O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
- FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK
- FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY
- FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU
Přihlášení
Anketa
PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ |
![]() |
![]() |
![]() |
Čtvrtek, 09 únor 2017 | |||||
Strana 2 z 3
1. Namočení želatiny
Raději používám želatinu plátkovou, takže i v tomto receptu jsem po ní sáhla. Plátkovou želatinu je třeba několik minut předem namočit do studené vody. Plátky tak nabobtnají a snadno se následně v teplé tekutině rozpustí.Při namáčení si vždy nejprve připravte misku s vodou a pak do ní klaďte plátky želatiny jeden po druhém, nikdy ne všechny najednou. Vždy je od sebe oddělte, jinak se voda nedostane mezi ně a bobtnání neproběhne rovnoměrně.
Druhé důležité upozornění se týká cukrářské želatiny. To, co koupíte v běžném obchodě, je želatina na domácí použití a má menší velikost plátků. To, co koupíte ve velkoobchodě s cukrářskými nebo kuchařskými surovinami, má dvakrát tak velké plátky. Pokud se vám tedy někdy dostane do rukou recept z profesionální kuchyně, vždy se ptejte, jak velké plátky želatiny se v něm myslí. Obvykle to budou ty větší.
Jakmile želatina během pár minut ve vodě nabobtná, vylovte ji rukou nebo lžící, jemně z ní vymáčkněte zbylou vodu a pak použijte podle instrukcí v receptu.
2. Příprava misek
Na želatinové dezerty se obvykle misky vyplachují studenou vodou, aby pak želatina snadněji vyklouzla ven. Tak trochu mám pocit, že je to jen babská rada, každopádně to ale dělám, protože se jedná o pár vteřin času. A co kdyby na ní něco přece jenom bylo.
3. Zahřátí smetany
Smetanu je třeba zahřát těsně k varu a je třeba ji zahřát společně s cukrem a příchutí vaší volby. Cukr se rozpustí, příchuť se rozvoní a o to tu jde. Jako nejčastější příchuť pro panna cottu uvidíte pravou vanilku, respektive jen vnitřek lusků, čili zrníčka. Ta se v mističkách při tuhnutí usadí na dně a po vyklopení se na vás budou smát z první řady. Tak je neomylně identifikujete.
Pokud se chcete pouštět do svých vlastních experimentů, smetana snese i ochucení karamelem, čokoládou, kávou, ovocem, bylinkami, jedlými květy, růžovou vodou, pomerančovou kůrou, kořením, likéry. Jen pozor, abyste s ochucením nepřidali i příliš mnoho další tekutiny, pak by přestal fungovat správný poměr želatiny. Po zahřátí smetany ji můžete ještě přecedit, pokud jste v ní louhovali něco, co by nemělo být součástí hotového dezertu, například levandulové květy nebo zbytek vanilkových lusků.
4. Spojení želatiny a smetany
Slibovala jsem, že nabobtnaná želatina se v teplé tekutině snadno rozpouští. Aby rozpuštění želatiny bylo rovnoměrné, je lepší to udělat ve dvou krocích. V tom prvním smíchejte nabobtnanou želatinu se zhruba 100 ml horké smetany. Metličkou míchejte, dokud se želatina perfektně nerozpustí, čili asi minutu. Ve druhém kroku nalijte smetanovou želatinu zpět do kastrůlku ke zbytku horké smetany a znovu poctivě zamíchejte metličkou. Nic už nezahřívejte ani nevařte. Tuto směs už čeká jen jediný krok, a to rozlití to připravených formiček.
5. Ztuhnutí
Směs rozlijte do mističek nebo formiček. Můžete použít i kávové hrnky. Podstané je, aby misky měly pokud možno typický kónický tvar, kterým je panna cotta proslulá. Můj recept tvrdí, že je pro 4 osoby, ale v takovém případě se jedná opravdu o velkorysou porci dezertu. Pokud chcete jen něco malého na chuť po nedělním obědě nebo slavnostní večeři, rozlijte směs do 6 nebo klidně i 8 malých mističek. Nakonec nechte ztuhnout v lednici nejméně 4 hodiny, ale lépe do druhého dne.
|
< Předch. | Další > |
---|