, že za ty prachy jsem jim ho tam prostě nemohl nechat. A pak už je potřeba jen jedna cibul, sůl, pepř, kmín, voda. That´s alllll…
Kůže shora bůčku se pokrájí na čtverce (jen blbec by tu, později křupavou, dobrotu odkrojil a vyhodil). Podsype se půlkou cibule, zasype druhou půlkou cibule, solí, pepřem, kmínem, podlije vodou a strčí do trouby na 110°C na tři i čtyři hodiny (to jsem odkoukal z kudlího návodu na "línej hrnec". Díky, Kudlo). Pak se občas kontroluje, sem tam přelije puštěným sádlem s vodou a dolije voda. A do vlastního hrdla se pravidelně dolévá akční Stařec (na tři hodiny při pečení zhruba stačí tak cca čtyři až pět půllitrů). A to je úplně všechno. Jen není radno zvát si v tu dobu domů víc jak dva hosty - to pak už by kilo a čtvrt bůčku nestačilo a já sám bych tím pádem mohl skončit jen u toho Starce. Horkej je úúúúžasnej, studenej je úúúúúžasnej. Jen u toho studenýho už pak není moc dobrá ta křupavá kůrčička. Chleba jistě může být, ale komu se na chleba těžko vydělává, může i bez chleba. Tak to jen, abych nebyl za planýho žvanila a vejtahu. Dávám důkaz, dávám důkaz, jinak bych byl lhář… Všem přeji prima den, NČ
|