O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 únor 2017
Přejít na obsah
PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Jak se vyklápí a podává panna cotta

 

       Jakmile se budete chystat na servírování, čeká vás závěrečná bojovka: vyklopit ztuhlou panna cottu z mističek na talíř. Ze strachu o dobré vyklopení můžete často vidět dezert ponechaný jen v pěkné průhledné misce nebo sklence, ale to je velká škoda. Pak se s panna cottou nedá na talířku požitkářsky potřásat.

 

     Na vyklopení jsou dvě krátké a jednoduché finty. Ze všeho nejdřív objeďte panna cottu v misce ostrým nožem. Tím ji uvolníte od stěn misky. Potom ještě misku na pár vteřin ponořte

 

     Dejte ruku přes misku, otočte dnem vzhůru a miskou jemně zatřepte, aby panna cotta vypadla do vaší dlaně. Pak už ji snadno položíte na talíř. Případně můžete vyklápět rovnou na talíře, taky to jde. Co se týká závěrečného ozdobení, není nad ovoce nebo ovocné kompoty. Ty s vanilkovou smetanou ladí jedna radost. Pokud jste se však odvázali a panna cottu ochutili podle svého, volte takovou omáčku nebo doplněk na talíř, který bude ladit zase s vaší příchutí.

 

     Tak ať se u vás třese nejen panna cotta na talíři, ale i všichni strávníci samou nedočkavostí.

   

 

 

 

R E C E P T

 

Suroviny

 

  • 2 kelímky smetany ke šlehání (každý 200 ml)
  • 1 kelímek smetany na vaření (200 ml)
  • 60 g cukru moučka
  • 1 vanilkový lusk
  • 5 plátků želatiny (balíček o hmotnosti 10 g má obvykle 6 plátků)

 

 

 

 

Postup

 


  • Do mísy napusťte aspoň půl litru studené vody a vložte do ní plátkovanou želatinu, aby nabobtnala.
  • Misky na dezert vypláchněte studenou vodou.
  • Oba druhy smetany nalijte do kastrůlku a přidejte cukr. Vanilkový lusk rozřízněte po délce, pak nožem vyškrábněte mazlavý vnitřek plný semínek. Všechny části vanilky, tedy vnitřek i zbylé poloviny lusků, vhoďte ke smetaně.
  • Ochucenou smetanu přiveďte k varu, pak hned odstavte a sceďte, nebo aspoň vylovte obě poloviny vanilkových lusků.
  • Želatinu slijte a vyždimejte, pak vraťte do misky, ve které se namáčela. Přilijte 100 ml horké smetany a důkladně rozmíchejte metličkou, až se všechna želatina rozpustí. Smetanu s rozpuštěnou želatinou nalijte zpět ke zbytku horké smetany, opět důkladně zamíchejte.
  • Směs rozlijte do mističek, vložte do lednice a nechte aspoň 4 hodiny zatuhnout, lépe do druhého dne.
  • Ztuhlé dezerty vyklopte na talířky, pomozte si přitom tím, že nožem objedete vnitřek misky a případně ještě misku na pár vteřin namočíte do horké vody. Ozdobte podle svého nejlepšího kuchařského vědomí, svědomí a cítění.

 

 

 

Díky za pozornost a paštikám zdar,

 
 
 
Komentáře (2)add feed
Florentýnko...... : doktor
..... děkuji za popis i recepty.Poprvé jsme ochutnali tuto italskou dobrotu jak jinak než v dobré restauraci.Chutnalo nám to tak jsem rád,že jsi ( snad ) přivedla italskou laskominku do naší kuchyně.Jak budeme fit,pustíme se do tvoření. papapa a díky.
únor 10, 2017 12:57
... : bb2
tak to mně panna cotta nejede ani trochu. Když už mám na něco sladkého třaslavého chuť, tak radši úplně obyčejný vanilkový puding, ne s pravou vanilkou, ale s vanilinovým cukrem. Oetker mi chutná nejvíc. Čerstvý, ještě vlahý, nebo smíchaný s tvarohem v nějakém dezertu.
A na to našlehanou smetanu. Ale smetanu uvařenou s želatinou ne-e :-)
únor 13, 2017 20:46
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]